anaconda Skrevet 23. september 2007 Del Skrevet 23. september 2007 Hei Jeg spiser frukt og grønnskaker hver dag, og forsøker å få i meg minst 5 hver dag. For eksempel om morgenen spiser jeg salat/tomat/agurk på brødskiva. Til lunsj spiser jeg tomat, agurk og parika ringer på brødskiva. Til middag lager jeg enten salat eller lager grønnsaker (bruker sånn frossen grønnsaksblanding). Spiser også rå gulrot hver dag. Lunsjen: Smøres om morgenen før jeg går på jobb. Tomat, agurk og paprika skjæres opp og legges på brødskiva. Bruker naturligvis ikke en hel agurk eller parika. Så resten av paprikaen legges i en plastpose i kjøleskapet. Tomat/agurk oppbevares på kjøkkenbenken. Bevares vitaminer og mineraler med denne behandlingen? Frossengrønnsaker dampkokes i noen minutter. Det er vel bra? Jeg spiser en del forskjellig frukt. Kiwi, pærer, plommer, klementin, druer, rosiner og ananas. Ananas bruker jeg å kjøpe på boks, ananasbiter. De er kjempegode. Ikke tilsatt noe sukker. De er vel like sunne? Det er jo kun ananas biter/juice i boksen, ikke tilsatt noe annet. Lenke til kommentar
kash Skrevet 23. september 2007 Del Skrevet 23. september 2007 Jada, du lever et sunt og godt liv. Bare slapp av, høres helt bra ut det der. Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 24. september 2007 Del Skrevet 24. september 2007 Ja, du bevarer vitaminene bra på de måtene der. Koking er den tilberedningsmetoden som dårligst tar vare på vitaminene, woking den som tar best vare på dem. Lenke til kommentar
Spritfire Skrevet 26. september 2007 Del Skrevet 26. september 2007 Alt er sundt i begrenset mengder. Hvis du gaffler i deg ananas boks på ananas boks blir ikke det spesielt sundt heller. Er fruktsukker i all frukt å... ananas på boks er det gjerne litt mere konsentrert siden juicen er oppi der. Har ikke sjekka dette men Fryktelig godt fordi da! Men trur ikke du lider noen nød for å være usunn værtfall Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 26. september 2007 Del Skrevet 26. september 2007 Ananas i biter ligger vel forresten i sukkerlake. Det er jo ikke akkurat sunt;-) Lenke til kommentar
anaconda Skrevet 27. september 2007 Forfatter Del Skrevet 27. september 2007 Ananas i biter ligger vel forresten i sukkerlake. Det er jo ikke akkurat sunt;-) 9584673[/snapback] Nei, de gjør ikke det. Kun juice. Ikke noe sukker. Lenke til kommentar
samebob Skrevet 29. september 2007 Del Skrevet 29. september 2007 Når du skal spise frukt så ikke skrell de, ligger mye vitaminer i skallet. (Ikke appelsiner og sånt da, jeg tenker mer på eple, pære osv. ) Lenke til kommentar
UUnreal Skrevet 1. oktober 2007 Del Skrevet 1. oktober 2007 Skaff deg en rist til grytene du koker grønnsaker i. Fyll den halvfull med vann ca. når du koker grønnsakene. Da blir de dampet og ingen vitaminer forsvinner som ved koking. Samt smaken heholdes. Lenke til kommentar
Kimble Skrevet 4. oktober 2007 Del Skrevet 4. oktober 2007 Skaff deg en rist til grytene du koker grønnsaker i.Fyll den halvfull med vann ca. når du koker grønnsakene. Da blir de dampet og ingen vitaminer forsvinner som ved koking. Samt smaken heholdes. 9611778[/snapback] Noen som vet hvor de selger slike rister i Trondheim? Hadde ikke hjerte til å stjele min kjære mor's når jeg var hjemme i påska Lenke til kommentar
UUnreal Skrevet 4. oktober 2007 Del Skrevet 4. oktober 2007 Skaff deg en rist til grytene du koker grønnsaker i.Fyll den halvfull med vann ca. når du koker grønnsakene. Da blir de dampet og ingen vitaminer forsvinner som ved koking. Samt smaken heholdes. 9611778[/snapback] Noen som vet hvor de selger slike rister i Trondheim? Hadde ikke hjerte til å stjele min kjære mor's når jeg var hjemme i påska 9635378[/snapback] er vel bare å stikke innom en jernia eller kjøkkenbutikk? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 4. oktober 2007 Del Skrevet 4. oktober 2007 (endret) Om du ønsker å dampe grønnsaker er det ikke verre enn at du bare tar en liten mengde vann i kjelen og slenger på lokket. Går det galt får du dra kjelen av platen men det hender sjelden. Kanskje det viktigeste når du skal bevare vitaminer/mineraler er å ikke skjære/skrelle av det ytre laget/skallet på grønnsaken. Tips: Når du skal dampe brokkoli, ikke skjær av hele den nederste, største stilken og kast den! Skjær av det ytre laget (det er ikke noe godt å tygge på - relativt "seigt") til du har igjen et langt stykke med lysegrønt "kjøtt". Skjær det så opp i firkanter/hva som helst og hiv det oppi sammen med resten av brokkolien - de smaker nydelig. Anbefaler også woket brokkoli. Wok med litt soya og balsamico - kjempegodt! Endret 4. oktober 2007 av ahpadt Lenke til kommentar
anaconda Skrevet 7. oktober 2007 Forfatter Del Skrevet 7. oktober 2007 Gulrot rensker jeg før jeg spiser den. Hvordan koke lapskaus? I oppskriften sto det at alle grønnsakene renskes og deles opp i biter. Så skal det koke 20 minutter..? Jeg lagde lapskaus etter denne oppskriften, og den var god. Lenke til kommentar
JKJK Skrevet 2. november 2007 Del Skrevet 2. november 2007 Du bevarer vitaminene (mye c-vitamin) i potet best ved å ikke renske den før den kokes. Det gjelder vell alle type grønnsaker. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå