Gå til innhold

Mp3-filer i Ubuntu


Anbefalte innlegg

Har nettopp installert Ubuntu 7.10, og prøver å få det til å fungere etter mine grunnleggende behov:

- surfe på nettet

- skrive dokumenter

- høre på musikk

- se på video

 

Så langt funker internett-tilgangen som den skal. Men å lytte til musikk har vært en forbanna plage! Mp3-codec'en er ikke lagt med, at rettighetsmessige årsaker. Og jeg har brukt et par-tre timer på å forsøke å få det til. Google kommer opp med et utall metoder, hvorav ingen fungerer. Får enten feilmeldinger, eller så skjer det ingen verdens ting.

 

Har noen en idé om hvordan å få installert de "viktigste" codec'ene? Prøvde å få EasyUbuntu til å fungere, men ingenting skjedde når jeg prøvde å kjøre programmet. :(

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Installer pakken ubuntu-restricted-extras

 

Applications->Legg til fjern (og tilsvarende i System->Administration->Synaptic):

Marker Show all available applications. Søk etter restricted, installer.

 

Terminal:

sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras

 

så skal java, flash og mp3 blandt annet virke. Ellers, kan du prøve å åpne mediefiler i Totem (Applications->Sound&Video->Movie Player), så får du vanlgvis et valg om å installere passende støtte.

Endret av HavarN
Lenke til kommentar
sant

 

men jeg blåser i hvordan ubuntu-teamet vill jeg skal installere ting , jeg installerer det på den måten som jeg vill og som er best for meg .

Joda, men med en Tux-avatar slår du meg som hakket over total Linux-amatør. :p Skal teste metoden nå, så får vi se hva som skjer...

Lenke til kommentar

Juhu! Nå funker det. og Bassmus er lykkelig! :) Hadde problemer med at "Add/Remove"-grensesnittet ikke fant applikasjons-lista, og at hele installasjonen bare gikk i stå pga. det. Det viste seg at min Ubuntu-installasjon er satt til å hente data fra samme server som *alle* andre default er satt til. Endret "Software Sources"-kilden til Uninett sin FTP-server, så gikk alt så mye bedre. Føler meg et lite hakk mindre newbie nå. :)

Endret av Bassmus
Lenke til kommentar
Kunne også bare dobbeltklikket en mp3-fil i filbehandleren. Da hadde veiviser for codec-installasjon dukket opp. Det gjelder også andre filformater for lyd og video.

Njæ, det funket ikke, av samme grunn som nevnt tidligere (overbelastning av Ubuntus server). Det var først når jeg søkte på Google på feilmeldingen, og fikk opp tipset om å bytte server, at det løste seg. Men nå vet jeg det til seinere i hvert fall. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...