Gå til innhold

Mobil-tv i Norge


Anbefalte innlegg

Hvordan er egentlig ståa når det gjelder mobil-tv her i Norge? EU har gått inn for DVB-H som standard, mens her i Norge vet man ikke helt om man skal bruke det eller DMB - og man har i hvert fall ikke bygget ut en dritt.

 

Men det som markedsføres som mobil-tv i dag - det er egentlig bare nett-tv på mobilen, er det ikke? Jeg er en smule forvirret, kan man si. Noen som har bedre overblikk enn meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jepp, det eneste som er tilgjengelig i Norge i dag er "web-tv" over 3G.

 

Vi henger nok litt etter på det punktet ja, men nå har jo også flere undersøkelser vist at det ikke er det høyeste ønsket til brukerne å få TV på mobilen sin også, så det spørs om det lønner seg å bygge ut dyre løsninger for dette.

Lenke til kommentar

Hva slags innstilling er det da? ;) Markedsføringens første og fremste oppgave er jo nettopp å skape et behov i markedet. Man kan ikke spørre kunden hva de vil ha, man forteller dem hva de vil ha. :D Men dette er vel grunnen til at Norge henger ca. 5 år bak alle andre. Nokia har for eksempel hatt Push-to-talk støtte i sine telefoner i en årrekke, men jeg har ikke hørt et kvekk om det fra noen norske operatører.

 

Nei, vi trenger flere nettverksoperatører på banen, for å skape litt reell konkurranse. Er spent på Network Norway, hva de kommer til å tilby og hvilken virkning det har på markedet.

Lenke til kommentar

http://www.teleavisen.no/wip4/print_detail.epl?id=16807

 

Allikevel vil jeg si: det er DVB-H som er i vinden, og på en eller annen måte tror jeg det vil bli et tilbud for dette også i norge. NRK kan heie så mye de vil på DMB.

Poenget er at DMB krever færre sendere dermed er det mye mer økonomisk for NRK å bygge ut, DVB-H har derimot enklere mottagere så Nokia og andre kan lage billigere enheter.

DVB-H kan sendes i samme nett som DVB-T, så i teorien kan man bruke det allerede utbygde bakkenettet, man trenger dog enda flere master, og det er allerede kapasitetsproblemer.

Sannsynligvis vil NRK satse på DMB så lenge det går, og hvis resten av verden ender opp med DVB-H kryper de vel til korset før eller siden.

 

det finnes forøvrig en tredje teknologi:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Multimedia_Br...lticast_Service

 

som er "best" så lenge alle mottagere også er mobiltelefoner. (da den benytter eksisterende infrastruktur både på sender og på mottager siden).

 

I praksis fungerer den akkurat som web-tv, bare at flere mottagere kan motta samme data (altså man slipper å sende samme data to ganger til to forskjellige enheter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...