Gå til innhold

AMD 6000+ eller Intel Core 2 Duo E6550?


seidon

Anbefalte innlegg

Hallo. har tenkt og oppgradere til en av disse to cpu'ene. Men jeg lurte bare på hva jeg burde velge 6000+ eller intel C2D E6550?? skal bruke den i en spill pc.

 

Liker amd men hadde tenkt og satse på intel siden amd kjører 90nm og det produserer sinsykt med varme. men hadde en tidligere amd, X2 3800+, kjøpte ny vifte til den også husker jeg at den hodlte seg på 30 C.

 

 

så hva burde jeg velge?? intel eller AMD.

 

takk for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
har sett på tester at 6000+ hevder seg godt mot 6800 serien til intel.

9563278[/snapback]

Denne testen viser at selv E6550 slår 6000+ i flere spill. E6850 yter en del mer enn 6000+.

Har du stramt busjett? Hvis ikke så kjøp en E6850, den koster bare 700 mer.

9566415[/snapback]

 

Men en test på Toms Hardware viser at de er ganske like i ytelse. Pluss at (overraskende nok) så brukte AMD'en mindre strøm over tid enn Core 2 Duo.

Lenke til kommentar

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.htm...2=874&chart=425

 

Denne grafen viser de to opp mot hverandre. Man kan selvfølgelige fritt velge de forskjellige testene, og se hvordan de kjører i forhold til hverandre. Jeg har bare plukket ut en tilfeldig.

 

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.htm...2=874&chart=419

 

I denne ligger AMD'en foran for eksempel.

 

PS: Merk at det står 6550 både i prislisten på høyre side, og i dropdown menyen på toppen. Mens i selve grafen står den som 6650.

Endret av SilentNET
Lenke til kommentar

Jeg kupper denne tråden litt til eget formål.

 

Skal bytte CPU og og hovedkort, og valget står mellom de 2 CPU'ene nevnt over. Hvorda er fremtiden C2D og den sokkelen?

Er ute etter system som kan oppgraderes fremover uten å måtte bytte HK.

Ser at det i neste måned mest sannsynlig kommer AM2-hovedkort som vil støtte Phenom-CPU'en fra AMD når den kommer. Dette gir gode muligheter for oppgradering uten noe særlig pes i fremtiden.

Så det jeg egentlig spør om hvordan ser det ut på intel-siden iforhold til å beholde samme HK i en tid fremover og samtidig ha muligheter for oppgraderinger?

Lenke til kommentar
Så det jeg egentlig spør om hvordan ser det ut på intel-siden iforhold til å beholde samme HK i en tid fremover og samtidig ha muligheter for oppgraderinger?

9613769[/snapback]

 

AMD lover på ære og samvittighet at fremtidige prosessorer SKAL passe i dagens AM2 hovedkort, tilogmed AM3 prosessorer skal fungere, men AM2 hovedkort vil ikkje klare å få maks ytelse ut av en AM3 prosessor, til det vil du trenge ett AM3 hovedkort.

 

Og alt vi har fått av informasjon fra AMD tilsier at det faktisk vil stemme.

 

Når det gjelder Intel, så har omtrent ALLE forandringer de har gjort på s775 prosessorene sine krevd nye hovedkort.

 

Så dersom det er viktig for deg å kunne oppgradere prosessor om 2 år uten å bytte hovedkort samtidig så hadde eg satset på AMD. Uten tvil.

 

Når det er sagt så ville eg gitt en god f i å kjøpe for å oppgradere. Ting blir veldig skjelden slik man forestilte seg to år før, og vil annbefale deg å kjøpe det som er best for deg idag, uten tanke på en oppgradering i fremtiden. Også oppgradere både prosessor, hovedkort og RAM når det blir aktuelt.

Lenke til kommentar

Siden du har AM2 hovedkort fra før så vil jeg si valget er svært enkelt: Hold deg til AMD-prosessorer og kjøp en X2 6000+. Evt. en X2 5000+ Black Edition hvis du har tenkt til å overklokke.

 

Husk at alle AM2 hovedkort kan oppgraderes til Phenom firekjerne prosessor senere. De første Phenom firekjene regner jeg med havner på opp til ca 2,5 GHz og kommer om to måneder. Videre regner jeg med Phenom firekjerne når 3,0GHz i løpet av vinteren/våren. Da har du en knall oppgraderingsvei for hovedkortet ditt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...