Gå til innhold

matching av detaljer og bruk av blazere


Anbefalte innlegg

som det framgår av topicen lurer jeg på to forskjellige ting.

har hørt at jenter ser på detaljer som om bl a sko og belte mathcer. hva i all verden vil det si?

altså hva er kriteriene for om sko og belte matcher? er det snakk om samme farge på sko og selve beltet? hva har beltespenna å si?(altså,hvordan kan den matche skoa)

og hva med belte ift bukse? passer det å bruke et lyst/hvitt belte til en mørk bukse(eller omvendt)?

 

noen andre detaljer man må være oppmerksom på?

 

jeg har et sølvkjede som jeg pleier å gå med, 5-6 mm tykt/bredt og omtrent 50 cm langt. ikke sånn overdimensjonert,går vel no sånt som 10 cm ned på brystet mitt fra halsen.

noen typer klær jeg ikke bør bruke det til?

 

 

og over til blazerdelen: har lyst på en litt mer voksen og velkledd stil i visse sammenhenger,og tror blazer er et skritt i riktig retning i så måte.

hva slags skjorter passer til blazere? bør man ha noe uten motiver og sånt på eller er det fritt fram? tror jeg kommer til å kjøpe en svart eller "pinstriped"(eller hva det heter) blazer.

en gang jeg hadde på meg en mørk rutete skjorte sa eksen min at jeg aldri i verden kunne hatt blazer utenpå den. skjønte aldri helt hvorfor,men det "var bare sånn", el no i den duren. det er et eksempel på en ting jeg aldri i verden hadde tenkt på,og en ting jeg fort kunne bomma helt på.

 

for noen høres sikkert disse spm helt fjerne ut,men jeg har innsett (og fått høre) at jeg har 0 peil på klesstil, i likhet med mange andre her inne, har jeg fått inntrykk av(ut ifra tidligere innlegg altså). så hvis de som har peil kan komme med noen tips istedenfor å si ting som "kjøp ting du føler deg komfortabel i", "slutt å vær en del av saueflokken" osv,så hadde det vært helt knall!!

Endret av audunk
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da skal jeg prøve å få frem litt nå og resten senere :)

 

Sko og belte:

 

Hovedregelen er at skoene skal matche belte, altså samme farge, mønstre eller stoff.

Følger man denne regelen så har man kommet langt mener jeg, et rødt belte til sorte sko kan ødelegge et eller pent antrekk, altså belte-sko regelen holder antrekket sammen. Det er selfølgelig noen untakk, men disse gjelder først og fremst om sommeren (shorts, flipflops etc).

Så bruker du fargerike sneakers så bruk et belte som tar opp en av fargene.

Beltespennen skal stå i stil til resten av antrekket, et preppy antrekk= liten nøytral spenne, men et "keegt" antrekk krever en overdimensjonert spenne.

 

Skjorter skal ikke ha motiver, enkelt og greit.

 

Alle skjorter kan brukes under en blazer, det kommer bare ann på hvilke blazer og hvilke skjorte det er snakk om. Liten regel som gir en liten pekepinne er at skjorter ikke skal være mørkere en blazeren, her er det selfølgelig mange unntak.

 

Oppdaterer senere.

Lenke til kommentar

takk for svar begge to. selv om det tipset ditt, wrangler, var litt vel konkret da :p

hvor finner jeg litt mer "voksne" sko enn de som er omtalt i skotråden a? er veldig usikker på hvilken type sko det skulle være,men ihvertfall mindre joggesko-aktige enn de i skotråden. liker heller ikke sko med sånne lange tupper på. bortsett fra det er jeg veldig åpen.

 

ingen med noen flere tips??

Lenke til kommentar

Ruter er ikke motiv, det er mønster. Mønster er bra men litt farlig hvis du bruker mer enn ett mønstret plagg. Hold deg derfor til ett mønstret plagg om gangen frem til du har blitt mer erfaren.

 

Det er ingenting i veien for å bruke rutete skjorter under blazer.

 

Sko finner du på f.eks. Grensen sko i Oslo hvor de har et godt utvalg av sko som bør være basisen i skosamlingen din. Pene skinnsko, du trenger et par

lysebrune,

mørkebrune evt. rødbrune,

sorte

og

Stoff/lerretssko til sommerbruk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...