Fiskeoppdretter Skrevet 27. oktober 2007 Forfatter Del Skrevet 27. oktober 2007 Jeg mener å ha hørt at det er kjøttkaker som nasjonalrett. Godt er det og:) Jeg tror også at det er kjøttkaker. Farikål er en tradisjonsrett i Norge. Lutefisk også. Men det er noe man spiser på spesielle årstider. I allefall fårikål, som for det meste spises på høsten. Kjøttkaker i brunsaus er noe man lager i alle årstider. - Tradisjonell norsk husmannskost. Lenke til kommentar
JKJK Skrevet 2. november 2007 Del Skrevet 2. november 2007 Jeg stemmer for rakfisk! Bedre mat finnes ikke! Lenke til kommentar
Fiskeoppdretter Skrevet 2. november 2007 Forfatter Del Skrevet 2. november 2007 Jeg stemmer for rakfisk! Bedre mat finnes ikke! Hehe.. kan diskuteres Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 2. november 2007 Del Skrevet 2. november 2007 (endret) Ingen har til nå foreslått noe så basic som kjøttsuppe. Med de riktige ingredienser, og masse kjærlighet, så tror jeg faktisk verden kan ligge for våre føtter ... Jeg starter gjerne med div. knoker: Lettsaltet griseknoke, fenalår eller spekskinke-knoke. Disse kokes uten lokk, med timian, laurbær, og helpepper til de er møre. Tilsett helgryn på slutten av koketiden, og la greia kjøle seg til neste dag. knokene tas opp, og kjøttet renskjæres. Deretter terningkuttes alle de slagene med grønnsaker du tør ta sjansen på, og da synes jeg at du må gjerne bruke litt utradisjonelle typer (fennikel, chili osv). Tilsett grønnsakene etter type! Det vil si at tungkokte saker (gulrot/kålrot) tilsettes først, og lettkokte saker (løk, purre, fennikel osv) tilsettes fem minutter før suppen er ferdigkokt. Så må det tilsettes kjøtt, og da bruker jeg kvalitetspølser (wiener), og det renskårede kjøttet. Dryss over finklippet persille, og gressløk før servering. Unødvendig å ta med at hvitt brød, og godt smør er et must!? Trickset med helkornene er at disse både tilfører smak, og ikke minst jevning til suppen. På bordet står så klart en pepper og en saltkvern. Øl, som drikke til matfesten, er slett ikke det dummeste du kan briljere med. Endret 2. november 2007 av Bruker-95147 Lenke til kommentar
Fiskeoppdretter Skrevet 3. november 2007 Forfatter Del Skrevet 3. november 2007 Fikk lyst på kjøttsuppe... Men er du sikker på at Kjøttsuppe er en Norsk rett? Lenke til kommentar
Schnell Skrevet 4. november 2007 Del Skrevet 4. november 2007 Læraren vår seier at fårikål opprinneleg er frå Brasil, og at Noreg berre kallar det sin nasjonalrett. Lenke til kommentar
Are.......... Skrevet 4. november 2007 Del Skrevet 4. november 2007 Det tror jeg ikke på. Fins det sauer i Brasil da? Lenke til kommentar
Schnell Skrevet 4. november 2007 Del Skrevet 4. november 2007 hehe.. det er vel sauer overalt Lenke til kommentar
RogueAlien Skrevet 4. november 2007 Del Skrevet 4. november 2007 Hva med stekt ørret med rømme og poteter fra oppi fjellet!? Lenke til kommentar
Fiskeoppdretter Skrevet 5. november 2007 Forfatter Del Skrevet 5. november 2007 Hva med stekt ørret med rømme og poteter fra oppi fjellet!? Den var ikke dum, nei Stekt fjellørret i rømmesaus Lenke til kommentar
Gjest medlem-122769 Skrevet 8. november 2007 Del Skrevet 8. november 2007 Må vel være Grandis orginal det . Lenke til kommentar
Dernel Skrevet 8. november 2007 Del Skrevet 8. november 2007 HEHE ja selvsagt er grandiosa norges nasjonalrett :PMen er du helt sikker på at fårikål kommer fra brasil? Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 8. november 2007 Del Skrevet 8. november 2007 Hva med stekt ørret med rømme og poteter fra oppi fjellet!? Finnes det virkelig ekte fjellrømme og poteter, som man kan høste fra oppi fjellet? En slags salatvulkan kanskje ...? Lenke til kommentar
chokke Skrevet 8. november 2007 Del Skrevet 8. november 2007 (endret) Hva med stekt ørret med rømme og poteter fra oppi fjellet!? Finnes det virkelig ekte fjellrømme og poteter, som man kan høste fra oppi fjellet? En slags salatvulkan kanskje ...? Fjellmandelpoteter (fjell mandel poteter) . Smaker ikke noe godt synes jeg, men mange er glad i dem. Endret 8. november 2007 av chokke Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 8. november 2007 Del Skrevet 8. november 2007 Vel, så mye for å ta spøken ... Lenke til kommentar
chokke Skrevet 8. november 2007 Del Skrevet 8. november 2007 (endret) Vel, så mye for å ta spøken ... NEJ JEG EIER IKKE HUMOR. Bruk den vettugt Endret 8. november 2007 av chokke Lenke til kommentar
Fiskeoppdretter Skrevet 18. desember 2007 Forfatter Del Skrevet 18. desember 2007 Jeg kom til å tenke på reinkjøtt. Og "Bidos" da jeg så kjøttsuppa til PencilCase. Men dette er vel mer samisk tradisjon? Eller er det norske retter? Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 18. desember 2007 Del Skrevet 18. desember 2007 Hadde dette vært en poll så hadde stemmen min gått til pinnekjøtt. Makan til lekkerbisk skal du lete lenge etter Lenke til kommentar
Superior Skrevet 19. desember 2007 Del Skrevet 19. desember 2007 (endret) Hvordan kan taco og kebab foreslås? Er begge to veldig gode matretter, men norsk er de nok ikke. Enda.. Jo mer tam en matrett er på smak, desto mer norsk er den. Selv stemmer jeg på lapskaus Endret 19. desember 2007 av Superior Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå