Gå til innhold

Misforståelser om Islam


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, men det som er negativt og det at de er så fundamentalistiske er nok til at religionen fortoner seg som rasistisk, intolerant og diskrimenerende og er en diametral motsetning til vår vestlige kultur og grunnen til at det blir et voldsomt kræsj. Og la oss ikke glemme islams uttalte hovedmål: verdensherredømme og død over ikke-muslimer.

 

Personlig mener jeg at det ikke er nødvendig å lese hele koranen eller bibelen for å sette seg inn i religionene.

Lenke til kommentar
Ja, kanskje mindre fundamentalistiske, men det som står i koranen er ikke bare negativt, står mye bra. På samme måte står det mye bra i Bibelen også. Jeg personlig skulle ønske at folk kunne ta seg tid til å lære om andre religioner på en skikkelig måte.

 

Joda -- Det står "mye" bra.

 

"" -- fordi de mange gode tingene ikke er ekslusive i koranen eller bibelen.

 

Nevn noen gode ting i bibelen eller koranen, som løfter bibelen eller koranen opp over de fleste religioner.

Regler som ikke fantes i for eksempel norrøn mytologi, hinduismen eller i humanismen.

Den gylne regel kom før det gamle testamentet, så ikke bruk den.

 

Reglene bør veie opp for:

 

-Gud dreper 40 000 uskyldige for å staffe David.

-Gud dreper 50 070 menn fordi noen ville se i den hellige ark.

-Gud dreper tusenvis av barn i egypt fordi de ble født med feil mor og far.

-Gud brenner 10 000 000 mennesker i de evige flammene fordi de aldri hørte om gud.

Endret av Andre1983
Lenke til kommentar

Det er gjerne en grunn til at folk er negative til religion som sådan og enkelte spesielt. Gjerne da de som vi har nærkontakt med.

Koranen er ikke mye annet enn et fantasifoster på linje med bibelen, det er også mye avskrift ute og går, det kommer i alle fall klart frem.

 

Personlig mener jeg religion er bortkastet tid, energi og en kilde til lidelse mer enn annet.

Jeg forstår folks trang til å ha en metafysisk sutteklut og en universalknagg for forklaring av hvorfor ting er som de er, men ikke kom og si at religion, i særdeleshet Islam, er iboende god. Les f.eks sure 8, der står det fiffige ting som slettes ikke er forenlig med noe en anser å for å være godt.

Endret av Jalla
Lenke til kommentar
Jo, vet om forskjellen mellom koranen og hadith, men hadith er skrevet av folk og innholder derfor mange feil- og i følge min venn som er muslim, blir ikke hadith vektlagt i så høy grad- bare hvis det er noe som ikke står nevnt i koranen kan du se i hadith.

Ja, og det er mye som ikke står i koranen, og da er det tyven, morderen og voldtektsmannen Muhammed som går foran som et "godt" forbilde.

 

Leser du koranen får du større forståelse for den religionen, ikke stol på bildet media/dine venner/familie gir deg, prøv å være litt selvstendig.

Kutt ut slike nedlatende utbrudd. Du vet veldig lite om hva jeg kan og vet, og bakgrunnen for det. Så prøv å forholde deg det til det jeg faktisk skriver, og ikke en fantasi som svirrer rundt oppe i hodet ditt.

 

Koranen er ikke grusom.

Koranen er ekstremt grusom.

 

Da Muhammed levde var det en grusom tid.

Det gjør ikke koranen mindre grusom.

 

Muhammed selv var en svært god person

En god person voldtar, raner og dreper ikke.

 

Jeg selv er ikke muslim, men etter å ha lest koranen, fikk jeg større forståelse, og jeg kan anbefale deg å lese den.

Jeg kan anbefale DEG å lese den, og denne gang kan du legge merke til alle oppfordringene til å drepe og lemleste. All rasismen. Rett og slett all ondskapen.

 

Synes dere at Bibelen er mindre grusom, mye fæle historier som står der også.

Koranen er mer grusom.

 

Jeg personlig skulle ønske at folk kunne ta seg tid til å lære om andre religioner på en skikkelig måte.

Nå må du slutte å være så nedlatende og frekk at du går ut ifra at de som retter på feilene dine ikke har peiling på dette!

 

kommer aldri til å si at en religion er bedre enn en annen. Alle har de noe for seg.

Nesten enig. Bare at islam er hakket verre enn kristendommen hvis man ser på språket, men på den annen side er all religion kun et onde.

