Penn Skrevet 18. september 2007 Del Skrevet 18. september 2007 Er det mulig å polere overflaten på en kjølesokkel for å få bedre finish? Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 18. september 2007 Del Skrevet 18. september 2007 Ja, det er bare å polere i vei. Men pass på så du ikke polerer så mye at overflaten blir ujevn. PS. Blank overflate er ikke nødvendigvis det beste for varmeoverføringa da det til en viss grad hindrer at kjølepastaen klemmes ut til sidene. Som regel er det langsgående striper på bunnen for å gjøre sånn at kjølepastaen lettere klemmes ut mot sidene. Det gir bedre kontakt. Jo mindre kjølepasta man har mellom der, uten at det blir luftlommer, jo bedre. Til sammenligning så har kokeplater på komfyren også små riller for å forbedre varmeoverføringa. Høyt press på kjøleren minker behovet for langsgående striper i overflaten. Lenke til kommentar
Olavxxx Skrevet 19. september 2007 Del Skrevet 19. september 2007 Ja, det er bare å polere i vei. Men pass på så du ikke polerer så mye at overflaten blir ujevn. PS. Blank overflate er ikke nødvendigvis det beste for varmeoverføringa da det til en viss grad hindrer at kjølepastaen klemmes ut til sidene. Som regel er det langsgående striper på bunnen for å gjøre sånn at kjølepastaen lettere klemmes ut mot sidene. Det gir bedre kontakt. Jo mindre kjølepasta man har mellom der, uten at det blir luftlommer, jo bedre. Til sammenligning så har kokeplater på komfyren også små riller for å forbedre varmeoverføringa. Høyt press på kjøleren minker behovet for langsgående striper i overflaten. 9521412[/snapback] tja, dette forutsetter at kjølepasta har samme termiske egenskaper som kjøleren? Kontaktflate er jo "alfa omega" (utenom selvsagt termiske egenskaper, hehe..). Men ja.. Om man har en helt glatt overflate, kan man jo bare vri litt på kjøleren under montering, så man er sikker pastaen blir gnikket fint utover overflaten? Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 19. september 2007 Del Skrevet 19. september 2007 Nei, tvert i mot. Kjølepasta har alltid langt dårligere termiske egenskaper enn kobber og det har jeg tatt hensyn til i beskrivelsen. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå