Gå til innhold

Norge, verdens beste land å bo i?


Bear^

Anbefalte innlegg

Vi har jo hørt hvor godt vi har det her i Norge, og at Norge er blant et av verdens beste land å bo i, og det skal jeg ikke fornekte heller for vi har et godt.

 

For her har vi ingen krig, ingen bandekamper av store formål, ingen gerilja grupper. Ja vi har det jo godt.

 

Men hva om man går litt i sømmene på Norge, vårt kjære Norge, hvor bra er det egentlig å bo her? Hva har vi som gjør Norge til et av verdens beste land å bo i?

 

Vi har helsetjeneste, sikkerhetstjenester, skoler og utdanningsmuligheter, mat og klær. Ja vi har alt. Når det fungerer.

 

Jeg har lenge lurt på, hvis man er et så bra land å bo i, hvorfor er vi flinkere med å sende pengene ut av landet fremfor å bruke litt mer innad i landet? Hvorfor har man slike saker som Ali saken, gang på gang legevakt skandaler, mennesker som blir skadet grunnet legefeil, mennesker som dør grunnet feilbehandling, mennesker som blir drept fordi politiet ikke gjør jobben sin, mennesker som lider fordi de ikke har penger nok men som ikke får noe av staten. Hva med alle disse sakene?

 

Jeg synes ikke dette vitner om et land som er blant verdens beste land å bo i. Man har ikke nok barnehageplasser til å dekke behovet, vi har ikke plasser nok til å ta oss av de eldre som trenger omsorg.

 

Og hva hører man hele tiden? At det koster penger og det har vi ikke råd til. Men likevell hører vi idioter på stortinget som har storslåtte fester på vår regning, reiser i luksus på vår regning, har egene sjåfører på vår regning, krever egene biler på vår regning.

 

Og fremdeles har vi ikke råd til å ta oss av våre egene. Hva om man kuttet ned på alle godene politikerne tar seg og heller prøver å bruke de milliardene vi får ekstra da til å ta oss av menneskene i dette "oh så perfekte" landet? Nei da er det ramaskrik ute å går, det går ikke og det er uhørt. Gang på gang blir det avdekket uregelmessig bruk av våre penger, som vi betaler i bøtter og spann inn til staten vår for at vi skal få det bedre. Får vi det bedre?

 

En annen ting som plager meg er at vi som har bil betaler flere tusen i "årsavgift", men likevel er etterslepet som trenges for å utbedre veiene bare større og større. Om det er en årsavgift, hvorfor må du betale den først når du kjøper deg bil, om pengene skal gå til alt annet, hvorfor betaler ikke alle årsavgift? Nei enda et eksempel på navnebytte gjort av staten slik at de får mer penger å bruke på politikerne. Hvorfor kan man ikke bruke disse pengene til å utbedre veiene som allerede er nede på en standard som ikke ligner grisen. Jeg har nå kjørt en del i Norges land og gode Gud hvor mange veier som er hovedfartsårer som ikke er bre nok til at 2 lastebiler møtes uten at det må stoppes helt opp.

 

Så har man da eldreomsorgen. Man leser hele tiden om eldre som ikke får komme på eldrehjem og får den omsorgen de trenger, fordi der ikke er plass. Det er heller ikke penger nok til å utbedre tilbudet. De eldre som har hjemmehjelp får den minimalt om gangen, og atpåtil går dette på tid slik at de stresser gjennom det og hva får de eldre? Ikke den service de trenger. Likevell leser man om uføre personer som har havnet i en pleietrengende situasjon som blir stuvet bort på eldrehjem, fremfor å få den hjelpe de trenger hjem til seg.

 

Og så kan man bevege seg over på skolene, hvor mange skole i norge trenger oppussing fordi de er i dårlig stand? Mange. Hvor mange får denne oppussingen de trenger? Få. Skolene forfaller og elevene lider under elendige forhold, som ikke akkurat er ideelle for læring. Skolene mangler midler til kjøpe inn materialer, og det er oss det går utover. Kunnskapsløftet tilsier at læringsmidlene skal være tilgjengelig fra staten sin side inntill man fyller 18, men per i dag så må foreldre og unge kjøpe bøkene sine når de begynner på videregående, samt masse materiale, som alt i alt kommer opp i en pris på flere tusen kroner. Det værste er at politikkerne endrer litt på bøkene fra år til år, slik at man må kjøpe nytt hele tiden, eller så må man jobbe ekstra hardt for å bruke annenrangs bøker som ikke er det samme som de andre bøkene. Hva er problemet med å dekke behovet for bøker opp til videregående nivå? Betaler vi ikke masse penger for dette?