 

Bemerket meg bare at det er mange som er svært negative i forhold til islam, og foreslo derfor at det hadde vært en ide å sette seg ned og lese hva som egentlig står der.

Da begår du feilen og tror at den eneste grunnen til at man kan være negativ til islam er at man ikke vet noe, noe som er en tankefeil og et ad hominem-argument, og derfor ugyldig.

Lenke til kommentar
det er også mye avskrift ute og går

Etter å ha lest gjennom koranen for et par år siden satt jeg igjen med intrykk av at den bestod av svært mange elementer fra bibelen, både det nye og gamle testamentet. Det gjelder både hendelser, stedsangivelser og persongalleri. Til og med Jesus er med i koranen, men han er omtalt som en profet og ikke guds sønn. Og ordet "straff" er gjentatt hundrevis av ganger i forskjellige varianter...

 

Når det gjelder graden av "groteskhet", om man kan bruke et slik uttrykk, er vel ikke koranen spesielt verre enn bibelen. Tenker da spesielt på det gamle testamentet.

 

Det som er litt slående etter å ha lest skriften er at enkelte ting som de fleste muslimer anser som forbudt ikke er fundamentert i boken. F.eks. at man ikke rører alkohol. Alkohol er vel nevt to steder i koranen, og ingen av dem omtaler totalforbud. Heller en anbefaling om å "drikke med måte", om man leser litt mellom linjene, uten at jeg husker konkret hva som stod. Av dette kan man muligens anta at tekstene ikke tolkes bokstavelig i likhet med bibelen. Og det kan være greit med tanke på f.eks. "...skal de drepes der de påtreffes. Dette er vår befaling til dere." OK, tatt ut av sammenheng, men det illustrerer poenget.

 

Det at religionen islam som sådan har verdensherredømme som mål, som nevnt i et inlegg over, bør vel ikke være så veldig spesielt. Omtrent aller religioner har som mål å vokse seg størst mulig. Misjonsbefalingen, anyone?

 

Ellers ble jeg litt imponert over hvor detaljert koranen beskriver regler for handel og vandel, selv om kvinner ikke kunne regnes som fullverdig vitne på lik linje med en mann ved f.eks avtaleinngåelse. Og skilsmisse er tillatt, men det er strenge regler for hvordan mannen skal sikre kvinnen økonomisk i slike tilfelle.

 

Anbefaler at alle som mener noe om emnet skaffer seg en oversettelse og setter i gang. Det er utrolig tunglest stoff, så regn med å bruke lang tid, men det gir litt perspektiv på ting. Religion er ikke noe man kan få til å forsvinne, det beste man kan gjøre er å sørge for at flest mulig får kunnskap på tvers av religionsgrensene. Det er den eneste måten å skape forståelse og muligheter for fredelig sameksistens i moderne tid.

Endret av Muffinman
Lenke til kommentar

Kjære Muffinman, takk, takk og atter takk. Veldig bra innlegg du skrev. Veldig enig med de argumentene du kommer med. Før jeg leste Koranen, hadde jeg bare lest Bibelen, og fikk et helt annet perspektiv på Islam etter det. Jeg som bare hadde kjennskap til Bibelen, ble litt overrasket over de mange likhetene mellom de to bøkene.

 

Igjen takk muffinman :D

Endret av Sonja84
Lenke til kommentar

Må vel legge til at forskere mener at islam som religion er på samme stadiet i dag som kristendommen var på 1300-tallet. Og de kristne brente hekser på 1600-tallet...

 

Om det er direkte sammenlignbart vet jeg ikke, men det er et faktum at islam er en noe yngre religion. Skriftene som dannet koranen ble vel samlet rundt år 620 (622?), og dermed har hatt noe mindre tid på å "modernisere" seg enn kristendommen. Det kan muligens delvis forklare at det finnes så mange fundamentalistiske tolkninger av koranen, som vi ofte ser materialisere seg i form av kvinneundertrykkelse, vold, terrorisme etc. Det er derfor ikke til å stikke under en stol at den største utfordringen verden har i dag når det gjelder religion er nettopp islam. Ikke fordi alle muslimer går rundt med en bombe i barnevogna, men fordi ekstremistene begår handlinger i religionens navn og dermed gjør enhver muslim til en trussel i utenforståendes øyne. Og la oss innse det; det er helt forståelig. For de som begår terrorisme utgir seg for å være helt vanlige, ikke-voldelige mennesker inntil det smeller. Er det rart skepsisen blomstrer?

