jvik Skrevet 1. oktober 2007 Del Skrevet 1. oktober 2007 Er egentlig noe jeg har tenkt på en stund. Er det noen her som gir litt ekstra til han kisen som kommer kjørende med pizzaen din? Tenker da på peppes eller dollys. Jeg betaler bestandig med kort før han kommer, så har liksom ikke vært helt naturlig å flippe han 20 spenn fordi han kom med pizzaen. Er dette frekt? Er det en sånn kultur innad i dette yrke som det er i f.eks USA, der de helt sikker har en field day på pizzaen din next time om du ikke er flink med tipsen? Lenke til kommentar
Kimelimm Skrevet 1. oktober 2007 Del Skrevet 1. oktober 2007 Vel, her, så er det noe som heter Sjøloftet, når de kommer med pizzaen og den koster forex 299,- og vi betaler 400, så sier vi bare behold resten vanlighvis :S er ikke alltid det skjer da men de er snille som kommer med pizzaen Lenke til kommentar
ZyberZone Skrevet 1. oktober 2007 Del Skrevet 1. oktober 2007 Med tanke på at pizzan koster 1/4 i USA, synes jeg det er greit å gi de noen dollar ekstra når jeg er der. Men her i Norge gjør jeg det ikke. Er ikke samme kulturen i Norge for dette uansett. Lenke til kommentar
IkLoma Skrevet 2. oktober 2007 Del Skrevet 2. oktober 2007 Nei. det er ikke frekt. De som kjører pizza er ikke snille som gjør det, de får lønn og dette er jobben dems. Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 2. oktober 2007 Del Skrevet 2. oktober 2007 Betaler jeg kæsj runder jeg oppover til nærmeste 10-20 kroner, kanskje litt mer hvis de har vært superraske og hyggelige. Men jeg tror ikke de regner med 40-50 kroner i tips for hver kunde, for å si det mildt. Det er nok bare en bonus på toppen av lønna. Lenke til kommentar
Latskap Skrevet 2. oktober 2007 Del Skrevet 2. oktober 2007 Så er det jo litt forskjell på lønnen her og i USA da. Er det mange her som feks tipser frisører? vel i USA så er lønnen som frisør så liten at man ofte lever av tipset man får etter å ha klippet seg. Lenke til kommentar
gorber Skrevet 2. oktober 2007 Del Skrevet 2. oktober 2007 Jeg klarer ikke å se behovet for tips i Norge. Jentene(og guttene) som jobber i serveringsbransjen har svært gode lønnsvilkår. Lenke til kommentar
MrLee Skrevet 2. oktober 2007 Del Skrevet 2. oktober 2007 (endret) Jepp. det er det som er forskjellen på Norge og f.eks. USA. I USA ER ofte tips lønna (den egentlige lønna er vel så lav at den er mest symbolsk). Det er derfor man tipser. I Norge har de god lønn og trenger derfor ikke tips. Er kanskje derfor service er litt bedre i andre land enn i Norge også...? edit: Jeg tipser aldri i Norge, men gjør det i utlandet der jeg vet det er slik... Endret 2. oktober 2007 av MrLee Lenke til kommentar
Anxe Skrevet 3. oktober 2007 Del Skrevet 3. oktober 2007 Angående tipsing i Norge generelt, så er jeg rimelig sikker på at de som tipser er de som har jobba i servitør/ pizzakjøreyrket selv, og er klar over hvor mye det betyr bare å få de symbolske kronene rundet opp til neste tier. Jeg har selv jobba som sjåfør, og det var alltid de blideste og mest sympatiske kundene som slengte på de ekstra par-tre eller 10-15 kronene ekstra dersom de var fornøyd. De greieste var de som skjønte at det ikke nyttet å ta ut sinne på evt. forsinka pizza på budet, som tipset selv om vi var seine, og heller skrev en sint e-post til ledelsen, det er som oftest DE som fortjener kjefta mens de som jobber på restauranten jobber ræva av seg. De "verste" kundene var de som stod klare med mobilen i hånda for å "bevise" at jeg kom 1 minutt over en time etter (da som oftest fordi de ikke hadde husnummer på huset, ikke har navn på ringeklokka si etc) enda det de da glemte var at vi har 1 time fra de har LAGT PÅ RØRET, ikke 1 time etter at de startet anropet sitt inn til kundesenteret. Paradokset angående tipsing er jo at det er når det er travelt, og kan oppstå forsinkelser eller noe, at servitør/ bud fortjener tipsen mest fordi de løper beina av seg eller risikerer førerkortet for å få levert maten, men da selvfølgelig ikke får det fordi kunden er misfornøyd. Men for å svare på spørsmålet: Det forventes ikke tips, men det settes veldig stor pris på bare å runde opp til nærmeste femmer eller tier, fordi det fort blir skralt med småpenger i veska. Betaler man med kort er det jo hyggelig å litt ekstra. Det gir utrolig mye i hverdagen at noen viser at de synes du gjør en viktig jobb. Pizzabud får nok kjeft som det er, så det hjelper når noen viser at de kan bli satt pris på også. Angående "tips er inkludert i lønna": Tenk på at en sjåfør hovedsakelig jobber ettermiddag/ kveld/ helg, det er sure arbeidstider, mye stress og lite pauser. Å tipse gjør at lønna går litt opp, og folk orker å holde ut lenger. Og selv om det er et ufaglært yrke, så er det faktisk veldig viktig at man holder på folk og kompetansen, det er mange småtriks man kan lære seg som gjør at man sparer tid og folk får pizzaene sine raskere. (Alt fra snarveier til hvordan man skal gjøre det når hele kortsystemet er nede og man må gjøre alt manuelt.) Men enda viktigere enn tips: Ha husnummer på huset, navn på ringeklokka og vær tilgjengelig på telefon... og ikke oppgi kortnummer til et kort det ikke er dekning på! MASSE ekstraarbeid på sjåføren... Lenke til kommentar
Naranek Skrevet 3. oktober 2007 Del Skrevet 3. oktober 2007 Når vi snakker om pizzabud som sliter, en jente som av og til leverte et sted jeg jobbet før hadde klaustrofobi, så hun tok alltid trappen. Må være litt slitsomt i Oslo sentrum. Lenke til kommentar
jvik Skrevet 3. oktober 2007 Forfatter Del Skrevet 3. oktober 2007 Hei Anxe, takker for fyldig svar. Når jeg betaler med kort på f.eks peppes.no og bestiller meg en pizza, står det gjerne slik: Pizza: 180,- Kjøretillegg: 52,- Jeg bruker å merke av på "ring på forhånd" så går jeg *alltid* ut slik at den som kommer slipper å leite seg fram. Har som regel aldri småpenger på meg (derfor jeg bruker kort in the first place). Blir dette sett på som kjipt blandt sjåfører? Lenke til kommentar
Anxe Skrevet 3. oktober 2007 Del Skrevet 3. oktober 2007 Hei Anxe, takker for fyldig svar. Når jeg betaler med kort på f.eks peppes.no og bestiller meg en pizza, står det gjerne slik: Pizza: 180,- Kjøretillegg: 52,- Jeg bruker å merke av på "ring på forhånd" så går jeg *alltid* ut slik at den som kommer slipper å leite seg fram. Har som regel aldri småpenger på meg (derfor jeg bruker kort in the first place). Blir dette sett på som kjipt blandt sjåfører? 9625081[/snapback] Wow, du går ut? Det tilhører sjeldenhetene og blir veldig satt pris på Heller det enn tips egentlig sier nå jeg. Det kan bli mye knot når huset ligger innerst bakerst skult av et tre, ikke husnummer, inngang nedi sokkelen og ingen svarer på telefon, hehehe... Å betale med kort er myyye bedre enn å betale med en tusenlapp for å si det sånn. Kort er også ryddig og greit når det kommer til oppgjøret, man slipper å telle sedler, og heller bare slå sammen beløpene med en kalkulator. Nå vet jeg ikke hvordan det er lenger, er en stund siden jeg jobbet, men har hørt rykter om at man nå må oppgi om man har x kroner over beløpet (som f.eks. en tusenlapp). Men det er bedre å betale med kort enn å betale 304,- med en 500-lapp. Lenke til kommentar
