Gå til innhold

Trenger 2 bøker fra samme Norske forfatter


Anbefalte innlegg

Vi har et prosjekt på skolen som går ut på at vi skal lese to bøker av samme forfatter, forfatteren må være norsk. Jeg har ingen ide om hvilken forfatter eller hvilke bøker jeg skal velge.

 

Jeg liker godt spenningsbøker, men ikke bloddryppende påskekrim.

 

Bøker/fofattere som jeg liker:

 

- Dan Brown (forfatter)

- Artemis Fowl (bok)

- Anthony Horowitz (forfatter)

- Animorphs (bokserie)

 

Håper noen kan foreslå noen bøker!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Olaf Havnes Saga om den siste Nattsvermeren synes jeg var ganske bra etter det jeg husker. Er en del år siden jeg leste dem da. Bøkene (er tre stk) er dessverre ut av trykk men mulig å låne på biblioteket vil jeg tro

 

hentet fra mitt nærmeste biblioteks nettside om bok 1 Ørnens sønn

Vi befinner oss i en mytisk fortid, som verken kan bestemmes geografisk eller historisk. Den foreldreløse gutten Tontèh blir i barndommen behandlet som et dyr p.g.a. gammelt ættehat. Han vokser opp til å bli en seig og sterk nattkriger. Hans livsoppgave blir å beseire Kraken, den onde despoten som hersker over alle som puster, og som har holdt verden i sin jernklo i tusener av år. Boka er en krysning mellom sagalitteratur og klan-mystikk.

 

Vera Henriksens bøker er kjempebra. De er mer historiske romaner vikingetiden, middelalderen. Vil Da anbefale Bodvars Saga Denne utgaven har alle tre bøkene i en utgave.

Denne historiske trilogien følger Bodvar Torsteinsson fra han som unggutt blir satt i fostre til han når fram til sitt livssyn som voksen mann. Bodvar er frillesønn, og hans farfar er den store høvdingen og skalden Egil Skallagrimsson, som bidrar avgjørende til Bodvars intellektuelle utvikling. Dette hører vi om i trilogiens første bind, ODINS RAVNER.

Bind 2, SPYDET, går videre. Atten år gammel blir Bodvar giftet bort, og han drar utenlands, skaffer seg skip og mannskap, driver handel, slåss og herjer. Hevnplikt og vold blir en felle han selv blir fanget i.

I tredje bind, RAVN OG DUE, er Bodvar tilbake på Island, og han nærmer seg den nye kristne læren, som tiltrekker ham med sitt budskap om nestekjærlighet. Det avgjørende for ham blir om liv og lære lar seg forene.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...