 

Når det gjelder selve profeten, kan ikke karakteristikkene Pricks gir av ham bortforklares. Det er jo beskrevet i gamle skrifter. Selv synes jeg det er merkelig at en så stor del av verdens befolkning kan godta en slik karakter som guds profet.

 

Det at det gamle testamentet er grusomt bortforklarer heller ikke det faktum at det er mye grusomhet i koranen. Selv har jeg fått mer og mer avsmak for religion etterhvert, siden en gud som dreper uskyldige eller befaler slikt ikke er en gud i mine øyne.

 

Det er buddhist man skulle vært.

:wee:

Endret av Muffinman
Lenke til kommentar

jeg skjønner ikke hvorfor alle ser på religion som noe negativt. For meg personlig betyr det veldig mye å tro på noe- det være seg islam eller kristendom. Selv om jeg ikke er muslim selv, vet jeg likevel mye om religionen, og vet at det er mange misforståelser om den religionen. Jeg er veldig uenig i de karakterisikkene om profeten som Muffinman kommer med.

Lenke til kommentar

Hva som er galt med religion?

 

Oppfordring til å blindt følge en ufeilbarlig autoritet.

 

Skaper "oss vs dem".

 

Truer med helvete hvis du ikke tror eller følger 2000 år gamle regler.

 

Kan rettferdigjøre all mulig ondskap.

 

Oppfordrer til å prakke på din tro på andre mennesker.

 

Oppfordrer til å drepe og skade mennesker som ikke følger religionens regler.

 

Dette gjelder mest for de tre Abrahams-religionene, men likevel.

 

Du kan jo si hva folk misforstår med islam og hvor du mener misforståelsen ligger. Gjerne også hvorfor du mener karakteristikken er feil. Han hadde ingen problemer med å drepe for å innføre religionen sin, så for meg er det liten tvil at han ikke var et godt menneske. Det hjelper gjerne litt på diskusjonen hvis du forklarer hva du mener er feil i motsetning til å bare si det er feil.

Lenke til kommentar
jeg skjønner ikke hvorfor alle ser på religion som noe negativt.

Det holder menneskeheten tilbake. Se innlegget over mitt.

 

For meg personlig betyr det veldig mye å tro på noe- det være seg islam eller kristendom.

Så tro på deg selv i stedet. At du ønsker at det skal finnes en gud betyr ikke at det faktisk gjør det. Et liv basert på ønsketenkning er ikke noe særlig.

 

Selv om jeg ikke er muslim selv, vet jeg likevel mye om religionen, og vet at det er mange misforståelser om den religionen.

Ja, og særlig religiøse sitter med disse misforståelsene. Som regel er det de sterkeste kritikerne som har mest kunnskap fordi de har lett og gravd for å se hva det EGENTLIG handler om.

 

Jeg er veldig uenig i de karakterisikkene om profeten som Muffinman kommer med.

Hvorfor være uenig med fakta?

Lenke til kommentar

Muslimer har jo lov til å ta et annet menneskeliv dersom det er ved hevn.

 

Og alle disse "ekspertene" er jo som regel relativt unge folk som har hørt alle de gode sidene ved religion, og nærmest ikke har lest i koranen (ikke at jeg har gjort det selv). Nesten (generalisering) alle muslimene på min skole har ikke lært/klarer ikke forstå koranen.

 

Fin religion :) .

Lenke til kommentar

Pricks: Religionen holder ikke menneskeheten tilbake. Du kan utvikle deg, selv om du tror på Gud, vann, eller hva du enn tror på. Videre sier du at et liv basert på ønsketenkning ikke er noe særlig. Jeg tror på Gud, ja tror, og jeg tror på Gud av egen fri vilje, det er ikke ønsketenkning, og det å tro på Gud tilfører livet mitt svært mye- så takk skal du ha men livet mitt er bra- kanskje nettopp fordi jeg tror på Gud er det bra.

Misforståelser kommer ikke av kunnskap om en religion- snarere tvert i mot, misforståelser kommer på grunn av mangel på kunnskap. Leser du om en annen religion, mener jeg at man slutter å sette opp skiller som vi-dere, fordi personlig innså jeg at det er mange likheer mellom Islam og Kristendommen, det er ikke så mye ulikheter som mange skal ha det til.

