Gå til innhold

Lodde for første gang, trenger hjelp.


Anbefalte innlegg

Hallo, skal lodde to ledninger til en av/på knapp på min pc. Har aldri loddet før, så jeg trenger litt hjelp.

Først hva trenger jeg av utstyr? Regner med å kjøpe utstyret på biltema eller clasern'. Er denne noe tess: http://clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=20599979

 

Er det noen form for bruksannvising på å lodde, eller er det bare å gå rett på? (Høres nok ut som den dummeste i verden :p )

 

Takker hjerteligst for svar.

 

Mvh Vegard

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Loddetinnet skal ikke på bolten når du lodder. Du holder polten på kobberet i ledningen. Så tar du tinnet på ledningen. slik at tinnet flyter over koberet.

 

litt om lodding:

http://no.wikipedia.org/wiki/Lodding

 

 

Forklar nermere den loddingen du tenker på. Kan jo hende du bare kan bruker skøtehylse eller kabelsko. Det er jo billigere og mye enklere. 3kr stk pr kabelsko på esso :)

Endret av Navitas87
Lenke til kommentar
Loddetinnet skal ikke på bolten når du lodder.  Du holder polten på kobberet i ledningen. Så tar du tinnet på ledningen. slik at tinnet flyter over koberet. 

 

litt om lodding:

http://no.wikipedia.org/wiki/Lodding

 

 

Forklar nermere den loddingen du tenker på. Kan jo hende du bare kan bruker skøtehylse eller kabelsko. Det er jo billigere og mye enklere. 3kr stk pr kabelsko på esso :)

9450670[/snapback]

 

kabelsko vil ikke fungere. Men hvet ikke hva en skøtehylse er, kan du finne et bilde av en. Så kan jeg si om det funker.

Lenke til kommentar

Til slik type lodding er det egentlig en fordel å ikke ha for stor effekt på loddebolten.

 

Det som er viktig ved lodding er at materialene som skal loddes blir varmet opp nok til at tinnet smelter når det blir lagt på materialet, ikke ved å berøre bolten.

 

Vær forsiktig så du ikke varmer så mye at plasten på bryteren/isolasjonen på ledningen smelter.

 

Step-by-step: Ledning og koblingspunkt holdes mot hverandre så begge blir varmet opp. Når det er varmt nok legges tinnet på så det smelter sammen. Ikke bruk for mye tinn, det er ikke så mye som trengs.

Lenke til kommentar

Annet lite triks, ha litt tinn på loddebolten, da får du mye bedre kontaktflate slik at metallet blir fortere oppvarmet.

 

Det som også er uhyre viktig er å ha en rein loddebolt og reine kontakt flater, smuss og fett gir dårlige loddinger. Bruk gjerne loddefett (ironisk) som etser flatene og gjør de rene.

 

Jeg bruker en sann http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=19197310

Lenke til kommentar

selv bruker jeg en 15W biltema loddebolt til småting og det å lodde små ledninger også har jeg et beist av en 150W loddebolt som jeg kjøpte på et loppemarked noen år tilbake i tid ;)

 

Det å lodde to ledere er ikke så vansklig blir værre når du skal lodde på kretskort da ting ikke kan bli for varmt og blir det for klat kan du ikek lodde det :dontgetit: loddet selv på mitt 8800GTX igår og da hadde jeg hjerte oppe i halsen :p

 

Om de stedene du skal lodde ikke er varme nok så vil det være værre å feste lodde tinnet til der du skal lodde da det ikke fester seg så godt på kalde overflater så du må varme ledningene litt først, men ikke så mye at isoleringen smelter da :p

 

Ellers har du mange forskjellige framgangsmåter å lodde på iforhold til hva du skal lodde her. Men det er kanskej litt emr om lodding av PC deler da :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...