Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

naturfag, spørsmål om fettstoffer...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Se i naturfagboka di... Nevn noe om hva slags mat som inneholder fett (hva slags) og molekylene som fett er laget av og hvordan de er satt sammen, typer fett (umettet og mettet), hva vi trenger fett til, hva kan skje om vi spiser for mye fett. Hva som skjer om vi spiser for lite/for mye kolesterol, hvorfor vi trenger kolesterol og lignende...

 

Du kan se på lokus.no men der koster det vel penger, se om du finner noe på propaganda.net, prøv også ikkepedia... Der finner du sikkert noe morsomt du kan vise på slutten (litt humor slår ofte godt an)...

Lenke til kommentar
Kan noen her si meg hva forbindelse, grunnstoff og mineraler er?

9582079[/snapback]

 

Et grunnstoff er et stoff som ikke er oppbygd av andre stoff. Det består av ett eller flere like grunnstoffatomer, med et bestemt atomnummer. Alle andre stoffer er sammenbindinger av grunnstoffatomene, i f.eks. molekyler eller salter. Natrium og klor er eksempler på to grunnstoff. Disse to kan gå sammen og danne en ionebinding seg i mellom, og bli det vi kjenner som bordsalt eller "vanlig" salt (natriumklorid.) Bordsaltet er ikke et grunnstoff, fordi det består av to forskjellige grunnstoff, natrium og klor.

 

En forbindelse, hvis du mener kjemiske forbindelser, er en "sammenkobling" av atomer til større elementer. Vann er f.eks. et molekyl bestående av ett oksygenatom og to hydrogenatom, med forbindelser seg i mellom, slik at de til sammen blir et nytt stoff med nye egenskaper.

 

Et mineral er naturlige krystalliserte forekomster av slike kjemiske forbindelser mellom grunnstoffer. De kan være oppbygd på forskjellige måter og av forskjellige stoff; de kan f.eks. være salter eller sulfider (svovelforbindelser).

 

EDIT: Ser at dette kanskje var i litt feil sammenheng, og da er dette kanskje ikke helt ideelle forklaringer. Du er kanskje ute etter disse begrepene i sammenheng med mat, næring, osv. Du får se i naturfagboken din.

Endret av Jaffe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...