Gå til innhold

Jeg er usikker, min bedre halvdel liker det, hva synes du?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Selv er jeg fordømt imponert. For meg er det aller første jeg tenker på når jeg ser et bilde hvilken stemning det gir, og det er også det viktigste. Så får det fototekniske komme som en sterk nummer tre, etter komposisjon. Selv er jeg ikke nevneveredig flink på noen av delene, men får det vel til fra tid til annen.

 

Jeg liker rett og slett det bildet, det gir noe. Nydelig lys, nydelig komposisjon. Skulle nesten likt å se det bildet i monotone, selv om det ville drepe noe av lyset. Men kanskje også gjøre det dystrere?

 

Me like. :)

Lenke til kommentar

Elementene som bygger opp motivet i seg selv er forsåvidt fine, og jeg er en sucker for nattbilder.

 

Jeg forstår godt at dette gir et skikkelig sug hos mange, og det er absolutt noe poetisk over togskinnene som er "overkjørt" av asfalten fra bilveien. Refleksjonene i vannet er en ekstra bonus som redder forgrunnen.

 

Når det er sagt har jeg også en del preferanser. Personlig synes jeg det ble litt vel mye i rødtoner her. Min egen smak heller mer mot å ha litt mer av fargespekteret inn- slik det er nå oppleves det litt digitalt for meg, med typisk utslag det får når digitalkamera sliter med hvitbalansen. Det ser noget bedre ut når jeg laster ned orginalstørrelsen og åpner den i Lightroom. Bildet som ligger på web har i mine øyne også litt mye helt sorte partier til å være fargebilder- Ikke så lett å unngå om det er tatt etter sola er fullstendig borte og uten bruk av teknikker for å utvide dynamikken. Jeg synes slike harde kontraster fungerer best i sort/hvitt - men det er en smakssak.

 

Jeg forundrer meg litt over fokuset i bildet, såvidt jeg kan se ligger det et sted på veien- Er dette virkelig det som er mest interessant å få skarpt? Det står ingenting om hvordan bildet ble tatt, men om du har stativ- så virker det ikke stødig nok, for du har noe bevegelsesuskarphet som er litt sjenerende. Jeg ser ikke for meg at iso 100 og f4 har hjulpet deg nevneverdig i dette henseendet heller. Jeg vet ikke om du har skutt i RAW eller JPG- men et eller annet sted i bildeprosessen synes jeg bildet lider av postprosessering (støyreduksjon/kompresjon?).

 

Det jeg egentlig liker minst rent teknisk ved bilde er du stygge lyskildene i topp, de har blitt veldig hardt gjengitt!

Lenke til kommentar

Takk for utdypende svar!

 

Bildet er tatt i RAW, stående på et stativ.

 

Satt og øvde meg på panoreringseffekter av passerende bilder, noe som ikke ble særlig bra.

Da jeg kom hjem fant jeg dette bildet som ett av et par hundre dårlige og bestemte meg for å prøve å gjøre noe ut av det.

 

Derfor er det kanskje litt ustødig og derfor er fokuset på veien (der bilene kom kjørende)

 

Er etterbehandlet ganske grovt så tviler ikke på at det er noen forstyrrende artifakter etc.

 

Takk for input

Lenke til kommentar

Jeg liker bildet veldig godt.

 

Magentastikket visse steder syntes jeg personlig passer godt inn. Skinnene virker for meg som om de er buet på en måte som antyder at de fortsetter inn i tunnelen på andre siden, som gir bildet dybde. Refleksjonene i vannpytten fungerer også godt. Kunne skrevet mer, men jeg skal bare gjenta at jeg liker det :)

Lenke til kommentar

Exposure: 0.5 sec (1/2)

Aperture: f/4

Focal Length: 33 mm

ISO Speed: 100

 

Burde muligens ha brukt en mindre lukkeråpning for å få litt bedre fokusdybde

 

Skinnene virker for meg som om de er buet på en måte som antyder at de fortsetter inn i tunnelen på andre siden, som gir bildet dybde.

 

Ja, var nok tidligere en togtunnell for å frakte gods fra Sandviksboder til togstasjonen i Bergen sentrum

Lenke til kommentar
Tenkte meg det. Jeg bor (eller bodde, har flyttet for å studere) noen 100m lengre bort i gaten nemlig. Like ovenfor båtberge om du kjenner til de. Sandviken er et fint fint sted.

 

Jepp, Båtberge har jeg sett.

Fint sted det ja. Selv bor jeg i nedre del av Stølen, nærmere sentrum, så Sandviken er en liten fotogåtur unna

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...