Gå til innhold

Presidentvalg USA '08: oppdatert poll


Hvem ønsker du skal vinne av kandidatene?  

904 stemmer

  1. 1. Hvem ønsker du skal vinne av kandidatene?

    • McCain
      102
    • Obama
      802


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Er det norgesmesterskapet i bipartisanship som pågår her?

Godt sagt. :D

 

Samtidig er det sånn at valget står mellom to alternativer som begge har potensiale til å bli en stor forbedring i forhold til de siste åtte årene. McCain is every democrats favourite republican, i følge lederen for Democrats Abroad Norway ellerhvadenåhet.

 

Hva angår pengebruken i valgkampen: Er den overførbar til politikken? Ja, dette er et av kjernepunktene. McCain vil lette skatter og spare penger i det offentlige, mens Obama vil (forhåpentligvis) bruke mer offentlige penger. Forhåpentligvis til nyttige ting som holder hjulene i gang i krise tider og til helsetjenester for alle. Forhåpentligvis uten å skape for mye underskudd.

Lenke til kommentar

Var i kirken i går kveld, så fikk ikke sett Obamas reklamestunt. Fikk sett det nå, og går det ikke hans vei nå, kommer det aldri til å skje.

 

 

Jeg går forresten med en Obama-Biden t-shirt på skolen i dag, og jeg må si det er ikke alltid like artig å bo i en blodrod by, og blodrod stat.. Den eneste plassen jeg har fått stotte er fra svarte, mexicanere og noen få hvite.

Lenke til kommentar

Så Talen til Obama i Florida. Mannen kan snakke for seg, og det han sier virker på meg ganske logisk. Likte når han sa "99.9% of plumbers earn under 250.000" det er et hardt slag til Joe the Plumber :p

 

Hvor ser dere forresten The daily Show? vet det går på nrk2, men den er jo et bare dager etter.

Lenke til kommentar
Man kan jo vri på det og si at Al Qaida søtter McCain fordi at de vet at det får en negativ effekt for McCain - ergo de vil egentlig ha Obama.

Nei. Begrunnelsen er:

 

"From their perspective, a continuation of Bush policies is best for recruiting"

 

Men hva Al Qaida mener i denne sammenhengen tror jeg de fleste bryr seg fint lite om,

Vel, det er fint å bruke som ammunisjon mot hjernevaskede tullinger som mener at Obama er en terrorist(elsker).

 

 

 

286-252 til Obama på siste målinger hvis man antar at McCain vinner alle stater hvor Obama har 5% ledelse eller mindre. Det betyr at det må skje noe helt spesielt de siste dagene for at Obama ikke skal vinne.

Desperate løgnere prøver allerede å få det til å skje. LA Times skriver at Obama har møtt en tidligere talsmann for Arafat. De skal vissnok holde tilbake en video fra dette møtet, og det republikanske løgnmaskineriet er i full gang med å tyne dette for alt det kan.

 

De glemmer bare å nevne det faktum at en organisasjon drevet av McCain donerte 500K dollar til denne mannen eller noe slikt... Men pytt pytt. Hva skal vi vel med fakta?

 

 

 

Jepp. Det er også grunnen til at McCain har hatt et tak på rundt 80 millioner dollar, mens Obama har brukt det tredobbelte.

Av og til, som når jeg leser dette, synes jeg gubben er sympatisk enn gutten.

Men det er vel et feil bilde av saken. Jeg husker ikke detaljene, men McCain har stadig løyet om Obama og valgkampbidrag. Jeg tror folk her har falt for dette.

Lenke til kommentar
Når fåregår valget norsk tid? Hvis jeg vil få med meg spenningen, må jeg døgne? Ca når tror dere det blir avgjort? Er det noen radiokanal som sender valget?

 

Hvis du ser på 2004 valget, hvor Bush ble gjenvalgt, så hadde Bush 269 electoral votes klokken 7am eastern, altså 1 norsk tid. John Kerry ringte Bush klokken 11 for å gratulere Bush med seieren, og rundt en halvtime senere hadde Bush passert 270 som man må ha for å vinne.

 

Nå spørs det hvor jevnt det blir i år, men resultatet tror jeg vil komme mellom 5am og 10am eastern den 5. november. Altså rundt 11 til 4 norsk tid.

Lenke til kommentar

Jeg støtter Oleoh, for det første tviler på at Obama kan gjøre noen bedre jobb enn McCain for å få amrikanerene ut av krisen de er i nå (økonmisk), for det andre Obamas politikk i Irak er jo helt bak mål, man kan jo ikke bare trekke seg ut, eller engang sette en deadline for dette, dette er populæristpolitikk(eller hva det heter) og for det tredje hvor morsomt hadde det ikke vært å sett demokratene både tape for tredje gang og spesielt når de nå har så godt som vunnet.

 

PS; er forsåvidt ikke noen hard republikaner jeg altså

Endret av firsom
Lenke til kommentar

Jeg mener ikke å gå off-topic, men jeg skal ha en debatt på skolen hvor jeg skal representere Demokratene, og da spesielt temaene "War in Iraq" og "War on terror". Mitt problem er at jeg ikke har nok kunnskap til å kunne forsvare og debattere for demokratene.

 

Det jeg i hovedsak spør om er om noen kan hjelpe meg med hovedforskjellene mellom McCain og Obama i forhold til de temaene jeg nevnte over. Hva er deres planer i forhold til dette?

 

Håper at noen kan hjelpe meg!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...