storkers Skrevet 17. september 2007 Del Skrevet 17. september 2007 noen som har noe link eller vet noe om noen sider som beskriver hvordan man gjør opp en rype og tar best mulig vare på kjøtt,oppskrifter o.s.v Lenke til kommentar
Stingah Skrevet 22. september 2007 Del Skrevet 22. september 2007 Jeg kan forklare kjappt hvordan JEG gjører opp rypene.. Kom akkurat inn fra garasjen nå.. Skjøt 2 ryper for ett par dager siden. Dette gjør jeg: 1. Kapp av beina rett over kne-leddet 2. Kapp vingene av tett inntil kroppen 3. Kapp av hodet (Høyt opp på halsen så du berger kråsen) 4. Legg rypa på rygg, "gre" litt fjer til siden så du ser huden. Ta tak i huden og løft den litt ut fra kroppen. Lag ett snitt og snitt langs hele rypa. Fra hals til kloakkåpning. 5. Ta tak inni snittet og dra skinnet av hele rypa. Ikke mye man kan gjøre feil her, bare få av skinnet 6. Kapp av stjerten. Etter dette frøs jeg rypa uten å åpne opp magen. Lot med andre ord innvollene være igjen. (Råd fra en nabo). Slik som dette kan visstnok rypa ligge i fryseren i 2-3 år uten problemer. Man kan og fryse rypa med fjær og alt. Er vel mer en smaks-sak. Jeg vaska forresten rypa før jeg frøs den ned. Lenke til kommentar
boblikof Skrevet 24. september 2007 Del Skrevet 24. september 2007 Stingah: Hvorfor lar du innvollene være igjen ? Er det ikke bedre å fjerne dem før nedfrysing ? Lenke til kommentar
storkers Skrevet 24. september 2007 Forfatter Del Skrevet 24. september 2007 takker får svar.. jeg vill tippe naboen mener innvollene bør være igjenn pga mindre luft inne i fugleskroget som fører til raskere forringelse av fuglen.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå