Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvor finner jeg en smal kasse med plass til to stk 10" sub`er?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bor i Grenland. :)

 

Har funnet en type her, men finner ingen i Norge som forhandler de.

 

TP.jpg

http://www.bilradiospes.no/prod_detaljer.php?id=378http://www.bilaudio.no/index.php?main_page=index&cPath=6 (det er ikke plass til 2 stk 10" der, men du kan jo kjøpe 2 av dem :thumbup: )men nå veit ikke jeg hvordan mål subwooferne dine skal ha.

 

Den kassa der er jo helt standard. Er jo ikke spesielt smal i det hele tatt. Har tenkt til å bruke to stk Alpine Type S.

Endret av King-Nothing
Lenke til kommentar

Og hvis jeg vil lage en kasse som dekker hele bagasjerommet (tenker på bredden) så fikser du det også? Med kammer inni slik at antall liter blir rett?

 

Har du noen bilder eller andre referanser på kasser du har bygd? Jeg skulle fint klart å bygge en kasse selv, men det er jo ganske viktig å få ting riktig for å få best mulig lyd.

 

Er derfor jeg er litt skeptisk. :)

Lenke til kommentar

Når det gjelder tykkelse på platene, er dette avhengig av hvor stor kassen skal være og delvis hva slags element som skal sitte i kassen. Det mest brukte er 19mm, og det holder helt greit til vanlige kasser. Dersom man skal bygge store kasser, for eksempel 40 liter og oppover, vil det være lurt å gå for noe litt mer solid. 22mm eller 25mm er da en grei løsning.

 

Hentet fra: http://www.bilforumet.no/bilstereo/68905-s...-til-salgs.html

Endret av andy89
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Om man forborrer før man skrur slipper man at platene sprekker :)

 

Når man snakker om basskasser er det stivheten som er avgjørende, ikke tyngden. Tynne plater kan derfor fungere helt utmerket (til og med bedre enn tykke plater) så lenge man stiver tilstrekkelig av. Selv om det kan høres litt ulogisk ut til å begynne med vil økt stivhet føre til at resonansfrekvensene flyttes oppover, ut av basselementets arbeidsområde. At kassa vibrerer som ei messingbjelle ved f.eks. 1500 hz betyr derfor ingenting, ettersom det ikke finnes noen energi i dette området som kan trigge resonansen.

 

Men det blir en god del mer arbeid med å lage avstivninger, så tykkere plater er en helt ok løsning. Noen enorm forskjell vil det uansett ikke være snakk om, spesielt ikke så lenge man ikke snakker om mer ekstreme løsninger hvor man virkelig diller med detaljene for å tyne ut så mye som mulig.

Endret av epifant
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...