Gå til innhold

Kristen nedgang i Norge?


Anbefalte innlegg

Jeg sitter ikke på noe som helst form for fakta, men for meg virker det som at det har vært en relativt sterk nedgang i antall kristene i Norge de siste 3-4-5 generasjonene. Er det jeg som er på ville veger eller er det noe sannhet i det.

 

I min omgangskrets er det ekstremt få kristene, mens noen har kristene foreldre og flere kristene besteforeldre.

 

Av de som har stemt på en liten poll her på forumet er kun 22% kristene. Ikke at den pollen nødvendigvis sier noe om helheten...

 

De fleste religiøse er det fordi de har vokst opp med religion rundt seg og har aldri tatt noe valg om å bli det, mens de fleste som ikke er det har tatt et valg om å ikke bli det. Om det er en faktisk nedgang, hva er grunnen? Jeg tror det er fordi vi begynner å bli mer opplyste og fordi vi ikke lenger får noen tro tredd ned over halsen fra dagen vi blir født (feel free to disagree). De som trenger en tro, finner den.

 

Mitt syn på religion går i rettning av følgende: Mange mennesker har en trang for å tro på noe større enn seg selv, noe alle religioner (?) i all hovedsak går ut på. Det er jo vel og bra, men alt utover det er menneskeskapt fiksjon med svært varierende kvalitet. Det av dårlig kvalitet ignoreres, mens det som er bra dras frem så ofte som mulig og forvrenge den mest "idiotiske" religion til noe mennesker vier livene sine til. Noen av disse er også kalt mytologier, men disse har vi med tidene gått vekk fra. Hvordan religion har blitt så stort og komplekst har nok mange likhetstrekk med evulosjons teorien.

 

Vil religioner i dag bli sett på som mytologier i fremtiden?

 

Av dere som svarer på denne tråden, hvor mange kan si at dere har blitt religiøs uten påvirkning fra barndommen?

 

Ikke så lett å holde seg on topic, selv i sin egen post. men pytt. Prøv å hold dere sakelig, ellers blir tråden lukket før jeg kan si hypernevrokustiskediafragmakontravibrasjoner. Så, berik meg med litt innsikt og fakta nå folkens. :)

Endret av zappy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
post-31659-1190723879_thumb.jpg

 

Kilde: Statistisk Sentralbyrå

 

Det er ikke så mange lenger nei....

9570933[/snapback]

 

Den statisitkken din blir jo litt feil. Da den kun "ranker" livssynssamfunn utenfor statskirken. Nå finnes det en del "frikirkelige organisasjoner", såkalte lavkirkelige, som ikke er egne trossamfunn, dvs medlemmene står registrert i statskirken. Disse er nok i all hovedsak bekjennende, eller skal vi si; praktiserende kristne.

 

Disse blir da effektivt utelatt i fra statistikken din. På den annen side så kan man ikke ta med alle som står registrert i statskirken, da mange av disse kun er "støttemedlemmer" og en god del er på listen uvitende, eller mot sin vilje (dessverre).

 

Eksempler på slike organisasjoner: NorMisjon, Norsk luthersk misjonssamband, Kfum/kfuk, Indremisjonsforbundet, vestlandske indremisjonsforbund und so was...

 

Ville bare påpeke dette - slik at man ikke i sin enfoldighet tar utgangspunkt for videre diskusjon på feil grunnlag.

 

edit: leif

Endret av KRZT
Lenke til kommentar

Må si jeg er enig med trådstarter. I mine kretser er det svært få som er kristne, og de som kaller seg kristne praktiserer ikke religionen sin på noen måte. De bare sier de er kristne fordi mor og far er det, men ikke faen om de noen gang har lest bibelen, kan de 10 bud eller vet hva den hellige ånd er. :nei:

 

edit: leif

Endret av teletubbiekid
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...