Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

2 wlan routere til å kommunisere?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har en WRT54G wlan router som er koblet opp mot adsl modemet mitt, har i tillegg en asus WL500G wlan router som jeg vil at skal kommunisere med WRT54G slik at jeg kan koblet kablet utstyr til WL500G og la dem få internett. Er det mulig å få til`?

 

adsl-modem-->wrt54g.........(((trådløst))).......WL500G-->diverse kablet utstyr.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ok, slipper jeg å gjøre noe med Linksys'n da? Det hadde jo vært sabla greit. Kjører oleg på wl500g i dag, men dd-wrt er kanskje et bedre alternativ?

9436183[/snapback]

Du må legge inn dd-wrt firmware på begge.

 

howto her:

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Client_Mode_Wireless

9436898[/snapback]

 

Sku ikke være nødvendig å legge inn dd-wrt på begge. Det må nu holde at han legg inn på den som skal være klient. Fungere jo akkorat som en hvilken som helst trådløst klient da liksom!

Lenke til kommentar
Sku ikke være nødvendig å legge inn dd-wrt på begge. Det må nu holde at han legg inn på den som skal være klient. Fungere jo akkorat som en hvilken som helst trådløst klient da liksom!

9437021[/snapback]

Synes jeg leste på den siden at det måtte være på begge, men finner det ikke nå, så jeg har sikkert lest feil. Men det kan man jo prøve seg fram på, prøve med vanlig fw først og heller bytte hvis det funker dårlig

Lenke til kommentar

Rave670 skrev;

 

"Sku ikke være nødvendig å legge inn dd-wrt på begge. Det må nu holde at han legg inn på den som skal være klient. Fungere jo akkorat som en hvilken som helst trådløst klient da liksom!"

 

Feil. Veldig.

 

 

Du må ha DD-WRT på begge, jeg kjører WDS på Linksys og Buffalo sammen, har ikke prøvd Asus, men den har samme brikkesettet, så det burde kanskje gå.

 

Er bare å prøve, du ødelegger ingenting såfremt du følger anvisningene.

Lenke til kommentar

Jeg må bare slenge inn et spørsmål her ettersom jeg forsøkte noe av det samme i hele helga uten å få det til å fungere.

 

Jeg har en 3com ruter, som etter oppdatering til nyeste firmware, nå støtter WDS. Fikk lånt et 3com AP av en kamerat, som han bruker som bridge på hytta, og tenkte jeg skulle teste dette selv. Nettet mitt er satt opp med mac filtrering, WPA-PSK og skjult SSID. Jeg satte så 3com ruteren min i WDS mode som root"ett-eller-annet" og la inn mac adressen til AP'et i client lista. Jeg gjorde så noen innstillinger i AP'et: la inn mac adressen til ruteren, satt den som AP med Point-2-point bridge. Dette fungerte ikke.

 

Jeg tenkte at det kanskje jeg ikke fikk kontakt pga jeg ikke fant noe sted å legge inn passordet på AP'et, så jeg slo av passord og WPA, men det fungerte fortsatt ikke. Prøvde også med HELT åpent nett, uten at det fungerte. AP'et klarte ikke å koble seg opp til ruteren.

 

Hva kan jeg ha gjort feil?

 

@everlong: Hvordan er nettet ditt satt opp??

Lenke til kommentar
Må man ikke kjøre WDS? Hva kan man gjøre da?

 

Har 2 rutere liggende, men av forskjellig produsent og har hørt at dette ikke alltid funker like greit å kjøre WDS på. Noen som har noen erfaringer ang. dette? Er WDS en standard som alle rutere skal følge?

9444016[/snapback]

 

Setter bare opp den andre routern som en vanlig "klient". Da kan man ikke koble seg til tråløst til router nr 2 som er "klient", men det kan man med WDS.

Lenke til kommentar

Så hvis man ikke kjører WDS, så kobler ruter nr2 seg til ruter nr1 og kun det som er koblet med ledning i ruter nr 2 vil ha "glede" av ruter nr 2? Å koble seg på trådløst med en bærbar til ruter 2 vil ikke gå?

 

Skal man forsterke/forlenge signalet må man kjøre WDS?

Endret av ken8
Lenke til kommentar

WDS = Wireless Distribution System.

 

Altså du kan forlenge nettverket over lengre avstander.

 

Jeg kan ha en router her, 2 km borte kan en annen router stå, disse to kommuniserer sammen, den hos meg leverer internett til den som er 2 km borte og jeg eller en annen kan gå trådløst på begge.

Dette kan man ikke gjøre når man kjører klientmodus.

 

En router kan levere WDS til flere routere samtidig.

 

Mere om WDS her;

 

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/WDS

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_Distribution_System

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...