Gå til innhold

Nå er priskuttet og 40 GB Ps3'en offisielt.


UrgeLoL

Anbefalte innlegg

Jeg blir litt forvirra av all bakoverkompabilitet pratet her..

De første PS3'ene som kom ut i USA hadde PS2 chip som kjørte PS2 spill perfekt (obviously). Så slapp de PS3 uten denne chip'en i Europa, men den støttet fortsatt spillene med software emulator. Og nå prater dere om at ENDA en chip har blitt fjerna, så software emulering heller ikke er mulig?

 

Eller er det noe jeg ikke har fått med meg? :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette begynner å bli interessant for meg! :)

 

Nå har jeg ligget sidelengs og lest igjennom alle postene (noen skumlest),..

 

 

Først vil jeg også kommentere all klagingen! De setter ned prisen MYE, og vi burde bare være lykkelig!

 

På en annen side kan jeg også skjønne det litt; Litt "hvorfor kan de ikke bare sette ned prisen, og BARE det" -type.. ikke ribbe den for ekstrautstyr i tillegg..

 

Men, igjen; Forbrukeren har fått flere valg og bør ikke være annet enn fornøyde, i grunnen.. :)

 

 

Selv har jeg aldri eid en PS -maskin (ei heller så godt som prøvd noen), så slikt sett vil jeg havne under kategorien "den vanlige bruker". Jeg ser ikke for meg at jeg kan trenge de ekstra 2 USB'ene, -har en Xbox360 og har kun brukt 1 av de 2. At den ikke er bakoverkompatibel ser jeg på som litt negativt, da det er noen store titler til PS2 som jeg kunne ha tenkt meg å prøvd, men det er vel ikke DET som det skal stå på. Vi mister 1 kontroller, hvis jeg har forstått det riktig, men til gjengjeld får vi med nyeste type (den med Rumble), ikke sant!?

 

Bortsett fra det med bakoverkompatibilitet, så er det ingenting med den "nedskalerte" versjonen som jeg kommer til å savne noe! Ikke helt skjønner jeg hva jeg skal med så stor HDD, heller!? Tror jeg vil ha mer enn nok med mine 40 GB, og vil derfor ikke savne de neste 20..

 

Hva bruker man en PS3-HDD til? I forhold til en Xbox360!? Brukes den ikke kun til demoer? Er de mye større på PS3? Demoene, altså?

 

 

Det er noe som jeg ikke helt har fått med meg.. Er det slik at den nye 40 GB -versjonen vil koste 3300,- ? Eller skulle den koste 4000,- ? Hva var det som kom til å koste hva? Tror jeg har gått litt i surr med alle disse tallene.. Jeg har lest 3300,- , 3500,- og 4000,- så mange ganger i denne tråden at jeg nå blir litt smårar..

 

 

Hva er egentlig sannsynligheten for at f.eks Elkjøp vil ha disse inne på lager på onsdagen?

 

 

Og, når det gjelder bakoverkompatibilitet; er det sannsynlig at det vi bli mulig på disse "billigmaskinene" via SW i en update en gang i fremtiden? Eller er det klin umulig når den ene brikken ble fjernet?

 

 

Takker så mye for svar! :)

Lenke til kommentar

Den nye maskinen kommer IKKE med rumblekontroll. Den kommer faktisk ikke til Europa før etter jul.

 

Harddisk brukes som på Xbox 360 ja. Man kan jo kjøpe til større senere hvis man av en eller annen grunn skulle få bruk for mer enn 40 GB.

 

4000 kroner er veiledende pris. Enkelt sagt vil det være det dyreste den vil selges for. Elkjøp og lignende kjeder som bruker å kjøre tilbud vil sikkert legge seg noe lavere i pris, kanskje ned mot 3300-3500.

 

Det er teoretisk mulig å få den til å støtte PS2-spill med kun software i framtiden, men det er tvilsomt at Sony vil satse på det da det vil kreve mye tid og penger for å få det til.

Endret av kilik
Lenke til kommentar
Stemmer bra det. 60 GB Euro-maskinene hadde grafikkchippen til PS2. Den er nå fjernet.

9653820[/snapback]

 

Det er jo akkurat det den IKKE hadde.

 

In order to reduce manufacturing costs, the Emotion Engine (EE) is not included in European and South Korean systems.

[...]

Software emulation is used in place of hardware support and as a result, backward compatibility for PlayStation and PlayStation 2 games is reduced.

[...]

In the 40 GB model, backwards compatibility with PlayStation 2 titles was omitted completely

 

Den gamle 60GB US versjonen hadde PS2 chip'en, men i Europa har den aldri vært tilstedet.

Jeg skjønner det slik at de brukte Cell'en til å emulere PS2 spill, så hva i all verden har de fjerna for at PS3'en nå ikke engang støtter software emulering?

 

Leste litt tidligere i tråden at det var en annen chip, så hvis det ikke er Emotion Engine'en, hva er det da?

Lenke til kommentar

Selv om det er Wikipedia så trenger det ikke å være rett. Jeg har da x antall ganger nå forklart hvordan dette med BC i euro 60gb versjon vs usa versjonen fungerer. Og tatt med kilder og bilder.. Hva mer trenger vi?

 

Siden Ps2 slim har denne GS og EE vært en og samme chip. Så de tok bort denne, men siden de ikke klarte å simulere GS så satte de inn en chip som skulle gjøre dette. Sikkert her veldig mange medier på nettet bommer. Men er overrasket over at ikke det er mer kvalitet over artiklene rundt om. Joystiq er kanskje den værste her, som framstiller de slik at Sony tok bort BC bare for å være ekle, og at de ikke sparer penger på det. Tror nok det nye hovedkortet koster en del mindre å produserer, og for de forbrukerene som vil ha Ps3 til å spille ps3 spill og Blu-ray så har de laget ett meget bra produkt.

Endret av UrgeLoL
Lenke til kommentar

Hvordan er det mulig at minimum 1 poster per side på en 15-siders tråd spør om "...hvorfor Sony fjernet PS2-emulering når det kun er software det er snakk om...?" i ørten varianter?

 

Sitter folk bare å poster svar uten å engang forsøke og engasjere seg i diskusjonen som har vært forut?

Endret av Linuxguru
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...