Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Jeg har jo omrent ingen programmer! Og hvor er skjermkortet mitt?!


Anbefalte innlegg

Jeg har kjøpt meg en bærbar for første gang noensinne, og der fulgte det med Windows Vista. Så jeg starter opp maskinen...ikke noe skjermkort (vel, noe VDa-greier :S), VELDIG lite programmer, osv osv. Det fulgte me den cd hvor det står "driver" på, så jeg putta den inn i maskina. Da frventa ejg at det skulle åpnes opp en eller annen salgs innstallason automatisk, men alt jeg ser er masse mapper :S

Hjelp en n00b...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ehm...litt lite info om hva som egentlig er problemet ditt. Hvis det er slik at Du har kjøpt maskinen med Vista og en del andre programmer ferdig installert...så er de vel kanskje det.

 

På en bærbar er jo som regel maskinen ferdig satt opp, men hvis det er slik at du mangler driverne til skjermkortet så bør jo disse ligge på CDen. De fleste av nyere drivere til skjermkort inneholder en .exe fil som du kun trenger å starte. Du bør vite om du har et Nvidia eller ATi basert skjermkort. det vil være naturlig å tro at disse kasnkje ligger under mapper med navn som Nvidia/Forceware/Ati/ osv..

 

 

Skriv litt merdetaljert om PC-en din, evt en link til produktet. Hva er det du forventer å finne av programmer på PC-en?

Lenke til kommentar

Jeg bestilte en bærbar pc uten noe operativsystem, for det kunne en annen person skffe til meg ratis (noe han har gjort). Så Vista har jeg innstallert. Uansett, når ejg bestilte PC-en, så sto det at det skulle følge med et skjermkort (et ganske bra et også), men det skjermkortet er ikke på PC-en! I stedet er det et sånt gammelt, crappy ett :(

Og den CD-en so mfulgte med, hvor det sto "driver" eller noe sånt, den skjønner jeg ikke bære av. Kommer jo bare opp masse mapper, uten noe innstallering (virker det i hvertfall som..).

Lenke til kommentar

oki da trur jeg at jeg skjønner.......det er slik at dersom du har fått en "ren" install som det heter, så er det kun Windows som ligger der. Da er ikke driverne til skjermkortet installert og den VDA tingen du nevnte er mest sannsynlig bare Universal-driveren i Windows som starter opp for at du i det hele tatt skal kunne bruke maskinen, og installere nye drivere.

 

Det betyr med andre ord ikke at skjermkortet ditt ikke er borte i fysisk forstand, bare at Windows ikke finner det.

 

Kan nok godt hende at det er flere drivere som burde vært installert etterhvert for at du skal få utnyttet maskinen optimalt. Lydkort/hovedkort/bus osv.

 

Med bærbare maskiner så er det ofte greit å benytte maskinens produsent sine egne hjemmesider for å laste ned drivere. Noen er gode og noe er dårlige for å si det slik. Det sitter spesielle skjermkort i disse så ikke legg inn vanlige skjermkortdrivere som er beregnet på stasjonære PC-er uten å ha sjekket hva som er rett skjermkort.

 

Finn ut hva slags PC du har, hvem som har produsert den. sjekk hjemmesidene, og se om det er nedlastingssupport for din maskin.

 

Du må jo ha fått noe infor om dette, og i værste fall så er det jo ikke værre enn at du tar kontakt med selger.

 

For øvrig så er det ikke alltid at "gratis" operativssystem er så veldig gunstig. i alle fall ikke dersom dette betyr brente kopier osv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...