 

Teflonpanne: Det er mange misforståelser om Islam. Det som irriterer meg mest er folk som sier mye negativt om profeten Muhammed. Du sier at han drepte for å innføre religionen. Vel, han tvang aldri noen til å følge religionen. Det var andre folk som angrep Muhammed, og ville drepe ham etter hvert som muslimene vant støtte. Muhammed ble sett som en trussel, mot de andre religionene. De prøvde å drepe Muhammed og de som støttet ham. Ville ikke du ha prøvd å forsvare deg selv om noen prøvde å drepe deg? Muhammed var dessuten en svært nøktern mann, han lappet sine egne klær, han gav mye til de fattige, han var tilgivende, i hadith står det at det var en gammel dame som pleide å kaste søppel på Muhammed hver gang han passerte forbi huset hennes, han sa ingenting, og gikk videre. Men en dag, opplever han at hun ikke kaster søpla, i stedet for å være glad, går han opp til henne, og spør om hun har det bra. Hun var syk, og i stedet for å bare dra derfra, pleiet han henne- ja den samme kvinnen som kastet søppel på ham hver gang han passerte huset hennes. Er det noen av dere som har hørt om den siden av Muhammed, eller har dere bare hørt tabloide negative kommentarer om Muhammed?? Noen kaller Muhammed pedofil- uff, den karakteristikken kan dere spare dere selv for. Muhammed giftet seg med ei jente som het Aisha, hun var datteren til en nær venn av Muhammed. Ja de giftet seg i ung alder, men det var svært vanlig å gifte seg i ung alder på den tiden. Like vanlig som at folk nå til dags, først lever et langt singelliv- før de gifter seg i 30-års alderen.

 

Chokke: Du skriver at muslimer har lov til å drepe en annen person dersom det er hevn- vel ehh- det samme står i Bibelen. Det er gamle skrifter skjønner du, var vanlig med blodhevn før i tiden.

 

Det verste i mine øyne er enkelte av dere som skjærer alle over en kam. Okey, det var muslimer som sprengte World Trade Center bygningene. Men å si at alle muslimer er som dem er feil. Eller ut i fra den grusomme handlingen, konkludere med at islam er en grusom religion, som lærer folk å drepe alle som er uenige med deg. Det er også feil. Islam er en religion som understreker betydningen av å gi til de fattige, å tilgi andre mennesker, være god mot andre, ta vare på dyr. Sjelden at folk har fått med seg den delen av Islam. Og når dere gjør slike over-over-generaliseringer, gjør dere det samme som de terroristene som sprengte bygningene.

 

Forresten- skulle ønske at det var noen muslimer på forumet her, som kunne komme med gode argumenter.

Endret av Sonja84
Lenke til kommentar
Pricks: Religionen holder ikke menneskeheten tilbake.

Jo det gjør det, for religion får en til å slå seg til ro med ikke-forklaringer ("det vet vi ikke, så Gud gjorde det"). Se bare på hvordan kreasjonistene med nebb og klør kjemper mot evolusjonsteorien. Tenk om alle ressursene de brukte på å lyve om evolusjonsteorien ble brukt på reell forskning! Da hadde vi fått store fremskritt!

 

Du kan utvikle deg, selv om du tror på Gud, vann, eller hva du enn tror på.

Ja, men ikke like mye som noen som ikke henger igjen i overtroen og dermed slår seg til ro at "det er umulig å svare på, så Gud må ha gjort det". Flere kjente vitenskapsmenn, som f.eks. Newton, gjorde jo nettopp dette. Han var religiøs, og da han kom til et problem han mente var for vanskelig, så ga han opp og konkluderte med at dette var Guds domene. Det ironiske er at problemene han støtte på og mente Gud sto bak ble løst noen hundre år etterpå. Hadde han ikke gitt opp men fortsatt sin søken kunne vi ha kommet enda lenger!

 

Videre sier du at et liv basert på ønsketenkning ikke er noe særlig. Jeg tror på Gud, ja tror, og jeg tror på Gud av egen fri vilje, det er ikke ønsketenkning, og det å tro på Gud tilfører livet mitt svært mye- så takk skal du ha men livet mitt er bra- kanskje nettopp fordi jeg tror på Gud er det bra.

Ønsketenkningen er at Gud skal eksistere fordi du synes det føles godt å ha noe å tro på. Men at noen føles godt betyr ikke at det er korrekt.

 

Misforståelser kommer ikke av kunnskap om en religion- snarere tvert i mot, misforståelser kommer på grunn av mangel på kunnskap.

Helt enig. Derfor er det morsomt hvordan det som regel er de religiøse selv som er kunnskapsløse om sin egen religion. Jeg må bare le når en ateist lekser opp for en kristen hva religionen hans egentlig handler om. Og den religiøse har ikke noe å komme tilbake med, for det som ble belyst er noe han ikke visste om fordi han er for kunnskapsløs om sin egen religion.

