Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Tviler på at kjøle elemtene i en fryser hadde klart å fryse ned en pc mens den ble overklokket. Hadde nok blitt ganske varmt inne i fryseren etter en stund.

 

Men jeg skal ikke si noe sikkert, er rein synsing fra min side.

9587174[/snapback]

 

Jeg tenker nå at de bruker forøvrig nødvendig kjøleutstyr i tillegg,men med ganske så kjølige omgivelser.

Lenke til kommentar
Jeg er ikke noe overklokker og kansje dette hører hjemme i OT-baren,men er det noen av dere super-overklokkere som har tenkt på å bygge en PC inni en fryser for ultimat kjøling? :cool:

Må jo selvfølgelig være lett å regulere temperaturen fra f.eks 0 til -40

 

Hadde ikke det vært mat i bollen? :dribble:

9587160[/snapback]

 

Det er en særdeles dårlig idè. En fryser er ikek god til å fjerne varme. Den er faktisk ganske så dårlig til det, men en fryser er laget så isolert at den ikke TRENGER å være flnk på å fjerne varme fordi det ikke lekker noen betydelige mengder inn.

 

Med andre ord, om du setter en PC som genererer kanskje 300watt eller mer ned i en vanlig fryser, så kommer du aldri i livet til å flate ut på temperaturen under 0 celcius. Sansynligvis blir det ganske vanlig romteperatur i boksen etter en stund, om ikke enda varmere. fordi fryseren er så godt isolert så blir det fort varmt der inne når varmelasten er større enn det kompresssoren klarer å flytte vekk.

 

Så nei... bare gløm det. Det er mange andre problemer med det slikt oppsett også, slik som kondensering osv. Skal du kjøle en pc til under ambient, så kjøp en fasekjøler eller water-chiller hos Overklokk. Det koster deg noen tusen, men det er måten å gjøre det på.

 

Et annet alternativ er fasekjøling kombinert med mineraloljebad. Det har fordelen med å kunne være totalt uavhengig av isolasjon og kjøler også resten av maskinen, men er normalt sett dåligere på den fokuserte kjølingen.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Selv om det hadde vært teoretisk mulig så ville det kanskje vært litt overkill? Hva med heatpipes kobla direkte på kraftige kjøleelementer istedet? Evt vannkjøling på steroider av no slag. Kanskje en kombinasjon? Å kjøle ned luft som så skal kjøle ned noe annet høres ut som svært lite energieffektivt. Ikke at jeg vet stort om det, bare kaster meg på gjettebølgen :)

Endret av Dummst
Lenke til kommentar

Det største problemet slik jeg ser det er ikke kondens. Kondens vil alltid skje på de kaldeste stedene i luftrommet, altså ved kjøleelementene og slett ikke på PC-komponentene.

 

Det største problemet er nok heller varmebalansen. En fryseboks har en kjøleeffekt på inntil ca 200W (ca 400W fra stikkontakten). Av disse 200W så bruker fryseboksen bare ca 50W ved vanlig bruk (derfor den slår seg av og på). Dvs. at det hele tiden strømmer inn ca 50W med varme gjennom de varmeisolerte veggene. De resterende 150W kjølekapasitet brukes ved innfrysing av varme varer. Da trengs det mer kjølekapasitet enn å kompensere for varmen som strømmer inn gjennom veggene. Dvs. at fryseren har 150W kjølekapasitet til å ta unna varme plassert i fryseren eller som utvikles der konstant av f.eks en PC.

 

En middels PC utvikler ikke nødvendigvis mer enn 150W, men så snart du snakker om overklokking så er det trolig snakk om mer enn middels komponenter og en vesentlig økning i varmeutvikling på grunn av selve overklokkinga. Fryseren vil altså ikke klare å fjerne all varmen PCen utvikler. Resultat: Fryseboksen vil bli varmere. Utvikler PCen mer enn 200W så vil det etter hvert bli over romtemperatur inni fryseboksen. (Positivt varmeregnskap). Temperaturen vil stige helt til overskuddsvarmen strømmer ut gjennom veggene naturlig. F.eks vil en 250W PC trolig gi en temperatur i fryseren på ca +60'C. 40'C over romtemperatur i stedet for 40'C under romtemperatur. Begge deler gir 50W varmestrøm gjennom isolasjonen, bare i motsatt retning. Utvikler PCen over 250W så vil det bli ennå mer.

 

Redigert:

 

Et annet problem er mekaniske deler som vifter og harddisker. De liker ikke så lave temperaturer.

 

Et tredje problem er at frysebokser ikke tåler å gå på full guffe i lang tid. De trenger pauser. Kjører den på full guffe så tipper jeg den blir ødelagt etter noen dager eller uker.

 

Ellers så har du et poeng når det kommer til rekordforsøk. Hvis fryseboksen er full, f.eks av isbiter, så vil det ta lang tid før alt er tint opp. I mellomtiden har man god tid til å sette rekorder.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
Selv om det hadde vært teoretisk mulig så ville det kanskje vært litt overkill? Hva med heatpipes kobla direkte på kraftige kjøleelementer istedet? Evt vannkjøling på steroider av no slag. Å kjøle ned luft som så skal kjøle ned noe annet høres ut som svært lite energieffektivt. Ikke at jeg vet stort om det, bare kaster meg på gjettebølgen :)

9587512[/snapback]

 

Det er det... Selv om kompressoren i en vanlig fryser som regel er ok til å kunne bygge en lett fasekjøler utfra, så vil den aldri aldri klare varmelasten i dette teoretiske tilfellet. At varmen må gå gjennom et (tykt) lag med luft for å komme ut av boksen er en av de største faktorene som knekker ryggen på en sånn idè. Den samme kompressoren ombygd til en direct-die fasekjøler derimot hadde gjerne holdt en CPU god og kald f.eks. (dog om man først skal bygge en fasekjøler så investerer man gjerne i litt bedre egnede deler enn gamle fryser-kompressorer).

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar
Ellers så har du et poeng når det kommer til rekordforsøk. Hvis fryseboksen er full, f.eks av isbiter, så vil det ta lang tid før alt er tint opp. I mellomtiden har man god tid til å sette rekorder.

 

Et annet problem er mekaniske deler som vifter og harddisker. De liker ikke så lave temperaturer.

9587537[/snapback]

 

Tørris er glimrende for rekordforsøk. det er billig, tilgjengelig, ufarlig under behandling av annsvarlige voksne, og skikkelig skikkelig kaldt :)

 

Utover det, så kommer her et godt "McGyver" tips som alel kan bruke. lag masse isbiter, knus og miks med vann, og så hell godt med salt (ganske så mye). Dette senker da frysepunktet til vannet og blandingen vil bli mye mye kaldere enn om det bare var vann og is. Denne miksturen kan også komme godt med i ekstrem-overklokking for dem som ikke har tilgang på de mer eksotiske elementene eller penger å bruke på det.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...