Gå til innhold

Hvordan få klart databilde på TV


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En vanlig tv har nativ oppløsning på 720 x 576, og det er her du får det klareste bildet. Rekner med du bruker en S-video kabel til tv'en, kvaliteten på denne er ikkje blandt dei beste heller. Må nesten ha en lcd eller plasma med vga eller dvi kabel, om du skal bruke skjermen til tekst.

Endret av kaldt
Lenke til kommentar
Vanlig oppløsning på PAL er vel 576x720, mens 640x480 er VGA-oppløsning og har ikke noe med TV å gjøre.

 

Bra noen har peiling ihvertfall. ;)

 

For å få skarpest mulig bilde bør du kjøre den høyeste oppløsningen TVen klarer å kjøre progressivt. Det kan være 480p, 576p, 720p eller 1080p. Noen CRT-tver klarer helt opp til 576p, men noen klarer ikke 480p en gang. Løsningen vil da være å kjøre bilde interlaced. Skal du kjøre HD oppløsning (720p eller 1080p) må du få deg tv som er merket med HD-ready (720p) eller FullHD (1080p).

Lenke til kommentar

(innisvarten, her har det skjedd endringer på forumet ja)

 

Brukte i min tid TVTool for å få et fint og klart 640x480 interlaced bilde på 32" WEGA CRTen via SVideo ettersom TVet ikke hadde VGA inngang. Fungerte forbausende bra når man fikk overscan justert fint (rundt om 5%). Da ble bildet såpass godt at det var helt lesbart, film ble veldig bra.

 

Men, selvfølgelig - har du VGA/HDMI etc. er det et hav av forskjell. Bare overgangen til progressivt er ganske suveren spesielt på nettopp tekst :) Er man vannt til SVideo overscan interlaced i 640x480 er plutselig 1280x720 projektor helt himmelsk.

Lenke til kommentar

Svaret er rett og slett at TVen ikke er laget for fine detaljer, så det er håpløst å prøve å vise tekst på den, ved midnde du bruker en veldig stor type altså. Denne uklarheten sammen med det faktum at en vanlig SD-TV har mye mindre oppløsning enn en selv en dårlig PC monitor gjørat den er uegnet til generellt databruk.

 

Men til filmer? joda, da går det fint. da betyr det ikek så mye at pixlene har en tendesn til å flyte over i hverandre.

 

Og for HDTVer, så er det no problem. Kjøper du HDTV spesifikt til bruk med PC så bør du dog helst holde deg til standard oppløsningene, dvs. enten 1280x720 eller 1920x1080. Andre oppløsninger er litt jalla løsninger, og kan være være veldig vanskelig til tider å få til å pixelmappe 1:1 med PC-en, og da blir hele bildet et par hakk dårligere enn det kunne være (spesiellt til text).

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...