Gå til innhold

Presidentvalg USA '08: oppdatert poll


Hvem ønsker du skal vinne av kandidatene?  

904 stemmer

  1. 1. Hvem ønsker du skal vinne av kandidatene?

    • McCain
      102
    • Obama
      802


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
hva skjedde med Ron Paul da, likte den gamle fyren, han hadde jo faen meg rett i alt han snakket om.

 

Får håpe fyren lever til neste valg

Utifra de tidligere innleggene dine på dette forumet og en tråd hvor du beskrev ditt idealsamfunn vil jeg si at Ron Paul sannsynligvis er den presidentkandidaten som ligger lengst fra deg rent politisk sett. Har du virkelig satt deg inn i synspunktene hans eller er det kanskje utenrikspolitikken hans du har falt pladask for?

Lenke til kommentar
Jeg skjønner meg virkelig ikke hva du eller andre her i tråden mener. Jeg kom med mitt utsagn basert på exit polls fra de ulike statene i USA. Det viser seg at flest kvinner stemmer på Hillary, og at hvite menn gjerne stemmer på Obama. Jeg sa derfor at med utgangspunkt i at dette er et mannsdominert forum, så er overvekt av Obama-stemmer her ikke overraskende. Det er ikke så mange jenter på forumet, og de få som er her, ser jeg sjelden under politikk-delen av forumet.

 

Hadde dere fulgt bedre med på amerikansk media, eller lest amerikanske nettaviser/aviser, fremfor vg, så ville dere visst at jeg snakker sant, og at dette ikke er et "forsøk på å gjøre dette til et spm om feminisme".

 

For å hjelpe dere stakkars små, så kommer jeg med følgende link, dette er exit polls fra California. Sjekk gjerne siden for exit polls fra andre delstater.

 

LINK

 

Hei Sonja du kunne hvert tjent med å lempe litt ned på arogansen din, ( ikke det at jeg er så mye bedre selv vi kunne sikkert hatt det trivelig sammen i vår forakt for alle de som er dummere enn oss ;) ). Det er helt rett som du sier at kvinner gjerne stemmer Clinton, alikevel forenkler du statistikk ved å se på kvinner som en gruppe. Kvinnen som stemmer Clinton er først og fremst kvinner i 68er genrasjonen, og uten universitetsgrader. Hvis du ser på kvinner på vår alder i universitetsmiljøer vil nok Obama ha en overvekt også blant kvinner. Sånn sett er du ganske atypisk din alder og kjønn, og uansett om dette forumet hadde hatt 60% av jenter med vår aldersgruppe hadde nok Obama fått flest stemmer.

 

Som feminist (ja du kan faktisk være mannlig feminist), så synes jeg Clinton er en veldig god kandidat og hun er også en kvinne jeg beundrer mye og som har og vil gjøre en viktig jobb for den amerikanske kvinnen og de amerikanske kvinnesynet. Som jeg nevnte tidligere har Clinton sider som ikke er fullt så bra, slik som opportunismen. Nå må dette ikke taes galt opp for jeg sammenligner absolutt ikke Clinton med FrP på de fleste andre ommeråder, men deler av de teknikkene Clinton ekteparet bruker for å sjekke hva folket mener gjennom spørreundesøkelser, det at de hele tiden vil ta standpunkt etter at de vet hva folket ønsker, og at de ofte støtter populære standpunkt de selv vet ikke vil være mulig å gjennomføre i praksis, har enkelte paraleller til FrP i Norge.

 

Alt i alt tror jeg derfor Obama kan være en bedre kandidat, særlig med tanke på at jeg tviler sterkt på om Hillary vil kunne slå McCain. Obama kan derimot sansynligvis slå hvem som helst hvis populariteten rundt ham fortsetter.

Lenke til kommentar
Jeg kom med mitt utsagn basert på exit polls fra de ulike statene i USA. Det viser seg at flest kvinner stemmer på Hillary, og at hvite menn gjerne stemmer på Obama. Jeg sa derfor at med utgangspunkt i at dette er et mannsdominert forum, så er overvekt av Obama-stemmer her ikke overraskende.

Men da går du altså ut ifra at folk HER stemmer etter kjønn (eller hudfarge), hvilket du ikke har noe grunnlag for å påstå.

 

McCains victory speech in Wisconsin.

 

Et lite spark til alle Obamaniacs.

Heh. Den gamle senile tullingen burde egentlig holde kjeft. Han har like mye troverdighet som en gjødseldynge.

Lenke til kommentar

 

Det er vel bare du og noen 78 år gamle republikanere i Florida som bryr seg om hva Bill Orally sier.

