Gå til innhold

øvelseskjøre med stor eller liten bil?


chokke

Anbefalte innlegg

Ja, mens vi jobber med lappen så må jeg kjøre noe med muttern og fattern, og vi har to biler, en MG blabla liten sportsbil og en subaru forester. Hvilken burde jeg øvelseskjøre med, den store eller lille? Har prøvd begge, men syntes subaruen var så stor og "tung", mens MG'en var mye mer nett. Men lønner stor seg foran liten med tanke på kontroll og tilvenne seg bilkjøring?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg lærekjørte med ein Toyota Hiace ca. heile øvelseskjøringperioden min. Dette gjekk heilt fint. Kjørelæraren min (han som i hovudsak var læraren) kjørte ein Volvo XS90 (?). Dette er ein relativt stor ting som tok god plass i trafikken. Eg likte dårlig å kjøre med denne i byrjinga, men alt er ein tilvenningssak ;). Problemet hjå meg var at grunna stress og mas i "læretida" mi kjørte eg med både hr. og fru kjørelærar (dei er eit ektepar som driv kjøreskule). Dama hadde ein LITEN golf. Denne var utruleg kjekk å køyre.

 

Så på oppkjøringsdagen skal eg ha ein kjøretime før sjølve oppkøyringa. Herr Kjørelærar vart opptatt med noko anna, så eg måtte kjøre med Fru Kjørelærar. Så kjem glansspørsmålet: "Vil du ta Volvoen eller Golfen?"

 

Eg følte meg mykje meir vel i Golfen men hadde kjørt mest i Volvoen, PROBLEM. Eg val Volvoen og stod.

 

SRY VELDIG OFFTOPIC CHOKKE, det hjalp sikkert ingenting med denne posten her.. =/

Endret av aspic
Lenke til kommentar

Jeg ville vel kanskje lært meg å kjøre med stor bil først, hvertfall i utgangspunktet.

 

Jeg har allikevel erfart at det ikke er noen fryktelig stor forskjell. Jeg øvelseskjørte med Peugeot 206 hjemme, og BMW 1-serie på kjøreskolen. Jeg har allikevel aldri hatt noe problemer med å kjøre store biler etter det, og det har blitt en del forskjellig.

 

Jeg tror du burde kjøre den bilen du liker best å kjøre med, og som du føler deg mest komfortabel i. Det gjør at det blir lettere å lære seg å lese trafikk, trafikkflyt og alle andre viktige ting.

 

Jeg vet hva jeg ville valgt, da jeg har kjørt Forester og absolutt ikke liker den.

Endret av Tee-Zee
Lenke til kommentar

Jeg øvelseskjørte med en peugeot 406, en mazda mx5, en toyota hiace og en gammel toyota tercel. Man kan ikke kjøre bil om man bare kan kjøre en bil. :p

 

Jeg ville kanskje tatt den største dersom kjørelærerbilen er større en mg-en. Da slipper du å feilberegne høyrekanten og kjøre borti et speil på en parkert bil e.l.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...