Gå til innhold

Eksamensproblemer med retardert svenske


Geir M

Anbefalte innlegg

Har en retardert svenske som ønsker å være på eksamensgruppa med meg og en kamerat. Har jobbet med han på flere prosjekter tidligere, og fyren er 100% ubrukelig. Prosjektene pleier å være på rundt 15 sider +- og det er sjeldent han bidrar med mer enn en side. Denne siden må vi dessuten skrive om, først for å gjøre den forståelig og så for å gjøre den relevant til oppgaven. Vi ønsker på ingen måte å jobbe med denne fyren igjen, da alt han gjør er å trenere arbeidet vårt, og han kommer med forslag som vi må bruke tid på å høflig avfeie. Hadde det bare vært så enkelt at han var en slacker som aldri orket å gjøre noe, så kunne jeg fint avfeid han. Men denne gutten prøver virkelig, han bare evner ikke.

 

Problemet er at det er bare jeg og en til som er med på gruppa, og man kan være tre. Svensken har spurt noen andre grupper om han kan jobbe med de, men har fått avslag. Vi har som sagt på ingen måte lyst til at svensken skal bli med på gruppen vår, men vi sliter litt med å finne på en god unnskyldning. Jeg har ikke helt hjerte til å si at han er helt ubrukelig heller.

 

Noen som har noen bra unnskyldninger for hvorfor han ikke kan være med?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1.

Si at dere ønsker å bare være to. Hvorfor ønsker dere å bare være to? Det er lettere å håndtere samarbeidet, lettere å fordele arbeidet (kanskje har dere gjort dette allerede :roll: ), dere hadde avtalt å bare være to for lenge siden, han du jobber med ønsker å bare være to.

Om dere har vært tre på alle andre prosjekt kan du jo si at dere vil prøve hvordan det er å være to.

 

2.

Vis ham det fine innlegget du har skrevet på diskusjon.no :)

 

3.

Hvis mulig (men det blir sikkert vanskelig), hent inn en annen tredjemann først, si at dere hadde avtalt med ham på forhånd, evt at partneren din hadde gjort avtalen uten at du visste det.

 

Uansett, hvis dette er en eksamen over vgs nivå (som jeg ser det er fra dine andre innlegg) så er det ikke verdt å risikere dårligere karakter pga. ham. Jeg har selv vært i samme situasjon. Noen ganger har jeg sagt nei, andre ja, er aldri lett det der.

Lenke til kommentar

Takk for bra svar Ekko. Hadde helt glemt at jeg startet denne tråden. Eksamen er på høyskolenivå.

 

Svensken overrumplet kameraten min på skolen, så det blir til at han "jobber" på gruppa vår, men vi to andre kommer nok til å gjøre så godt som alt arbeidet. Litt irriterende at han kom med, men vi får gjøre vårt beste for at det ikke forstyrrer arbeidet i for stor grad.

Lenke til kommentar

Lykke til.

 

Ting som dette er hovedgrunnen til at jeg pleide å hate gruppearbeid i skolesammenheng. 'Snyltere og freeridere' som ikke gjør noe særlig kan jeg alltids tolerere, men folk som er helt på kollisjonskurs med resten av gruppa og i tillegg nesten alltid er på bærtur både faglig og hvordan man bør vinkle besvarelsen derimot kan ødelegge så mye :(

Endret av Nonsens
Lenke til kommentar
Eksamen er på høyskolenivå.

 

Da burde dere hvertfall si at dere føler at fyren ikke arbeider godt nok, eller bare si at dere vil bare være 2. Dere kan også si at dere virkelig trenger en god karakter på dette og da må dere være 2. Bare si det som det er.

 

På ungdomsskolen og videregående(1. og 2. året) er det greit å la folk henge på grupper, da det er individuelle karakterer for det meste, og karakterene har ikke stort å si, men etter videregående får de få som fortjent. Hvis han er så elendig i faget så trenger han å si dette til læreren eller bare stryke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...