Gå til innhold

Tips til utstyr og nye objektiver. (Nikon.)


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg hadde egentlig planlagt å kjøpe en laptop, men det dropper jeg og kjøper utstyr til kameraet istedet.

Det jeg har idag er et Nikon D80 m/18-135mm kit og en sexy SB800 blitz. Stativet er Sherpa 600R eller noe.

 

Har sett på denne:

Nikon Nikkor AF 50mm f/1.8D

og denne:

Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 18-200 f/3.5-5,6G IF-ED VR.

 

Noen andre forslag eller invendinger? Har ikke mulighet til å kjøpe noe særlig dyrere, og vil helst holde meg til original utstyr (Nikon).

 

Jeg er også på jakt etter en bedre bærestropp da jeg for tiden bruker den vonde Nikon-reklameplakaten som fulgte med kameraet, og hvis dere har tips til annet ustyr jeg MÅ ha kan dere nevne det også.

 

 

V.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du bør absolutt få deg 50/f1.8, det objektivet bør være en selvfølge for alle som har Nikon kamera (med mindre du har f1.4 versjonen). Ekstremt skarp når du blender den litt ned, jeg garanterer at du får en skikkelig a-ha opplevelse:) Hvis den mot formodning ikke faller i smak kan du selge den med et tap på et par hundrelapper.

 

Jeg ville ventet litt med 18-200 VR, ser det er mange som selger denne igjen etter å ha prøv den en stund. Det er et fantastisk stykke ingeniørkunst, men naturlig nok med en del kompromisser mhp. byggekvalitet, fortegning og skarphet. Kanskje du kan få lånt den av noen du kjenner, så kan du teste selv?

Lenke til kommentar

Hva har du bruk for da?

Det må du vel finne ut selv... Det er vel bare du som vet hva du liker å fotografere!

 

Nikkon 50mm f/1,8 eller f/1,4 er begge gode objektiver. Fin til portretter, men jeg har personlig bedre sans for 85mm.

Hva med landskap, arkitektur etc. Her vil en Tokina 12 - 24mm f/4 være fin. Nikon sin 12 - 24 er nok litt bedre, men koster nesten dobbelt så mye. Eller Sigma sin 10 - 20mm

Hva med tele? Nikons nye 70 - 300 med VR er heller ikke dumt. Hvis det er litt mer slakk i budsjettet kan man jo gå for 80 - 200 f/2,8.

Nikon AF-S DX VR 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED er en glimrende erstatning for det objektivet du har. Fint som alround/reiseobjektiv, får gode skussmål.

Hva med programvare? I dag er den vel egentlig en del av fotoutstyret. Adobe har nå ny versjon av Elements. Eller hva med Magnar Fjørtofts "Digitalfotografi i praksis"

Eller hva med flybilett til London, Roma, Paris etc. for deg og ditt kamra.

 

Hvis du ikke vet hva du skal kjøpe er det vel best å ikke kjøpe noe nå. Heller bruke utstyret du har og evaluer behovet, og så handler du.

 

Jeg vet ikke om du ble mye klokere.

Lenke til kommentar

Jeg har 18-200vr, og på en ferie i Paris nå i forrige uke hvor jeg tok nesten 300 bilder, var 10 av dem tatt med det.

 

10-20mm og 30mm fra Sigma ble desidert brukt mest. Det er ingenting galt med superzoomen, men jeg bruker ikke tele så mye at jeg egentlig trenger den.

 

Personlig ville jeg anbefalt en Sigma 30mm f/1.4 - fantastisk objektiv. Om du vil holde deg til Nikon er 35mm f/2 det nærmeste du kommer uten å måtte grave dypt i lommeboken eller lete lenge.

Endret av flippant
Lenke til kommentar

Takk for gode svar.

 

Jeg vil først og fremst bytte ut det kit-objektivet jeg har med et som er bedre, gjerne et som er godt til forskjellig bruk. Jeg skal til Beijing i april og har ikke store planer om å bære med meg 5 faste objektiver i baggen. Ellers tar jeg masse bilder, og jeg tar bilder av det meste. Jeg tror jeg uansett kommer til å kjøpe 50mm, for etter hva jeg har lest virker det veldig bra. Har utrolig lyst på fisheye, men det er litt dyrt.

 

 

Jeg har ikke så god tek på terminologien enda, så nøyaktig hva jeg vil ha videre er usikkert. De fleste bildene jeg tar er bare på "feeling", men jeg har ca 3 timer i uken undervisning med en proff fotograf, så det kommer seg vel snart!

 

 

Trenger også anbefalninger på en god kamerastropp (og en ny bag).

 

V.

Lenke til kommentar

Jeg er helt enig i at 50 mm ikke er noe bra brennvidde på en D80. Selvom den både er billig og bra er ikke det et objektiv jeg ville valgt. En 35/2 er for meg et mye bedre valg, og det jeg bruker på mer enn halvparten av bildene mine. Bedre bygget, skarp og en mer egnet brennvidde. Alternativet er Sigma 30/1,4 men dette har det vært forskjellige oppfatninger om.

 

Har du lyst på å prøve fisheye er Sigma 15/2,8 et veldig bra objektiv. Ikke fullt fisheye på en D80, men et objektiv jeg liker veldig godt. Med F 2,8 og en kort nærgrense er det mye spennende å gjøre med dette.

 

Liker du ikke faste brennvidder, er det vel naturlig å kjøpe noe du ikke har fra før. Da blir vel Tokina 12-24/4 den jeg ville kjøpt. Eller.........jeg ville valgt faste brennvidder. :whistle:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...