nomore Skrevet 20. september 2007 Del Skrevet 20. september 2007 Hei Sliter litt når eg skal steke ting i stekepanna her. Det spruter med fett over alt og av og til har det eg steker en tendens til å "hoppe" ut av panna og over alt(små bacon biter, skinke osv). Dette skjer alltid fra temperatur 4 og opp(4, 5 og 6). Bruker olivenolje(jomfruolje). Er det panna som er dårlig, eller bruker eg feil olivenolje? Problemet har begynt å bli ekstremt nå som eg har blitt veldig glad i stekt ris med diverse godt oppi(bacon, skinke, kylling osv), og da dette skal freses på 6 går det aldri bra. Lenke til kommentar
riroil Skrevet 20. september 2007 Del Skrevet 20. september 2007 Prøv en annen olje eller bare margarin. Lenke til kommentar
Dusken Skrevet 20. september 2007 Del Skrevet 20. september 2007 Prøv å ha litt lavere temp. eller mindre olje i panna. Eller prøv med smør istedet. Lenke til kommentar
nomore Skrevet 20. september 2007 Forfatter Del Skrevet 20. september 2007 Men er det ikke olivenolje som skal være så sundt da? Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 20. september 2007 Del Skrevet 20. september 2007 All olje har en tendens til å sprute. Om du bruker olje sammen med en klatt smør demper det sprutingen, og du vil få en jevn og delikat stekeskorpe. Kokke-triks. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 20. september 2007 Del Skrevet 20. september 2007 og du skal ikke bruke jomfruolje i steikepanne... raps , solsikker osv er godt egnet til dette bruket,... men skinke og bacon har en tendens til å explodere i stekepanna.. dette kommer du ikke utenom sorry mac.... når det gjelder smør istedenfor olje så vet jeg ikke om det hjelper så mye menne olje er jo 10 ganger bedre å steike med enn smør når du tenker på resultat .. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 20. september 2007 Del Skrevet 20. september 2007 (endret) Jomfruolje er ikke bra å steke ting over lengre tid i (som egg, bacon etc)..det spruter bare noe sinnssykt når det blir kjempevarmt. Jeg bruker bare smør til steking av mat, jeg. Spruter mye mindre. Endret 20. september 2007 av Bytex Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 20. september 2007 Del Skrevet 20. september 2007 Jomfruolje skal ikke benyttes i steking. Vanlig Olivenolje er derimot bedre. Anbefaler dog druekjerneolje til steking Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 21. september 2007 Del Skrevet 21. september 2007 Jomfruolje funker ikke så bra på temperaturer over 70 grader celsius. Jeg anbefaler å bruke solsikkeolje. koster 7-8 kr halvliteren, setter ikke fra seg smak av noe slag, og tåler høye temperaturer. I tillegg vil jeg anbefale deg å rett og slett steke på lavere temperaturer, slik som samtlige før meg her inne har sagt. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 21. september 2007 Del Skrevet 21. september 2007 (endret) halllooo.. du kan jo ikkje steika noe på lav temp... da blir jo tinga vassne .. bånn gass på med varmen... for meg burde det bare væra av og på knapp på komfyren.. i alle fall til steking.. hadde nok klart meg hvis jeg skulle lagd saus også.. bare tenk på wok ... det kan sprute helt for jævlig mye, men nytter ikke med lav varme , da ødelegger du hele wok oplevelsen med knasne grønnsaker... og jeg har aldri vært borti en gassgrill eller gasskomfyr med mer enn 0-1-2 , der 0 er av og 2 er max.. bånn gass folkens Endret 21. september 2007 av toazty Lenke til kommentar
nomore Skrevet 21. september 2007 Forfatter Del Skrevet 21. september 2007 Takk for tips! Eg syntes ikke nr 4 var så høy temperatur da, men i oppskriftene eg har sett for stekt ris skal platen settes på høyeste temperatur, som da er 6. Uansett, eg skal prøve med ei anna olje og blande denne med litt smør. Lenke til kommentar
NorvegianDad Skrevet 23. september 2007 Del Skrevet 23. september 2007 Dersom du blander varm ojle og vann så spruter det! Kommer ofte vann utav frossent kjøtt,kommer an på ka kjøtt kor mye som kommer. 1 Lenke til kommentar
Smirnoff Skrevet 23. september 2007 Del Skrevet 23. september 2007 halllooo.. du kan jo ikkje steika noe på lav temp... da blir jo tinga vassne .. 9539967[/snapback] Kjøtt (biff, koteletter etc) blir så mye bedre om det får surren i panna på lav temp. Man skal ikke "flash-steke" kjøtt, da blir det bare grusomt, synes jeg. Gjorde dette før, inntil jeg fant ut av hvordan man egentlig skal gjøre det. Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 23. september 2007 Del Skrevet 23. september 2007 (endret) halllooo.. du kan jo ikkje steika noe på lav temp... da blir jo tinga vassne .. bånn gass på med varmen... for meg burde det bare væra av og på knapp på komfyren.. i alle fall til steking.. hadde nok klart meg hvis jeg skulle lagd saus også.. bare tenk på wok ... det kan sprute helt for jævlig mye, men nytter ikke med lav varme , da ødelegger du hele wok oplevelsen med knasne grønnsaker... og jeg har aldri vært borti en gassgrill eller gasskomfyr med mer enn 0-1-2 , der 0 er av og 2 er max.. bånn gass folkens 9539967[/snapback] Først, aldri prøv dette med litt mere en ett eggs steiking hverken med teflon eller malmpanne. panna blir kjempevarm veldig fort 300 grader+. og du forkuller alt oppi der. Mulig det funker med full guffe på enkelte halvt oppbrukte komfyrer men her i gården ender det opp med svart mat om man ikke krur ned veldig fort. Når det kommer til spruting så skyldes det det enkle faktum at både bacon og kokt skinke injiseres med saltvann for å få opp vekta før salg. Dette er noe de fikk lov til fordi både bacon og skinke mister en del vann under røyking slik at det veier mindre etter røyking en før. Dette benytter jo selvsagt kjøttprodusentene for alt det er verdt og derfra kommer sprutingen. Det blir da ikke bedre av at man steiker kjøttet i olje som dekker mye av overflaten. Da sprengkoker vannet og eksploderer ut av panna, for vi steiker jo tross alt på en del høyere temperatur en 100 grader. Endret 23. september 2007 av perpyro 1 Lenke til kommentar
dynaBel Skrevet 24. september 2007 Del Skrevet 24. september 2007 varm opp pannen, skru ned på temp, bruk raps eller solsikke olje, oliven olje skal ikke brukes til steking, ikke ha for mye olje i, tørk av fuktighet på det som skal stekes Lenke til kommentar
mushi Skrevet 26. september 2007 Del Skrevet 26. september 2007 Olje og bacon er en elendig kombo, det spruter overalt. Bruk smør til det. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 26. september 2007 Del Skrevet 26. september 2007 noen som bruke olje eller smør til bacon da?... bacon er jo 30% fett.. Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 26. september 2007 Del Skrevet 26. september 2007 Det er jo det som kalles smør på flesk jo. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 26. september 2007 Del Skrevet 26. september 2007 hehe.. ja.. e ein grunn t at me blir feite Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 27. september 2007 Del Skrevet 27. september 2007 Læreren på skolen sa at du bør bruke litt smør eller olje fordi bacon er så mye mindre fett enn før i tiden. Har hørt litt forskjellig da.. Kommer vel litt an på hvilken type bacon du har og. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå