Gå til innhold

Knatring i lyden ved belastning, driverproblem?


Anbefalte innlegg

Jeg er så lei nå. Har hovedkort med onboard lyd fra Gigabyte. (965 DS3 versjon 3.3) Kjører Vista x64. Da jeg innstallerte Vista knatret lyden, men etter litt driverrot frem og tilbake fikk jeg det bort, men nå har det kommer tilbake.

 

Problemet er at hvis jeg spiller musikk i HVILKET SOM HELST PROGRAM OG FORMAT PÅ MUSIKKFIL så knatret lyden ved minste belastning - altså alt fra å scrolle 2 cm ned på en nettside - klikke på en link eller åpne word. Lyden knaterer helt til operasjonen er utført. Er helt utrolig irriterende når jeg sitter og lytter til musikk og det bare knitrer og maser.

 

Har lest litt om lydkortet og det er visst ikke superkompatibelt med Vista 64. Vil det trolig være en løsning å "krype til korset" og kjøpe meg et ok lydkort?

 

Setter STOR pris på svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siden du sier det bare knattrer, og ikke hoster og harker skikkelig, tviler jeg på at problemet kan ligge i at en av lagringsenhetene dine står i PIO mode, men kan være verdt å sjekke uansett. Med de nye, raske maskinene vet jeg ikke hvor mye hakking diskarbeid i PIO-modus medfører i forhold til de gamle PCene jeg har hatt lyd-med-PIO-hakking-problemer med. Er ikke så godt kjent med Vista, men i XP kunne man se (samt velge) modus for lagringsenheter i Device Manager under IDE ATA/ATAPI-kontrolleren.

 

En annen ting du kan sjekke er om lyden er konfigurert til å dra nytte av hardware-akselerering eller ikke. I XP fant man dette under de avanserte innstillingene for lyd, eller ved å skrive dxdiag i Run/Kjør. Regner med det finnes noe tilsvarende i Vista.

Endret av skag1
Lenke til kommentar
Høres ut som et driverproblem ja. Har også knatring / knitring i mitt Audigy 2 i det siste. Er usikker på om det er statisk elektrisitet som lagrer seg i kontaktene eller noe i den duren, eller om det er driver. Virker som det er verst etter lang hvile.

9395907[/snapback]

 

 

Jeg opplever av og til noe av det samme. Lurte på om det var noe med spenningsforskjell mellom PCn og stereoforsterkeren, da det ofte knitrer når jeg slår på lyset på badet, men har også lest at det er et problem med mange creative lydkort. http://forums.creative.com/creativelabs/bo...essage.id=71962

Lenke til kommentar
Vel, nå bruker jeg onboard RealTek ALC8888 og min knatrer når maskinen arbeider, ved idle er den så fin som snus.

9399460[/snapback]

 

Nå kan problemet med knatring og spraking skyldes flere ting. Har også hørt at nForce4 chipset kan være synderen i noen oppsett.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...