Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hjelp, bilen starter ikke! Toyota Corolla 90mod


lperik

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Var på biltur med dama langt inne i skog og mark, milevis fra sivilisasjon for å dra på picnick nå på lørdagen. Kjører av veien og langt innover i skogen på en gammel humpete traktorvei, parkerer bilen på siden av veien utmed ett jorde, og gikk til ett rolig stille vann der vi spiste å koste oss lenge og vel.

 

Vi bestemte oss for å tenke på hjemveien da sola begynte å gå ned og det ble kaldere, og det er her hælvete begynner! Kommer tilbake til bilen, setter oss inn og vrir om tenninga. Null respons.. Ikke engang noen kvalte forsøk på at startern prøver seg på no. Prøver lys og annlegg: funker fint. Regner da med at det er strøm på bilen men at starteren er gåen. Får kona til å sette seg i bilen mens jeg dytter bilen for harde livet bortover den humpete traktorstien og vi får startet den så vidt det er opp igjen med å sette den i gir.

 

Turtallet synker stadig og til slutt kveles motoren. Prøver på nytt å dytte bilen inni svarte skævven der og den fyrer så vidt opp igjen. Ber kona ruse motoren til hundre å hælvete så den ikke dauer igjen og da funker det bra å komme seg hjem. Vi begge jubla over å slippe å tilbringe lørdagsnatta midt i bushen og vi fikk satt fra oss bilen og kommet oss inn.

 

Søndag morgen: gjett hvem som har glemt at bilen ikke starter opp mens han er morragretten og trøtt på vei ut av huset for å kjøpe røyk... Krise! Starter feilsøkingen litt og finner ut av at jeg slettes ikke hadde så mye strøm på batteriet som det jeg trodde.. nødlysene vil ikke på og da jeg dytter igang bilen og prøver meg på blinklyset kutter den helt. Prøver med startkabler og bilen er som ny og murrer og går som den skal.. (jævla møkkabil, skulle mest ønske hele driten hadde gått til hælvete så jeg kunne kjøpt meg ny) men hvertfall.. drar av startkablene og motoren fusker og sliter i noen sekunder før den "skrur seg av"..

 

Tror jeg har isolert problemet nå da til å enten være dynamoen, og da sikkert børstene på dynamoen som har tatt følge med en lang liste utbrente cpuer til de evige jaktmarker, eller det kan være batteriet.. som jeg forøvrig byttet for under ett år siden.

 

Spørsmålet mitt her er vel egentlig: Hvordan skal jeg finne de børstene? Legger med ett par bilder av dynamoen, håper noen her har sett en sånn før og kan forklare litt grunnleggende hvordan man åpner den opp og finner frem til disse fantastiske børstene jeg stadig hører om av kamerater når jeg snakker om bilen min, men som jeg ikke har peiling på selv hva er.

post-22679-1190054060_thumb.jpg

post-22679-1190054072_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...