Gå til innhold

Billigere PS3-modell for Europa (PS3)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg lurer på om dette med bakoverkompatibilitet er bekreftet fra sony. Det er jo helt latterlig at denne versjonen ikke skal få det, når alt gjøres i Firmware i EU versjonen anyway.
Ja, det er bekreftet. Og et at "alt gjøres i Firmware i EU versjonen anyway" er feil. EU-versjonen (og 80GB-versjonen i resten av verden) inneholder ikke Emotion Engine (PS2s CPU), men har fortsatt PS2s grafikkløsning (GS - Graphics Synthesizer) i hardware, noe som også inkluderer 4MB EDRAM. Ta videre med i betraktningen at dette medfører en betydelig forenkling i layouten på hovedkortet, så er nok besparelsen i å fjerne dette betydelig.
Lenke til kommentar

Jeg er faktisk halvveis sjokkskada over dette akkurat nå. Det er akkurat som Sony ikke er istand til å gjøre noe riktig for tiden. Det er som om de stryker deg på kinnet med den ene hånda og gir deg billig PS3, for så å ta rennafart og spenne deg mitt i pungen mens de ler hele veien til banken. Latterlig, Sony! Verken mer eller mindre...

Lenke til kommentar

qwert:

EU 60GB og f.eks. Nord-Amerikas 80GB spiller altså av PS2-spill på samme måte? Det er slik det kan se ut som at du mener med det du skriver.

 

Det er feil! I EU-versjonen er PS2-avspilling en software emulasjon som kun støtter ett lite utvalg PS2-spill, mens 80GB-versjonen i f.eks. Nord-Amerika har fullverdig PS2-støtte.

Lenke til kommentar
Det er feil! I EU-versjonen er PS2-avspilling en software emulasjon som kun støtter ett lite utvalg PS2-spill, mens 80GB-versjonen i f.eks. Nord-Amerika har fullverdig PS2-støtte.

Nei.

 

Den opprinnelige versjonen i Japan og Nord-Amerika (60GB) hadde både EE og GS i hardware. Denne versjonen produseres ikke lenger. 80GB-versjonen andre steder (inkludert NA) og 60GB-versjonen i PAL-land kuttet ut EE til fordel for softwareemulering, men beholdt GS.

 

Den nye 40GB-versjonen kutter ut GS også, og mister med dette all bakoverkompatibilitet.

Endret av qwert
Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke helt hvorfor at det skal være grunn til å la være å kjøpe PS3 bare fordi den ikke skal være i stand til å kjøre PS2 spill.

 

Man kjøper da ikke PS3 for å spille PS2 spill. Dessuten vil jeg tro at de fleste som er interisert i å spille PS2 spill på PS3 allerede har PS2 uansett. Det som kunne vært greit å ha er minnekortleser, men hvis det er mulig å koble usb-hub til PS3 så ser jeg ikke helt det store problemet med at det er færre usb innganger og ingen minnekortleser (underforstått at det er mulig å bruke slikt utstyr på PS3).

Lenke til kommentar

Jeg syns de klarer å gi et godt tilbud til de som ikke trenger en bakoverkompitabel maskin and so on.. Men at de "fjerner" den hardcore modellen syns jeg er rart.

 

Personlig så liker jeg det jeg hører og håper at prisen vil falle såpass at kanskje min kjære X360 vil få en liten konkurrent i stereobenken.

Lenke til kommentar
Jeg syns de klarer å gi et godt tilbud til de som ikke trenger en bakoverkompitabel maskin and so on.. Men at de "fjerner" den hardcore modellen syns jeg er rart.
Det er vel ikke helt usannsynlig at 60GB-modellen kan erstattes av en 80GB-modell med en alternativ bundle til ca. samme pris (ala USAs 80GB) når lagrene av 60GB Starter Pack går tomme. Dette vil nok avhenge litt av hvordan markedet reagerer på 40GB-modellen (om salget eksploderer tenker jeg dette blir den eneste modellen) så å annonsere en slik 'toppmodell' nå virker ikke som det smarteste Sony kan gjøre.
Lenke til kommentar

Frem til nå har jeg ventet med å bestemme meg mellom PS3 og X360. Som PS1 og PS2-eier (ikke hatt Xbox) har jeg kviet meg for å velge M$, da jeg har ventet på at prisen på PS3 skulle falle og at spillene til den skulle renne inn - ikke at deler og funksjoner skulle falle av.

Greit nok at PS2-kompatibilitet ikke er ett must for alle, men når PS3 da ikke lenger spiller PS2-spill så kan de med mange PS2-spill fra før like godt velge X360.

Lenke til kommentar

Kan ikke skjønne at de å sette ned fra 60 til 40gb kan han noe å si på at maskinen blir billigere, harddisker som har blitt så billig. Man får vel ikke kjøpt

løse harddisker som er lavere enn 80gb lenger.

Høres bare latterlig ut.

De kunne vel bare ha gitt maskinene en 200gb eller no sånt. :yes:

Endret av espeneppi
Lenke til kommentar
Kan ikke skjønne at de å sette ned fra 60 til 40gb kan han noe å si på at maskinen blir billigere, harddisker som har blitt så billig. Man får vel ikke kjøpt løse harddisker som er lavere enn 80gb lenger.
Tja. Hvis du ringer opp produsentene og sier at du vil kjøpe 10 millioner stykker er det nok ennå mulig at de kan gi deg en litt bedre pris for 40GB enn 80GB. Denne forskjellen vil nok forsvinne over tid, dog, noe den originale Xbox blant annet fikk merke.

 

Det å fjerne resten av bakoverkompatibiliteten sparer nok også inn noen kroner da det fjerner GS (4MB EDRAM var nok ikke gratis, brikken er ganske stor) og medfører et enklere (og dermed billigere) hovedkort.

 

Et annen mulig kostnadskutt ligger i 65nm CELL. Tatt i betraktning at Sony har haugevis av de eldre PS3-modellene liggende virker det som en god plan å introdusere den lavere produksjonskostnaden i en billigere SKU. Det begrenser tapet på eksisterende lagerbeholdning samtidig som de får muligheten til å evaluere markedets reaksjon på 'billigmodellen' og kan avgjøre hvorvidt de skal kjøre på med bare denne eller også senke kostnadene på den dyrere å produsere bakoverkompatible modellen når lagrene går tomme. Sony har da også sagt at de taper mindre per maskin på den nye modellen.

Lenke til kommentar

Tipper utfasing av 60GB-versjonen her har vært planlagt siden lanseringen av 80GB-versjonen i andre verdensdeler. Det virker rimelig ugunstig å skulle produsere ulike modeller for verdensdelene, men det frister selvsagt ikke å brenne inne med utgående modeller. Skulle altså ikke forundre meg om 80GB-versjonen blir lansert i Europa til prisen av 60GB-versjonen, så snart lagrene begynner å tømmes for den utgående modellen.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...