Gå til innhold

Hvorfor skal brødet ligge/ikke ligge i kjøleskapet?


Zalo Ultra

Anbefalte innlegg

jeg pleier å ha brødet liggende i kjøleskapet... ingen spesiell grunn til det, bare alltid hatt det der..

men så kommer dama å nekter for at det skal ligge der.. det blir ikke like godt var argumentet..

 

jeg mener jo at alt som ligger kaldt holder seg lengre..

 

hva mener andre om brødplasseringsproblematikken?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Oppbevares i romtemperatur. Aldri i kjøleskap.

Brød liker ikke kjøleskapstemperatur. I temperaturområdet –7 og +4ºC er brød mest utsatt for det som på fagspråket kalles kjemisk aldring. Denne prosessen går faktisk saktere når det blir varmere. Ved kjemisk aldring avgir stivelsen i brødet vann som er blitt bundet under stekingen. For spesielt interesserte; forklaringen er at stivelsen krystalliserer slik at det som heter krummen i kornet blir hard og tørr. Vannet vandrer ut mot skorpen som blir myk. Brødet virker dermed både tørt og gammelt.

http://www.brodfakta.no/index.php?cat=25380a

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-PJ3x8Q2w

Fersk brød = nam!

 

Dessuten Fersk brød + egg + sukker + kanel + 5~ minutt i panna = good french toast!!

 

 

Jeg er sulten ok?!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...