 

Sist men ikke minst har man sikkerhets tjensten vår, vårt kjære politi. De har aldri nok penger til å ta seg av saker, og er det noe som skjer blir det somregel stemplet "henlagt grunnet bevisets tilstand" stemplet i rødt. Ringer man politiet og trenger hjelp, får man somregel ikke dette. Husker en sak i Fauske, en mann fikk gjentatte ganger stjelt eiendeler fra eiendommen sin. Politiet kunne ikke gjøre noe for de hadde ikke penger til det. Så han tok saken i egene hender, og la opp overvåkning på eiendommen sin. Fikk bilder av gjerningsmannen, tok dem til politiet, men de hadde fremdeles ikke tid til å ta seg av saken. Så mannen sporet opp tjuvradden, dro til han og krevde å få tingene sine tilbake. Det endte å slagsmål, hvor tjuven endte på legevakten. Mannen som fikk stjelt tingene sine ble siktet for en rekke ting, deriblant ulovelig overåking og skadene han påførte tjuven. Da hadde politiet muligheten til å ta saken. Hva er det som skjer?

 

Norge kan være verdens beste land å bo i, men det er alt for mye som skorter og som er alt for dårlig. I mine øyne er det alt for mange feil med landet til å kvalifisere det til verdens beste land å bo i. De pengene jeg har får jeg ikke fra staten, de jobber jeg meg til selv. Bilen jeg kjører har jeg kjøpt selv, ikke fått noe fra staten. Maten jeg setter på bordet kjøper jeg selv, får ingen ting av staten.

 

Om vi er verdens beste land å bo i, hvorfor er det så mange ting som ikke henger på greip?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når Norge regnes som verdens beste land å bo i, bygger det på visse kriterier utarbeidet av FN. Selvsagt kan man anlegge sine egne kriterier og komme til et annet resultat. Spørsmålet er jo forferdelig subjektivt.

 

Det er imidlertid uansett vanskelig å vurdere spørsmålet uten å sammenligne med andre land. Det kan godt tenkes at for mange eldre bor for fattigslig, at politiet har for lite penger, at skolene er for dårlige osv. Men hvis det er verre i andre land, er jo Norge fortsatt det beste landet.

 

Personlig overbevises jeg ikke av det du skriver. Det er sant at mange skoler trenger oppussing. Men i mange andre land er det slettes ikke alle som overhodet får gå på skole. Og selv om mange saker henlegges av politiet, vil man i andre land ofte se at rettsvesenet er korrupt eller at lovene overhodet ikke håndheves. At du fremhever Ali-saken som eksempel på svikt i systemet, taler ikke akkurat i Norges disfavør: Ali-saken er jo i høyden en bagatell. Videre er barnehager et velferdsmessig luksusgode.

 

Når det gjelder antall fattige i Norge, hevder politikerne ofte at tallet er på så og så mange tusen (50 000?). Det er imidlertid det reneste vås, siden beregningsmåten er helt på viddene. Envher har krav på penger fra staten hvis man ikke klarer å skaffe dem selv. Riktignok har man ikke krav på så mye, men nok til mat, klær, bolig, fritidsaktiviteter m.m. De eneste som bør regnes som fattige, er de som velger å bruke opp pengene de får på narkotika eller pengespill.

 

Til tross for alt dette er jeg ikke overbevist om at Norge er det beste landet å bo i. Vi har riktignok en del penger, men Norge er et langstrakt land som det koster MYE å holde i stand. Og alt for mange hengir seg til narkotikamisbruk, hvilket koster samfunnet enorme summer.

 

Uansett frykter jeg at vi nå er inne i en gullalder. Jeg tviler sterkt på at Norge vil hevde seg i slike sammenligninger om 25 år.

Lenke til kommentar
snip

9506695[/snapback]

 

For, tro det eller ei, er det menneskelig å feile.

9507411[/snapback]

 

Det er og menneskelig å lære av sin feil, det er faktisk den mest banale læremåten som finnes og som selv amøber kan gjøre bruk av, nemlig prøving og feiling. Feiler man, forsøker man en annen måte. Gjør mange det i Norge?

 

Nei tydeligvis ikke, siden vi fremdeles har dårlige skoler, leger man ikke kan stole på, veiere som ikke ligner grisen og eldreomsorg som man burde skjemmes av.

Lenke til kommentar

Om du faktisk mener de norske politikerne putter pengene i sine egene lommer og fester de bort kan du bare gi opp. Tror ikke akkurat det er noen milliardpost på statsbusjettet. :roll:

Vi som bor i Norge, og aldri har bodd noe annet sted, ser vel egentlig ikke hvor "godt vi har det", men det betyr ikke at det ikke er rom for forbedringer.

 

Et av "prolemene" med landet vårt er jo rett og slett at det er stort og har mye uproduktive områder. Derfor vil det å f.eks lage en jernbane mellom to store byer koste et halvt statsbudsjett. Vi har mye penger per innbygger, men som et land er vi egentlig ikke så rike.

 

Dette at en del offentlige sektorer har økonomiske problemer, tror jeg ikke løses ved å spytte enda mer penger på det. For eksempel har kommunen jeg bor i brukt mange millioner på å pusse opp alle skolene i kommunen uten at det hjalp så mye. Resultatet ble at vi kom nederst på statistikken over landets karakterer i grunnskolen..........

Lenke til kommentar
det kan godt hende vi er verdens rikeste land, men vi bruker jo pengene ikke! alt går til staten!

 

f.eks andre land, som er mye fattigere. de har myye bedere veier, tog går fortere.. alt mulig.

 

men ja, vi har det ikke dårlig.

9508739[/snapback]

De har bedre veier, men helt elendig helsevesen. Vi mente at helsevesen var viktigere enn veier. Tog går sakte i Norge fordi det koster mye mer enn i andre land å bygge dem ut og det samme med veier. Veiene våres har faktisk god standar iforholdtil Island og USA.

 

Politikk er om prioriteringer. Det hadde vært fint om vi bare kunne sagt, "ja, takk, begge deler" men slik er ikke verden. Vi kan ikke få bedre veier, bedre kollektivtransport, bedre skole, bedre eldreomsorg, fjerne sykhuskøene og senke skattene. Hva synes man er viktigst og det velger man. Derfor kan ikke alt være perfekt og det har ingenting med å feile eller ikke for vi kunne ikek ha forhindret det.

Lenke til kommentar
Om vi er verdens beste land å bo i, hvorfor er det så mange ting som ikke henger på greip?

 

Det er ingen som sier at Norge er et perfekt land uten problemer, de sier at sett i forhold til de andre landene i verden er Norge verdens beste land aa bo i. Vist du er uenig i den paastanden kan du vel komme med et eksempel paa et land som er bedre?

Lenke til kommentar

Det var nå voldsomt til syting!!

 

Jeg har rest verden og europa opp og ned, og opp til flere ganger. Jeg kan bekrefte at Norge ER en av de beste landene å bo i, ser bort fra FNs kriterierer og baserer min konklusjon ut i fra egen erfaring. En av de viktigste momentene i min konklusjon er det faktume at demokratie som praktiseres i dette landet er en av de mest rettferdige og stabile enn noen andre land jeg har besøkt. Velferdsordninger vi har her til lands er kanskje de beste jeg har vært bort i. Våres land er homogen, uten de store etniske og religiøse forskjeller, og statens legitimitet er veldig høy. Privat økonomi er så høy at jeg har aldri sett så mange folk i et land med så mange båter, hytter, motorsykkler og annet unødvendig "dill-dall". Vi skal være glad for at vi i det hele tatt har velferdsordninger slik som helse, skole, eldreomsorg osv. De fleste land jeg har vært i har ikke slike ordninger. Spesielt er eldreomsorg et fremmend ord. Gamle mennesker lever hos sine barn til dem stupe over, og da snakker jeg om land i europa, og ikke fattige land i afrika. Likevel så klager ikke disse mennesker like mye som folk i Norge. Jeg sier alt dette og enda er jeg ikke verken sosialist eller kommunist, jeg hører til for det meste på høyre siden av politikken.

 

Det er rett og slett absurd å høre på slik syting fra enkelte mennesker her til lands. Jeg vil anbefalle alle de som syt og pes om hvor dårlig vi har det i Norge, til å ta seg en tur i verden, og da mener jeg lenger enn til Sverige.

Lenke til kommentar
Vi kan ikke få bedre veier, bedre kollektivtransport, bedre skole, bedre eldreomsorg, fjerne sykhuskøene og senke skattene.

Å joda. Vi har bare feil type politikere som ikke tør satse mer. I mellomtiden fordamper oljefondet med flere milliarder. Good job! For ikke å glemme alle pengene denne Solheim kaster ut av landet.

 

Jeg tror ikke folk "syter" bare fordi de har for lite å gjøre om dagene. Ingen røyk uten ild.

Endret av WarpX
Lenke til kommentar
Vi kan ikke få bedre veier, bedre kollektivtransport, bedre skole, bedre eldreomsorg, fjerne sykhuskøene og senke skattene.

Å joda. Vi har bare feil type politikere som ikke tør satse mer. I mellomtiden fordamper oljefondet med flere milliarder. Good job! For ikke å glemme alle pengene denne Solheim kaster ut av landet.

 

Jeg tror ikke folk "syter" bare fordi de har for lite å gjøre om dagene. Ingen røyk uten ild.

9510527[/snapback]

 

...og jeg går ut i fra at du er en av de som ikke har vært lenger enn til det norske grensen. Spørsmålet er om du har vært så langt.

 

Jeg er selv får mer bruk av oljefondet men jeg er også glad for at du ikke er statsminister i dette landet. Forbanna gnum.

Lenke til kommentar

Jeg har på ingen måte indikert at vi har det helt for jævlig, så til dere som bruker den "kom deg til andre land" argumentet kan bare pakke kofferten og komme deg til de anre landene du snakker om for det har ingen ting med tråden å gjøre, jeg påpeker feil som vårt land har og det er en del av dem.

 

Jeg driter i hva som skjer i Tyskland, Danmark og andre land når det kommer til denne tråden, jeg snakker om Norge her og om folk er så forbanna blind at de ikke vil se at der er en del feil så burde de prioritere briller før de reiser rundt i Europa. Her snakker vi om Norge og de feil Norge har, hvilken feil Sverige har driter jeg i, jeg bor ikke der.

 

Norge burde ha politikkere med bein i nesen til å faktisk bruke penger, men vi syter konstant over inflasjon om man rører oljefondet, men man har aldri problemer med å gi ut milliard beløp til Tyskland slik at de får oppgradert veiene sine. De har flere KM motorvei i forhold til hva Norge har, hva om man faktisk brukte litt av de pengene og dekket det etterslepet som ligger på norske veier? Sist jeg sjekket var etterslepet nå på 50 millioner bare for å oppgradere veiene til god standard, så trenger man å vedlikeholde dem. Vi har penger i bøtter og spann, men vi har kun en bøtte med politikkere som er mer opptatt av å krangle seg imellom enn de er for å gjøre noe med problemet. Og så setter de seg ned og er gode politikkere og lyver så det renner av dem, og lover ditt og datt og hit og dit, for deretter å drite i løftene sine og går sine egene veier.

 

Det skulle og være ganske uproblematisk for Norge å bruke mer penger til utbedring av ting som helsevesenet og offentlige skoler, men de klarer det aldri. Vi er et rikt land og vi har penger så det moner av, men hvorfor klarer vi ikke å ha et helsevesen som gjør jobben sin? Hvor mange har vi i det siste hørt om som har blitt sendt hjem med f.eks hjernehinnebetennelse, bare fordi legen ikke kunne jobben sin (eller ikke gad gjøre jobben sin)?

 

Vi er et rikt land, og vi har penger nok til å gjøre gode ting. Men man er flinkere å investere i Tyskland og andre land i europa enn vi er å investere i vår egen fremtid.

 

Man snakker hele tiden om at man skal tenke på neste generasjon, ja om man skal tenke på neste generasjon skal man ta overlate dårlige veier til neste generasjon og, og dårlige skoler, og dårligt helsevesen? Hvorfor tenker vi ikke på neste generasjon når det kommer til slike ting?

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Om vi er verdens beste land å bo i, hvorfor er det så mange ting som ikke henger på greip?

9506695[/snapback]

 

Jeg mener du blander kortene. Det at vi er verdens beste land å bo i, betyr ikke at vi er verdens beste mennesker. Dessverre er vi utsatt for den menneskelige faktor vi og. Tror det kommer til å koste flesk å kjøpe seg fri fra den svakeligheten... :)

Lenke til kommentar

Bruke oljefondet? Hvorfor.

Så står vårs neste genrasjon der, uten olje og null penger. Oljefondet er jo til den tiden når olja tar slutt, sånn vi har penger et par år til vi får bygget opp en ny pengemaskin.

 

Dessuten, Norge er kanskje verdens beste land å bo i, på noen punkter, men vi er langt fra perfekte.

Lenke til kommentar
Jeg har på ingen måte indikert at vi har det helt for jævlig, så til dere som bruker den "kom deg til andre land" argumentet kan bare pakke kofferten og komme deg til de anre landene du snakker om for det har ingen ting med tråden å gjøre, jeg påpeker feil som vårt land har og det er en del av dem.

 

Jeg driter i hva som skjer i Tyskland, Danmark og andre land når det kommer til denne tråden, jeg snakker om Norge her og om folk er så forbanna blind at de ikke vil se at der er en del feil så burde de prioritere briller før de reiser rundt i Europa. Her snakker vi om Norge og de feil Norge har, hvilken feil Sverige har driter jeg i, jeg bor ikke der.

 

Norge burde ha politikkere med bein i nesen til å faktisk bruke penger, men vi syter konstant over inflasjon om man rører oljefondet, men man har aldri problemer med å gi ut milliard beløp til Tyskland slik at de får oppgradert veiene sine. De har flere KM motorvei i forhold til hva Norge har, hva om man faktisk brukte litt av de pengene og dekket det etterslepet som ligger på norske veier? Sist jeg sjekket var etterslepet nå på 50 millioner bare for å oppgradere veiene til god standard, så trenger man å vedlikeholde dem. Vi har penger i bøtter og spann, men vi har kun en bøtte med politikkere som er mer opptatt av å krangle seg imellom enn de er for å gjøre noe med problemet. Og så setter de seg ned og er gode politikkere og lyver så det renner av dem, og lover ditt og datt og hit og dit, for deretter å drite i løftene sine og går sine egene veier.

 

Det skulle og være ganske uproblematisk for Norge å bruke mer penger til utbedring av ting som helsevesenet og offentlige skoler, men de  klarer det aldri. Vi er et rikt land og vi har penger så det moner av, men hvorfor klarer vi ikke å ha et helsevesen som gjør jobben sin? Hvor mange har vi i det siste hørt om som har blitt sendt hjem med f.eks hjernehinnebetennelse, bare fordi legen ikke kunne jobben sin (eller ikke gad gjøre jobben sin)?

 

Vi er et rikt land, og vi har penger nok til å gjøre gode ting. Men man er flinkere å investere i Tyskland og andre land i europa enn vi er å investere i vår egen fremtid.

 

Man snakker hele tiden om at man skal tenke på neste generasjon, ja om man skal tenke på neste generasjon skal man ta overlate dårlige veier til neste generasjon og, og dårlige skoler, og dårligt helsevesen? Hvorfor tenker vi ikke på neste generasjon når det kommer til slike ting?

9512105[/snapback]

 

Den dagen jeg kom hjem fra min Sør-Amerika tur i 2001 skjønte jeg hvor godt vi har det.

 

Folk ute i den store verden har store nok problemer med å skaffe mat og ha tak over hodet!

 

For å sette det litt i perspektiv:

Den siste nyhetsmeldingen jeg så før jeg reiste hjem til Norge var at det hadde vært 29 mord i Rio de Janeiro i løpet av den siste helgen.

 

De første nyhetene tilbake i norge var hovedsaken en barnemat som var lovlig i hele europa og ikke i norge pga noe innhold!! Første jeg tenkte var: hvordan kan vi vite bedre en hele resten av europa? Det andre jeg tenkte: Fy f... så godt vi har det i Norge!!

 

Man må videre være klar over at det vi kaller fattigdom her i Norge blir ansett som ganske velstående i de fleste andre land. Dvs fattigdomsgrense og målingen for denne er gjort etter Norske forhold. Vegene her er kanskje ikke de beste i Europa, men utenfor Europa (som faktisk bare er en liten del av verden) har vi svært god infrastruktur...

Endret av Dentro
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...