Gå til innhold

Automatisk backup til server


Fredrik-

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+432
Jeg ser etter en løsning der en laptop med trådløs tilkobling til serveren skal ta automatisk backup med et gitt intervall, samt ha muligheten for backup on-demand. Fint om det er støtte for en løsning der etter den første backupen blir det bare tatt backup av modifiserte/nye filer.

Det hadde også vært fint om du kunne si hvilket operativsystem det er snakk om her. :)

Lenke til kommentar

Antar at du kjører win av enten type XP eller Vista.

 

Ser for meg ca 2 alt.

 

alt 1:

Skaffe seg ekstern HD med slik funksjon som du beskriver. Feks. WD mybook world, e.l. fra Maxtor/Seagate. Noen slike har trådløst kort innebygd slik at du slipper ledninger til ruter/aksesspunkt i det hele. Du får også routere med, eller med mulighet for HD og dermed backup mulighet. Har hørt at noen trådløse modellene er treige. Dette er antagelig den enkleste og billigste løsningen.

 

alt 2:

Bygge deg en egen NAS server. Du kan bruke gamle deler du har liggewnde. Kjøre Feks. ubuntu server på din gamle stasjonære maskin. Det holder i massevis med P200Mhz, om du kan litt Linux komandolinje (eller er villig til å lære deg det). Du må uansett sette den sammen med en ruter/aksesspunkt om du ønsker å nå den trådløst.

 

Felles:

Det enkleste er nok å legge til serveren som nettverkstasjon i win, og sette opp et backupprogram til å kopiere til denne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...