Gå til innhold

Hvordan skifte HDD på PS3 Tutorial.


Aafloey

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...

Er man nødt til å bruke en disk med 5400RPM?

Nei, men det kan være smart. Hvis du skal bruke en 7200rpm-disk så må du passe på at maskinen får nok kjøling. Ikke steng den inne i et skap, la den stå (isteden for å ligge), ha nok luftrom rundt PS3-en osv. I tillegg kan det være smart å velge en disk som ikke blir så varm. Det går som regel helt fint å bruke 7200rpm-disk. En fordel er jo bedre ytelse og mulighet for større lagringskapasitet. WD Scorpio BLACK er en disk som har sinnsyk ytelse, er stillegående og relativt kald. I tillegg bruker den lite strøm til å være så god. Finnes i mange størrelser. Dette er en god disk å bruke som oppgradering. Selv bruker jeg SSD (støttes 100% av PS3-en, med unntak av Trim), det fungerer kjempefint. Veldig raskt også (men ikke nok til at du burde kjøpe en SSD detikert for PS3-en)! Men egentlig klarer man seg fint med en 5400rpm-disk. Er ikke like stor forskjell som om du skulle ha oppgradert en PC med SSD. Endret av Stian Aarskaug
Lenke til kommentar
Hadde jeg vært deg ville jeg heller gått for en 7200rpm HDD.

 

Dette er innlegget til en fyr som har testa med både 5400rpm og 7200rpm på samme maskin:

 

Tok en liten kjapp test på 5400rpm vs 7200rpm idag.

Testene jeg tok var innstalltider på demoene til Mass Effect2 og Dead Space2.

Tidene ble som følger:

5400rpm:

3:41

dead space2

5:31

mass effect2

 

7200rpm:

2:33

dead space2

4:17

mass effect2

Den situasjonen man ser gode ytelsesforbedringer vil ikke være i installasjoner, pga der er Blu-Ray-drevet nesten alltid flaskehalsen. Der du merker forskjell er derimot i loading og starting av ting som ligger på harddisken. Store deler av spillet vil fortsatt ligge på Blu-Ray-platen (i frykt for piratkopiering), så forbedringene vil ikke være drastiske uansett. I spill som GT5 skal forbedringen derimot være stor. Hvor raskt masinen starter opp samt reagerer skal også bli litt forbedret, men er ikke til å hoppe i taket av.

 

 

Faktisk så tror jeg ikke at SSD disker vil være noe raskere enn vanlige hardisker... Det sier de hvertfall HER

De vil være raskere, men ikke nok til at det blir verdt et innkjøp detikert til PS3-en. Da bør man heller kjøpe seg en litt billigere harddisk på 7200rpm.

 

 

Kan bekrefte at loadetidene i Boarderlands går ganske kraftig ned med SSD. Jeg og en kamerat kjører LAN-game og jeg kommer alltid inn i spillet lenge før han når vi skifter områder.

Dette kan vel ha noe med SSD-en du bruker? Har du tatt tiden? Uansett så er det generelle resultatet annerledes. Har selv sett tester med svake SSD-er hvor konvensjonell harddisk faktisk var bedre.
Lenke til kommentar

Forresten, jeg har store problemer med å få PS3-en til å liste opp de eksterne harddiskene mine! Nå har jeg fått til en minnepenn. Endringene jeg gjorde før det virket var å endre enhetsnavnet til "UPDATE" og lage en mappe som heter PS3 og deretter legge filene i denne. I første tilfellet brukte jeg denne til å installere operativsystemet i PS3. På harddiskene har jeg prøvd å bruke både FAT32 og NTFS, begge uten hell. Har også laget en mappe som heter "VIDEO", og undermapper inne i den. Har prøvd å lagt filer i rota av disken også. Ingenting fungerer. Noen som vet råd? PS3 er håpløs når det gjelder harddisker, burde finnes en vanlig utforsker som leste NTFS-disker også! Kan ikke skjønne hvorfor det skal være slike begrensninger!

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Prøvde en USB-harddisk som var formatert til FAT32 med et bestemt program (husker ikke navnet) og den fungerte ikke på PS3. Formaterte den igjen med EASEUS Partition Master 8.0.1 Home Edition og da kom den rett opp.

 

Men.. Hvorfor bruker PS3-en så jæ¤#%@! lang tid på å ta backup? Etter mne beregninger klarer den bare usle 9MB/s til USB-harddisk. Og det er hvis den kopierer hele disken, inkludert ledig plass.

 

80GB harddisk tar over 2,5 timer å ta backup av.

Lenke til kommentar

Er ikke mye av det kryptert? Kanskje dèt kan ha noe med i bilde å gjøre. I tillegg er jo disken utrolig treig i utgangspunktet, så har du jo flaskehalsen USB 2.0 attpåtil. Og når jeg tenker meg om så må vel PS3-en pakke sammen dataene til en kopifil (backpu-fil)?

Endret av Stian Aarskaug
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er ikke mye av det kryptert? Kanskje dèt kan ha noe med i bilde å gjøre. I tillegg er jo disken utrolig treig i utgangspunktet, så har du jo flaskehalsen USB 2.0 attpåtil. Og når jeg tenker meg om så må vel PS3-en pakke sammen dataene til en kopifil (backpu-fil)?

Er en Intel-SSD i PS3-en og jeg synes uansett 2 timer og 3 kvarter for 30GB er litt trægt. :dontgetit:

Lenke til kommentar

80GB harddisk tar over 2,5 timer å ta backup av.

 

2,5 time er ingen ting.

 

Jeg fant ut at det var på tide å ta en "sjapp" backup av 320GB disken min for noen uker siden, den tok backup av 117gb sto det når den var ferdig.

Den brukte 15 timer på jobben...

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Tror jeg kommer til og bruke en 7200 rpm disk da jeg har en liggenes.. bare en tanke noen som har prøvd med SSD ??

 

Sleit litt jeg og men hadde den gamsle disken urødrt så var bare og dytte den inn igjen..

jeg bruker en black edition wd disk 160 gb.

 

skal prøve og ta backup på shiten i morgen over på externe disken min.. 1 tb..

 

ps3 fikk seg en real blås med luftrykket og etter jeg skrudd den opp den var støvete.. lurte på om jeg skulle kjøpe litt artic silver og fjerne gammel pasta der men.. kanskje mye jobb.. vi for se.

fin guide btw.. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...