Gå til innhold

Puls på NRK (15/10) med latterlig kritikk av proteintilskudd.


Anbefalte innlegg

Noen som fikk med seg innslaget på puls i dag hvor de hevdet at proteintilskudd var overflødig og bortkastede penger, at dette berømte "normale kostholdet", hva nå det er, skulle gi mer enn nok proteiner. Og et glass melk (hva er det, 6g protein) skulle være mer enn nok til å dekke alle behov umiddelbart etter trening.

 

Videre kom de med den latterlige påstanden at man bare pisser ut proteinet. Disse to jentene som så ut som førsteårs studenter i kjemi som jobbet med et prosjekt hadde nemlig påvist høyere innhold av nitrogen i urinen sin når de tok proteintilskudd. No shit sherlock! Sist jeg sjekket så ble det skilt ut nitrogen når kroppen forbrenner proteiner. Hele påstanden blir omtrent like tåpelig som å si at man ikke har utbytte av å spise kjøtt for man bare driter det ut igjen.

 

Til slutt kommer som vanlig en eller annen "kostholdsekspert" og slenger fra seg den vanlige 1.5 gram per kilo kroppsvekt er nok for alle. Joda, sikkert greit nok det hvis BMI på 18 er målet.

 

Trodde det var gjort nok studier på dette til at man skulle slippe å ha slike innslag på TV.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-105476

Det med at "kostholdseksperten" mente at 1,5g protein per kg kroppsvekt var egentlig ganske mye til at han var "kostholdsekspert". Det "kostholdsekspertene" pleier å oppgi som det man trenger av proteiner per dag er minimumsbehovet av det kroppen trenger, om en ikke har planer om å øke sin muskelmasse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...