Gå til innhold

Dette er latterlig! "Anti-tro bevegelse"?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det syns jeg absolutt ikke var en dum idè.

Jeg er med i statskirken og er derfor registrert som Kristen, vil jeg tro, selv om jeg nå vipper godt over på "ikke-tro" siden.

Jeg skulle gjerne ha hatt tro på Gud selv, for jeg respekterer mange av vennene mine som tilsynelatende gjør det. Men alt jeg ser og lærer på skolen gjør at Religion generelt henger i en veldig tynn trå etterhvert, og det som henger igjen er ikke fornuft men kun at det krever en sterk tro.

Lenke til kommentar

Nå husker jeg ikke navnet på "guden" eller formen for tro om man vil, men baserte seg på en gresk gud, som hadde evne til å se seg selv utenifra. Noe hverken kristne, ateister, muslimer eller generelt mennesket ikke har. Fikk denne ideen fra religionstimene. At alle mennesker prøver å leve opp til en hviss standtar for å komme nærmest mulig "sentrum" som er selve idealet. Men denne guden har da mulighet til å trå ut til "de u-ideale og se sine feil.

Så det var nå min tro :) .

Og alle mennesker tror på noe. Troen er jo de lover og regle (Gud) som du velger å følge. Et slags ideal du lever opp til, være det bimbo-berter, sosse-gutter, emoer, deathmetalere, kristne, muslimer osv osv.

 

Lett påvirkelig? Jeg? neei...

Lenke til kommentar

De lover og regler som en kan definere under begrepet moral er et produkt av evolusjon. Normativ moral er et produkt av kultur, sosiale forhold og oppvekst samt en dose nedarvede egenskaper - genetisk ballast.

 

Å definere dette som en tro på gud vil være feil.

 

En livsstil, klesstil eller annet har ingen religiøse trekk, det du beskriver her er et resultat av popkultur.

 

Religion på den annen side er et livssyn som er med på å definere livsstil til en viss grad, men klesstil og gruppetilhøriget er ikke definert av religionen. Utvalget begrenser seg kanskje, men ikke valget, med unntak av gruppepress fra ens "egne" om å tilhøre et eller annet miljø/kle seg innenfor visse rammer.

Lenke til kommentar
Hva skjer med at man ikke skal få lov til å tro?

Man skal få lov til å tro. Det du observerer er at folk kritiserer religiøs tro fordi det er et onde.

 

Og at alle som tror er ignorante idioter som vi helst skulle skutt?

Tull.

 

Tro er faktisk en god ting

Ikke religiøs tro.

 

Og hva med anti-kristendom greia her på forumet?

Det er den religionen vi vet mest om. Det er den som er nærmest oss selv.

 

Hvorfor så veldig kritiske til tro? Klarer dere ikke forstå at man kan tro SAMTIDIG som man kan være et åpent og tolerant menneske? Et menneske som aksepterer feks. vitenskapen?

Vitenskap og religiøs tro er diametrale motsetninger.

 

Og hvorfor disse kontinuerlige angrepene på kristendommen, hvorfor ingen andre`?

Det er tonnevis av "angrep" på andre religioner også.

Lenke til kommentar
Hvorfor?

Fordi mennesket trenger noe å tro på, kort å godt.

 

Jeg kan for å være ærlig, ikke se på personer som tror på kristendommen særlig seriøst. Kristendommen er ikke akkurat logisk, å den bibelen virker det som en på knark har skrevet.

 

89% er religiøse i verden, 88% har ikke orka å skrive seg ut av kirken, synagogen, ku avføringshytta, u name it.

Lenke til kommentar
Hvorfor kan ikke religiøs tro være en god ting ?

Som sagt så oppfordrer det til arroganse, og lar deg være fornøyd med å ikke vite. JEg vil faktisk utdype dette litt.

 

Kristendommen, og andre religioner, ikke bare tillater, men delvis tvinger deg til å lukke øynene for enkelte ting som skjer, rett og slett fordi det er "guds vilje", og det har mennesket blitt lært opp til ganske lenge. Det som har skjedd er at mennesker har åpnet øynene for at kanskje gud ikke finnes, og at kanskje det er en faktisk forklaring på ting. Mennesket higer etter kunnskap, og vil ut og søke etter den, men religion holder det tilbake.

 

Vi vil vite at det er en grunn til at vi er her, vi liker å innbille oss at vi er hevet over andre dyr, og at det er en spesiell grunn til at akkurat vi er her, noe som har blitt forklart med at gud plasserte oss her. Dette er ikke en plausibel forklaring for de fleste mennesker med en logisk sans. Derfor skyver mange mennesker religionen til side, og søker kunnskap.

 

En hver ting som oppfordrer til ignoranse i et informasjonssamfunn som det vi lever i i dag burde bli ansett som en fare, for det stopper rett og slett opp evolusjonen av hjernen vår. Vi kan kanskje bli mer enn vi allerede er, vi kan kanskje faktisk finne svar, men vi gjør det ikke, for vi har noe så idiotisk som religion til å forhindre oss fra et videre tankespenn.

 

DERFOR kan ikke religiøs tro være en god ting.

Lenke til kommentar
Hvorfor?

 

89% er religiøse i verden, 88% har ikke orka å skrive seg ut av kirken, synagogen, ku avføringshytta, u name it.

 

 

På hvilket grunnlag baserer du denne påstanden? De undersøkelser som er gjort på verdensbasis forteller oss at flertallet av verdens befolkning er relgiøse. De forteller oss derimot ikke at flertallet av verdens befolkning ønsker å melde seg ut av sitt relgiøse samfunn, eller på noen som helst måte ønsker ett brudd med sin tro..

 

Påstanden din kan jo ikke regnes som noe annet enn ønsketenkning..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...