 

Og forresten: Det du hevdet i et tidligere innlegg i denne tråden, at "Left-Wing media har herved startet drittkastingen", er en svart, stinkende løgn. Fox News, med Bill Orally i spissen, begynte nemlig drittkastingen mot Obama for minst en uke siden. De kjører nå en patetisk svertekampanje mot kona til Obama, der de angriper henne for noe så latterlig som at hun uttalte "for the first time in my adult life, I'm proud of America" i en tale. Dette er visst nok "upatriotisk" i følge galningene i Fox News, men enhver idiot forstår at en TV-kanal som angriper en presidentkandidat på ussel semantikk (vedrørende kandidatens EKTEFELLE!) - og samtidig velger å overse en mulig sex-skandale som blir forsøkt brettet opp i landets mest inflytelsesrike avis - at en slik nyhetskanal ikke er noen nyhetskanal, men et talerør for det republikanske partiet.

Endret av Spenol
Lenke til kommentar
etter å ha sett diverse klipp på youtube om hvordan fox news oppfører seg mot Ron Paul, så kan jeg igrunn tenke meg hvordan fremstillingen av en demokrat er :roll:

Hva kan egentlig regnes som noenlunde nøytralt og objektiv media i USA?

 

Mitt inntrykk er at det statlige PBS, den amerikanske varianten av NRK, er ganske nøytrale (folk som "kapitalisten" vil nok hevde det motsatte). Dessuten tror jeg ikke på påstanden om at "mainstream media" i USA er venstrevridd. Det er vel heller slik at republikanerne tror at virkeligheten har en "liberal bias", og at mediene som rapporterer fra virkeligheten (og ikke forvrenger den slik som Fox News gjør) dermed må være venstrevridde.

 

Jeg vil anbefale at du ser Bill Moyers (PBS)sin dokumentar ved navn "Buying the War", som handler om de amerikanske medienes rolle i Bush-administrasjonens propagandakrig like før invasjonen av Irak. Der vil du se hvor lite venstrevridde de fleste amerikanske nyhetskanaler og aviser virkelig er. Du finner sikkert denne dokumentaren på the Internets.

Lenke til kommentar
Har du bevis på at John McCain er senil, Pricks?

Han er i allefall en flipflopper av dimensjoner, og husker visst ikke hva han selv står for. Et tegn på demens.

 

På 60 Minutes var det et intervju der han hadde skrytt av hvor trygt det var i Irak - de kjørte rundt i åpne biler eller noe slikt, og han hadde sett det med sine egne øyne. Det viste seg at bilene han snakket om var kraftig pansrede kjøretøyer. Han klarte også å kritisere Bush-administrasjonen kraftig for Irak-situasjonen. Men samtidig frikjente han Bush og mente han hadde gjort en god jobb! Og på spørsmål om hva han mente som spesifike saker sa han at det husket/visste han ikke. Han måtte høre med kampanjesefen sin først, og så komme tilbake til det :lol:

Endret av Pricks
Lenke til kommentar
Han er i allefall en flipflopper av dimensjoner, og husker visst ikke hva han selv står for. Et tegn på demens.

Sikker på at det ikke er av pur ondskap han "hele tiden" skifter standpunkt, da Pricks? Du må ikke glemme at han er en ond, ond mann (i likhet med de andre republikanske kandidatene).

Endret av kapitalisten
Lenke til kommentar
McCain er ikke senil eller dement, akkurat som Alberto Gonzales ikke var det. Det er bare mer praktisk å late som man har glemt, eller bli kalt en flip-flopper, framfor å stå ved noe man har sagt tidligere.

 

I Alberto Gonzales sitt tilfelle var det ikke praktisk for andre enn de han dekket over for. Han selv ble sett på som tidenes største klovn, og måtte gå av i total ydmykelse og skam.

Lenke til kommentar

Tror ikke McCain er direkte ond på personlig plan. Men har vel blitt hjernevasket av folkene rundt ham som ville lage en ny puppet som bare evner å tenke endimensjonelt når det gjelder utenrikspolitikk og viderefører den amerikanske maktarrogansen som ikke kjenner sidestykke. Er jo bare å se på hvem han menger seg med - Kissinger, Liebermann, Bush sr. og gjengen.

 

Når mannen i tillegg får seg til å si at det ikke var Irak-krigen som fikk demokratene et godt valgresultat i Kongressen. At den store feilen med Irak-krigen er mangel på propaganda (som han selv liker), sier at han går rundt der uten problemer, skryter av the Surge som om alt er en solskinnshistorie etter det - ingen problem å være der i 100år og hele den pakken der. Han vil videreføre det amerikanske hegemoniet og tror at folk vil innrette seg etter det.) - fyren har jo tilsynelatende mistet kontakt med virkeligheten der nede.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...