Shoegazer Skrevet 3. oktober 2007 Del Skrevet 3. oktober 2007 hei, er sjåfør på peppes i sandefjord. jeg tror det er sånn 50/50 med folk som gir tips. noen ganger får jeg 100 kr i tips der de har betalt med kort og gir meg en hundrelappen ved siden av. det blir jo veldig satt å pris på. har hatt episoder der jeg har litt dårlig med veksel og kunden har kjøpt en pizza med f.eks brus og stæsj til 298 kr. så gir de meg 300 kr og jeg har ikke nok småpenger å må gi de en tier tilbake fordi de ikke vil gi meg de 2 kronene, selvom jeg har vært rask og maten er slik de forventer at den skal være. det er sinnsykt sært og det har faktsik skjedd flere ganger. jeg forventer uansett ikke tips når jeg kommer med pizza, synes den er dyr nok fra før med et kjøretilegg på 52 kr. men når jeg er servitør en sjelden gang forventer jeg tips.. Lenke til kommentar
Anxe Skrevet 3. oktober 2007 Del Skrevet 3. oktober 2007 100 kr er mye, synes jeg. (Til å være levering altså, ikke servitør.) Det meste jeg fikk en gang av en bedriftskunde på kick-off (altså gode og brisne) var var 70-80 kroner... og jeg var jente og blid som en sol... gjorde jeg noe feil eller? Mine favorittminner er av menn på hotellrom som forventer seg en pizzaGUTT, og åpner i bokseren... noen ble ganske satt ut, gøy var det Men, detta var off-topic. Lenke til kommentar
jvik Skrevet 3. oktober 2007 Forfatter Del Skrevet 3. oktober 2007 Jepp jeg går alltid ut. Føler meg lat nok allerede som har bestilt levering hjem hehe, så å si over telefon at han eller hu får finne fram på egenhånd blir for kjip. Men har som sagt ikke gitt tips da jeg alltid har betalt med kort over nett siden jeg ikke har cash på meg. Lenke til kommentar
PlatinumFlyer Skrevet 5. oktober 2007 Del Skrevet 5. oktober 2007 Jeg tipser alltid alt og alle. Damen i respsjonen som bestiller taxi til meg, pizzabud, restaurantservitører, alle som gir meg en liten tjeneste utover "heisann, den retningen".. Trodde dessuten jeg kunne tipse over kredittkortet hos Peppes? Lenge siden jeg har bestilt du. Lenke til kommentar
Loomy Skrevet 5. oktober 2007 Del Skrevet 5. oktober 2007 Kan tipse over kredittkortet hos peppes ja. Når servitøren stikker av med kortet og kommer tilbake med den kvitteringstingen du må signere kan du fylle ut XX kr i tips i et eget felt og sette ny totalpris i et felt nederst. Jeg pleier å tipse 10-20 kr elns. De har såpass god lønn (og ubegrenset tilgang på pizza! :O) at tips ikke er en big deal slik det er i mange andre land. Lenke til kommentar
ugotabanana Skrevet 5. oktober 2007 Del Skrevet 5. oktober 2007 Jeg tipser ikke, jeg pruter i butikken. Ja jeg er generelt ganske Onkel Skrue. Synes ikke det er poeng tipse om personalet virkelig fortjener det... Lenke til kommentar
PlatinumFlyer Skrevet 6. oktober 2007 Del Skrevet 6. oktober 2007 På spisesteder i Norge tipser jeg stort sett ca ti prosent for normal service. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå