Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Passing av ulydig krapyl - what to do?


Anbefalte innlegg

Jeg har ikke så stor tro på Super Nanny og slike program.

Eller TV generelt. Det virker for "lett" :p

 

For vidunderlig. Litt mer som TV-shop.

 

 

Fikk henne til sengs utenfor mye mas nå, hun innså etter 3-4 telefoner til noen venninner at hun ikke kom seg ut med gutter i kveld likevel og sa hun la seg. Har likevel vært utenfor vinduet hennes et par ganger og sjekka at hun ikke har gjemt unna ting og tang for å komme seg ut / inn ubemerka.

Samt at jeg har rom like ved utgangsdøra og hører det meste av ting og tang og folk og fe som rører seg utenfor her.

 

Og jeg har planer om å sjekke inn på henne hver halvtime.

Vel, det var i alle fall det jeg sa for å holde henne i sjakk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Saken er at jeg føler et ansvar for å passe på at de reglene mamma og pappa satte blir holdt, og det er også planen.

 

Pils klarer jeg meg flott uten, lyst øl smaker høgg.

Ganske lei øl i det hele tatt egentlig, vel, unntatt den mørke SuperBocken jeg drakk på Andreas' Pub i Oslo. Den var faktisk herlig.

 

Skulle jeg gjort noe, skulle jeg invitert en kompis eller to til noen white russians, cuba libre og strawberry daquiri.

Yummy! :love:

Lenke til kommentar

Det beste tipset jeg kan gi deg er å få henne til å forstå at hun i lengden vil tjene på å behandle dere (og andre) med respekt.

 

Forøvrig synes jeg det virker som om foreldrene dine har feilet bigtime med oppdragelsen, og at hun er et skikkelig rasshøl.

 

Selv er jeg en gutt på 14, og har ei søster på 21 år. Vi er egentlig veldig gode venner. Når hun bodde hjemme og foreldrene våre stakk bort en helg og sa at jeg skulle ha lagt med rundt tolv-to tida, kunne vi sitte oppe til langt på natt og bare spille spill, se på film og prate :). Jeg føler egentlig at hun er på mitt parti når det gjelder foreldre, og jeg på hennes.

 

Jeg er egentlig en veldig grei sønn, og jeg har ingen trang til å bryte alle mulige regler. Jeg har ganske frie tøyler, men likevel grenser. Det verste problemet jeg har hatt med mine foreldre noen sinne var at jeg satt for mye foran PC-en da jeg var 12.

 

Slik som du forklarer virker det som om foreldrene dine har satt mange unødvendige og strenge regler, noe som sikkert bare gjør det krapylet av en lillesøster sur og irritert. Hvis jeg hadde fått mange regler som det ikke var noen bakgrunn for, hadde jeg også blitt sur, og det kan godt hende jeg bare hadde begynt å bryte reglene bare for å protestere.

 

Du virker veldig streng, og jeg er sikker på at lillesøsteren din baksnakker deg sammen med vennene sine og planlegger hvordan de kan unngå deg og de teite reglene.

 

Hun høres ut som en skikkelig drittsekk, for å være helt ærlig. Hun føler seg sikkert misforstått av hele familien, og føler derfor en trang til å protestere. Noe som fører til dårlig og respektløs oppførsel.

 

Bare det at hun mobber svarte og overvektige sier jo litt. Det skal mye til for å omstille henne. Hun høres også ganske umoden ut.

 

Prøv å være litt mer kompis og på hennes parti. Da vil hun, tror jeg, begynne å respektere deg litt mer, når hun føler at du støtter henne og ikke bare gjør alt du kan for knipe henne i å bryte regler.

Lenke til kommentar

Jeg støtter henne da nå og da, men ikke når det kommer til regelbryting.

Jeg spiller spill med henne, prater med henne om problemer, lærere, deler erfaringer og forteller om hvordan ting var da jeg var ung.

 

Og jeg er egentlig ikke så veldig streng heller, mer en slaskete jævel som ikke vil se at søstrene mine ender opp som meg.

Jeg vet at hun baksnakker meg med venna sine, akkurat som jeg vet at hun blir "mobba" på skolen pga. meg og ting jeg har gjort og hvordan jeg er. (overvektig, smårar, kjører heller scooter enn bil, vil ikke ha bil-lappen, bryr meg ikke om hvordan jeg ser ut, har "litt for mange" bilder av meg selv på nettet i ført alt fra kjole til dress, danser i regnet, liker regn og storm, snakker høylydt om/til gamle æser og vaner etc) - kanskje derfor hun har problemer med å respektere meg - men jeg vil henne hennes beste og som sagt, ikke se at det går ad undas med henne, som så alt for mange føler det gjorde med meg.

Lenke til kommentar
Jeg vet at hun baksnakker meg med venna sine, akkurat som jeg vet at hun blir "mobba" på skolen pga. meg og ting jeg har gjort og hvordan jeg er. (overvektig, smårar, kjører heller scooter enn bil, vil ikke ha bil-lappen, bryr meg ikke om hvordan jeg ser ut, har "litt for mange" bilder av meg selv på nettet i ført alt fra kjole til dress, danser i regnet, liker regn og storm, snakker høylydt om/til gamle æser og vaner etc) - kanskje derfor hun har problemer med å respektere meg - men jeg vil henne hennes beste og som sagt, ikke se at det går ad undas med henne, som så alt for mange føler det gjorde med meg.

9553199[/snapback]

Fy faen du høres ut som en kul fyr!

 

Jeg mener det, det er så digg med folk som driter i hva andre synes om dem, og som tør å være seg selv WHATSOEVER andre måtte mene! :thumbup:

 

Sikkert mange som ser på deg som en taper, men da er det bare de som er taperne :)

 

Kanskje litt off-topic, men jeg følte bare at jeg måtte si det ;)

Lenke til kommentar
Jaja. Lykke til.

Det er for sent å oppdra en 14år gammel person. Dispilinering har du forøvrig ingen rett til å utføre, hvis du tenker på fysiske tiltak.

9548251[/snapback]

 

Når ble det for sent med disiplin når jenteungen er i en alder av 14? Forskjellen er bare at det blir vanskeligere med årene å endre på alt. "Gammel vane er vond å vende" heter ordtaket - noe som passer perfekt når det gjelder mennesker i 30-årene og oppover.

 

Det er vel heller for sent å disiplinere foreldrene..

 

litt strengt kanskje?

ser ikke helt problemet med at det er 2 stj veninner på besøk, men det kan kanskje bli litt mye hormoner flyvende i rommet ....

9551627[/snapback]

 

"Noen må jo passe på at reglene blir opprettholdt!"

9551632[/snapback]

 

Uten å virke krass men, darkness, har du autoritetsproblemer?

Samfunnet ville jo gått strålende om regler ikke ble fulgt, eller om vi har ingen.

 

 

Framfor å bøye reglene hele tiden ville jeg heller gitt jenteungen noen valg. F.eks. at om hun inviterer kun én venn så lager du litt god mat/snacks, og at hun kan velge å invitere to venner, men da lager du ikke mat/snacks.

Lenke til kommentar

Nå kommer det vel litt an på hva du legger i ordet disiplinering. Fysiske tiltak har man ikke rett til å utøve mot andre personer uavhengig av hvem man måtte være (storebror, foreldre eller lærer for den saks skyld).

 

Jeg mener at en 14åring bør ha klare rammer og regler. Men dersom man setter regler som fremstår som helt tåpelige (F.eks at du kun kan ha en venninne på besøk av gangen, og at personen må gå hjem kl 22 i helgene), så er det faktisk med på å ødelegge for både foresatte og 14åring.

 

Å oppdra 14åringen er kun foreldrenes ansvar. En storebror på 19-20 år (?) har på ingen måte rett til å sette seg over henne og begynne å disiplinere henne. Hva som blir konsekvensene hvis jentungen bryter reglene de har satt opp, det er opp til foreldrene.

 

Når det gjelder min kommentar, kom den som et svar til Sangeslands innlegg, hvor han først mente at reglene måtte opprettholdes, og så mente han at reglene var teite og ikke trengte å følges.

 

Jeg er langt i fra mot regler og lover for samfunnet. Men det er ikke dermed sagt at jeg er enig i alle regler som settes opp av gud-og-hvermannsen. Det er to vidt forskjellige ting.

 

Valget du foreslår kan forøvrig anses som en bestikkelse. "Hvis du gjør som du skal, så skal du få en is". Dette har ingenting med disiplinering å gjøre. Det er forøvrig særs innlysende at han prøver å smiske seg inn med henne hvis han tilbyr seg å fremstå som en tjener for henne hvis hun oppfører seg. Hun er trossalt en utspekulert fjortis uten respekt for andre mennesker, så denne muligheten ville jeg faktisk ikke gitt henne. Tilby lillefingeren, så tar hun hele hånden. Etterpå spytter hun på deg og ler.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Høres ut som du sliter med det samme jeg har slitt med i flere år. Søsken i samme alder også(bortsett fra at jeg har kunn brødre).

 

Vi har alltid hatt frie tøyler, noe som ... Ja, har satt sine spor, for å si det slik. Begge brødrene mine har vært utrolig lik søsteren din. De fulgte "frie tøyler" som i at de kunne gjøre hva de ville, uansett, og nektet å høre. Pappa klarte å innføre et par regler som at de skulle være i seng til klokken 9? Mener det var klokken 9. Grunnen til det var at dersom de var oppe lengre om kveldene ble de sure dagen etterpå(lite søvn = dårlig humør). Jeg har alltid vært i mot slike regler av flere grunner.

 

Jeg for min del blir ikke så fort gretten som brødrene blir, og har derfor ikke trengt å legge meg tidlig. Selv hadde jeg en klokken-23:00-skulle-jeg-være-i-seng-grense. Jeg fikk panikk når jeg fikk høre at pappa og dama skulle innføre den regelen. Jeg mener, er det filmer som slutter klokken 23:00? O.o Jeg var sterkt i mot en slik regel, fordi det rett og slett ødela for meg. Og jeg er ganske sikker på at brødrene mine følte det likt med mange av deres regler, samme med din søster. Jeg har vært barnevakt flere ganger, og hvordan det har gått varierer utrolig mye, og hvordan jeg oppfører meg har utrolig mye mer å si enn jeg trodde før. Men en ting, som å la brødrene mine være lengre oppe, slik at de kan se ferdig en film de har begynt å se på, hjelper utrolig mye, både for deres og min del. Noen nevnte tidligere i tråden at man må spille på parti med krapylet, og at det lønner seg. Jeg kan bekrefte at det lønner seg - men til en viss grad, helt frie tøyler kan man ikke ha. Jeg holder meg til sunn fornuft, og synes det fungerer fint.

 

Dersom jeg tenker å la de være lengre oppe, sier jeg ikke at dersom de oppfører seg, så får di være lengre oppe, men at de bare får være lengre oppe, men ikke si noe til pappa, og ikke la det bli for sent. Det lyser i øynene deres når jeg sier det.

 

En ting som ikke hjelper når søsken ikke hører, er å holde personen opp ned over toalettet og true med å slippe ... Ikke spør ... Ikke prøv. :p Ja, jeg var ung og dum av og til.

 

Å sette begrensninger på antall venner er jo for så vidt forståelig med tanke på støynivået slike kan lage, men det ødelegger jo også for krapylet. Det kan vel virke som at jeg er på krapylene sin side, og til en viss grad er jeg det. Jeg har som sagt hatt ganske frie tøyler, og vil påstå at jeg har vært heldig og det har fungert, jeg har blitt en fornuftig person(Sett bort fra enkelttilfeller tidligere... for eksempel tidligere nevnt søsken opp-ned over toalett), men man lærer så lenge man lever :p I hvert fall, jeg ville ikke klart så utrolig mange regler, og prøver derfor å la det være så fritt frem som jeg klarer, uten at det bryter med sunn fornuft. Men nå er det teknologimesse i Trondheim, så nå forlater jeg Steinkjer. ^__^

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...