Gå til innhold

Metal: A Headbanger's Guide


Anathema

Anbefalte innlegg

Kan denne teknikken sånn halveis selv, Nattefrost bruker den blant annet.

 

Er det bare meg som hører mange drittunger og folk som ikke har vokst opp helt, si at growling/screaming i metal er ikke noe talent. Krever det ikke at du kan gode teknikker, hvis du ikke kan det så har jeg hørt at stemmebåndet kan bli ødelagt?

Growling, da tenker jeg mer Death Metal style, er mer nede i lungene. Denne 'Abbath' teknikken er høyt oppe i stemmebåndet (hadde vært hundre ganger enklere og forklart face til face). Man kan gjøre feil, mange klarer og lage denne mørke stemmen, men i gjengjeld få jævlig vondt i stemmebåndet.

Mange band bruker nesten ikke disse teknikkene heller, feks Slipknot som nesten bare er pure skriking.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
MTV ødela ingen verdens ting for metallen på 80-tallet, de klarte seg utmerket uten MTV. Bruce Dickinson pleide å si på konserter for utsolgte arenaer og stadion, at de kom seg dit de er uten massiv radiospilling, ingen videoer på MTV, kun fordi de hadde en lojal fanbase som ikke brød seg om hva som var det nyeste populære, være seg Madonna eller Motley Crue.

 

Bandene trengte ikke en kommersiell TV-kanal for å hevde seg før, fordi fansen fulgte dem og dreit generellt i MTV uansett.

Nå er det masse emo-band som spilles på MTV, men de "virkelige" bandene har aldri hatt noen støtte fra kanalen, og har dermed kommet seg oppover uten dem. Så man kan ikke si "MTV ødelegger for metallen". Metalfans bryr seg katta i om MTV spiller dem eller ikke. Når Machine Head vant Kerrang! awards 2007, kastet alle emo-ungene seg over PC'n og sutra og klagde fordi "deres" band ikke vant og dette drittbandet som "ingen hører på" bare lagde bråkemusikk vant istedet. Robb Flynn hadde en fantastisk bra kommentar til det.

 

http://ih8everybody.blogspot.com/2007/09/e...got-served.html

 

Det blir som gjengen som mener det ødelegger metalen at fjortiser hører på Iron Maiden nå. Hva ødelegges? At noen unger kan tekstene til Running Free? Jeg var selv unge når jeg begynte å høre på Maiden.

På The Early Years sier bruce at publikum nesten ikke har endret seg fra 1985 til 2005, det er fortsatt unge folk som står fremst på konserter, akkurat som det var i 1985. Det viser at bandet har appeal til ungdom fremdeles, uansett hvor mye Fall Out Boy og My Chemical Romance spilles på MTV.

 

Dimmu Borgir ble ikke noe verdensfenomen pga MTV-spilling. Satyricon ble ikke kjent i USA fordi MTV spilte dem så mye.

Emperor har ikke legendestatus over hele kloden fordi MTV spilte The Loss and Curse of Reverence hele tiden, right?

I beg to differ.

 

http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/147539

 

MTV spillte stor rolle for blant annet Judas Priest.

 

"MTV killed heavy metal"

Lenke til kommentar

Er fan av Blind Guardian jeg og, spesiellt det frem til Nightfall in Middle-Earth, kanskje derfor jeg digger Gargoyle også.

 

Man kan forøvrig bestille japansk musikk fra amazon.co.jp, det har jeg gjort et par ganger (DVD-bokser og sånt man ikke får tak i Europa). Det er en "Show page in english" knapp øverst i høyre hjørne. Kommer i posten innen 1-2 uker da.

 

Play-asia.com er også japansk nettbutikk ala play.com og alt er på engelsk.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Man kan forøvrig bestille japansk musikk fra amazon.co.jp, det har jeg gjort et par ganger (DVD-bokser og sånt man ikke får tak i Europa). Det er en "Show page in english" knapp øverst i høyre hjørne. Kommer i posten innen 1-2 uker da.

 

Play-asia.com er også japansk nettbutikk ala play.com og alt er på engelsk.

Takker for tipsene. skal sjekkes ut.

 

 

Når det gjelder Blind Guardian er det Imaginations From The Other Side, som gjelder! Hansi er virkelig en gud blant vokalister.

 

Hansi har en gjestevokal i Van Cantos sang, "Take To the Sky", som er helt fantastisk! Blir fort slitsomt når han skal bruke 6 millioner stemmer oppå hværandre i Blind Guardian.

Se filmen hos Youtube

Lenke til kommentar
Har ikke hørt på Megadeth siden Youthanasia. Er det noe vits?

 

Cryptic Writings er brukbar. Risk og The World Needs a Hero kan du glatt hoppe over. Fra og med The System Has Failed har det gått oppover igjen. Mye snadder på de 3 siste (medregnet den nye Endgame skiva).

 

Er uenig i at du kan glatt hoppe over The World Needs a Hero,

den har flere sterke låter som "Disconnect", "Motorpsycho",

"1000 Times Goodbye", "Dread & The Fugutive Mind" ++

 

Men er enig i at de tre siste er knallbra skiver.

Har hørt mye på "Endgame" siden den kom

og jeg må bare si at dette er VELDIG bra,

Dave & co. har klatret flere stiger på

de siste albumene - bedre & bedre!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...