 

Leser du om en annen religion, mener jeg at man slutter å sette opp skiller som vi-dere, fordi personlig innså jeg at det er mange likheer mellom Islam og Kristendommen, det er ikke så mye ulikheter som mange skal ha det til.

Enig. Begge er onde, brutale, grusomme religioner.

 

Det er mange misforståelser om Islam.

De fleste står de troende selv for.

 

Det som irriterer meg mest er folk som sier mye negativt om profeten Muhammed.

Hvorfor er det irriterende å komme med faktaopplysninger? Dette går jo tilbake til det jeg skriver over om at religion holder oss tilbake. Her vil du se bort ifra fakta fordi de er ubehagelige!

 

Okey, det var muslimer som sprengte World Trade Center bygningene. Men å si at alle muslimer er som dem er feil.

Stråmann. Ingen påstår at alle muslimer er som dem. Derimot legger moderate religiøse til rette for ekstremister fordi de godtar at Gud er allmektig og må lystres.

 

Islam er en religion som understreker betydningen av å gi til de fattige, å tilgi andre mennesker, være god mot andre, ta vare på dyr.

Den understreker også betydningen av grusomme handlinger. At religioner er selvmotsigende er intet nytt.

 

Og når dere gjør slike over-over-generaliseringer, gjør dere det samme som de terroristene som sprengte bygningene.

For det første er dette basert på en stråmann.

 

For det andre er det å ha meninger ikke det samme som å drepe mennesker.

 

Du må kutte ut å prøve å undergrave andres argumenter ved å påstå at meninger er det samme som å drepe noen!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234
Jeg tror på Gud, ja tror, og jeg tror på Gud av egen fri vilje, det er ikke ønsketenkning, og det å tro på Gud tilfører livet mitt svært mye- så takk skal du ha men livet mitt er bra- kanskje nettopp fordi jeg tror på Gud er det bra.

Bare fordi du vil at det er sant og at det hjelper deg betyr ikke at det er sant. Er litt som at legen forteller deg at du er frisk som en fisk, men egentlig har du hjernesvuls.

 

Så klart det hjelper på humøret til den syke, men betyr det at det er sannheten?

 

Og for å kommentere det med at islam er så snill. Poenget hvorfor man går til angrep på islam er på grunn av deres kultur. Hvordan de behandler folk som ikke er troende, og gjør det rett via religion. <- Det er en av grunnene hvorfor mange går på religion som noe skadelig!

 

Fordi ved hjelp av religion kan du gjøre onde handliger fordi det er blitt gjort rett via religion. Akkurat på det punktet er det ikke bare religion som er medskyldig for folk med nesten religiøs oppfattelse av en politisk ideologi kan gjøre det samme. Uansett, angrepet på religion er fordi at "blind faith" er farlig fordi det kan rettferdiggjøre handliger som man ellers ikke ville ha gjort. Og med "blind faith" tar jeg med folk som blindt følger en politisk ideologi for de er nøyaktig like "ille".

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Synes diskusjonen blir litt tam hvis vi ikke har med en eller flere muslimer som kan debattere utifra deres synsvinkel(-ler). Er en moderat muslim, født og oppvokst her, synes at det er _altfor_ mye misforståelser i Islam. (Land er ikke relevant) Ekstremistene gir oss muslimer et dårlig bilde av religionen. Men husk, Islam er i bunn og grunn ikke en religion, men mer en leveregel for en nasjon elns. Alt om menneskerettigheter osv står der. Islam er noe annet enn det dere tror det er, Islam står for fred, bare så det er sagt :).

 

Det er vel derfor mange muslimer sier når de sier "adjø" (Khuda-fiz). Som betyr "Fred være med deg". Ta ekstremistene, brenn dem for min del, er lei av å få rare blikk og spørsmål fra venner og i klassen. Det er jo ikke deres feil, media er så omfattende at det lett påvirker oss.

 

PS: Ikke begynn med stygge kommentarer, bare fordi jeg er muslim eller noe lignende. La oss ha en real debatt, ingen personangrep. Hatt erfaringer med folk som vet såpass lite at de generaliserer i dette tilfellet muslimer for noe de ikke er (majoriteten). La oss ikke dra alle under samme kam :).

 

Hilsen en fortvilet muslim. :hm:

Endret av Lakrits
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...