Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Når jeg lager et vindu eller dialogboks, enten ved å selv registrere en vindusklasse og så videre, eller ved å modellere en dialogboks, kan ikke tabulator-tasten, og forsåvidt heller ikke piltastene, brukes til å flytte fokus mellom de forskjellige komponentene i vinduet..

 

Dersom jeg prøver å bruke tabulator-tasten når jeg tester dialogboksen under modellering fungerer det utmerket, men når programmet kjører og fokus f. eks. er hos ett av to tekstfelt resulterer dette ikke i annet enn "beep"-lyden..

 

Skal ikke denne funksjonaliteten komme av seg selv?

 

Er forøvrig snakk om Visual C++ .NET og Windows XP her, om det skulle ha noe å si..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Begynner å bli en stund siden det her, men mener å huske at da jeg laget dialogbokser i Visual Studio, gikk det an å bestemme slike fokusting (tab-funksjonalitet etc.). Husker ikke stort dessverre siden det begynner å bli en stund siden, enten kan du låne C. Petzolds book om Windows-programmering, eller så står det kanskje i manualen til VS .NET.

Lenke til kommentar

Tror ikke nødvendigsvis det trenger å ha noe med Visual Studio å gjøre, siden det samme er tilfelle dersom jeg skriver programmet uten å modellere dialogboksene i Visual Studio.

 

Kan jo alltids prøve en annen kompilator for å være helt sikker, men jeg tror ikke dette vil ha noe å si.

 

Lurer på er om det kan ha noe med at jeg også bruker Common Controls 6.0 fra Windows XP, og derfor bruker manifestet osv.. har faktisk ikke prøvd uten å bruke dette - verdt et forsøk kanskje, men vil jo helst ha det til å fungere uansett :-?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

For å kunne hoppe mellom tekstfelt og knapper og slikt i vinduer må disse objektene ha WS_TABSTOP stylen.

 

Ved å bruke Visual Studio til å designe vinduene kan du enkelt arrangere i hvilken rekkefølge fokusen skal bevege seg i når du trykker på tab. Dette gjøres ved å trykke Ctrl-D (tror jeg).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...