Gå til innhold

gjøre opp rype


storkers

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg kan forklare kjappt hvordan JEG gjører opp rypene.. Kom akkurat inn fra garasjen nå.. Skjøt 2 ryper for ett par dager siden.

 

Dette gjør jeg:

1. Kapp av beina rett over kne-leddet

2. Kapp vingene av tett inntil kroppen

3. Kapp av hodet (Høyt opp på halsen så du berger kråsen)

4. Legg rypa på rygg, "gre" litt fjer til siden så du ser huden. Ta tak i huden og løft den litt ut fra kroppen. Lag ett snitt og snitt langs hele rypa. Fra hals til kloakkåpning.

5. Ta tak inni snittet og dra skinnet av hele rypa. Ikke mye man kan gjøre feil her, bare få av skinnet :)

6. Kapp av stjerten.

Etter dette frøs jeg rypa uten å åpne opp magen. Lot med andre ord innvollene være igjen. (Råd fra en nabo). Slik som dette kan visstnok rypa ligge i fryseren i 2-3 år uten problemer. Man kan og fryse rypa med fjær og alt. Er vel mer en smaks-sak.

 

Jeg vaska forresten rypa før jeg frøs den ned.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...