bkf_94 Skrevet 24. august 2007 Del Skrevet 24. august 2007 (endret) Hei jeg er en 14 år gammel gutt som syntes naturag var kjedelig men når jeg hørte at det er det faget man lærer å lage røykbomber o.l ble jeg ganske interesert da tenkte jeg at jeg kunne finne oppskriften på nettet!! Lurte på om noen ahr noen oppskrifter, men jeg vil helst at dere har prøvd den eller vet at den virker uten problemer og er ikke farlig! Endret 24. august 2007 av bkf_94 Lenke til kommentar
Stian89 Skrevet 24. august 2007 Del Skrevet 24. august 2007 Har ingen erfaring med røykbomber selv, men du finner vel ganske mange oppskrifter på slikt hvis du bare søker litt. http://www.google.no/search?hl=no&client=f...=S%C3%B8k&meta= Lenke til kommentar
varmit Skrevet 24. august 2007 Del Skrevet 24. august 2007 Les litt kjemi, og finn ut hvorfor kaliumnitrat og sukker brenner. Da blir det mye kjekkere, og sikrere. Lenke til kommentar
Krankemot Skrevet 24. august 2007 Del Skrevet 24. august 2007 Les litt kjemi, og finn ut hvorfor kaliumnitrat og sukker brenner.Da blir det mye kjekkere, og sikrere. 9351907[/snapback] Hva slags gasser er det som dannes når sukker og salpeter brenner? Lenke til kommentar
Jonas Skrevet 25. august 2007 Del Skrevet 25. august 2007 Hva slags gasser er det som dannes når sukker og salpeter brenner? Hver gang du brenner noe du er usikker på kan du egentlig bare anta at du ikke bør puste det inn. Lenke til kommentar
varmit Skrevet 25. august 2007 Del Skrevet 25. august 2007 (endret) Les litt kjemi, og finn ut hvorfor kaliumnitrat og sukker brenner.Da blir det mye kjekkere, og sikrere. 9351907[/snapback] Hva slags gasser er det som dannes når sukker og salpeter brenner? 9352009[/snapback] KNSU er som regel en okygenbalansert blanding. Har man for mye sukker kan det bli en del CO og NOx gasser. Dette er giftige gasser, men ubetydelig da du brenner røykbombene ute i friluft(håper jeg!). Det er sukkeret som brenner og gir røyk, KNO3 gir oksygen til forbrenningen. Den okygenbalanserte blandingen er ca 30% sukker og 70% KNO3, 29,736% sukrose og 70,268% KNO3 for å være presis. Men husk at KNSU forbrenning er en ustabil forbrenning. Kaliumet blir kaliumsalt, mest sannsynlig K2CO3. Gassen vil da mest sansynlig bli 22H2O+12CO2+4N2. Endret 25. august 2007 av varmit Lenke til kommentar
AlecTBM Skrevet 29. august 2007 Del Skrevet 29. august 2007 Jeg har i hvertfall ikke blitt skada av å puste inn gassen. Har brent meg på det ja, men ikke noe puste probb. Lenke til kommentar
ole_marius Skrevet 21. oktober 2007 Del Skrevet 21. oktober 2007 smelt sammen sukker og sanpetersalt 50/50 blanding over svak varme, la det stivne noen minnuter og tenn på. funker best om du lager en "bombe" på et kilo har gjort det masse ganger selv og kan si at to matvarer er ikke farlig så lenge du ikke spiser og kveles av det Lenke til kommentar
varmit Skrevet 21. oktober 2007 Del Skrevet 21. oktober 2007 smelt sammen sukker og sanpetersalt 50/50 blanding over svak varme, la det stivne noen minnuter og tenn på. funker best om du lager en "bombe" på et kilo har gjort det masse ganger selv og kan si at to matvarer er ikke farlig så lenge du ikke spiser og kveles av det Salpeter, matvare? Prøv deg frem du, bare begynn med små mengder. Lenke til kommentar
AlecTBM Skrevet 21. oktober 2007 Del Skrevet 21. oktober 2007 salpeter er en helt vanlig matvare saltpeter derrimot er litt farligere salpeter er et salt som vanlig bordsalt. Lenke til kommentar
ole_marius Skrevet 21. oktober 2007 Del Skrevet 21. oktober 2007 tokk kansje å skrev feil....men har jeg og han alectbm har laget mange røykbomber med den oppskriften. funker helt fint Lenke til kommentar
AlecTBM Skrevet 21. oktober 2007 Del Skrevet 21. oktober 2007 Var jo da 60/40 vi brukte da ikke 50/50 Lenke til kommentar
ole_marius Skrevet 21. oktober 2007 Del Skrevet 21. oktober 2007 ja, det var vell det vi brukte men brukte vi ikke en stund 2/3 sukker og 1/3 av santpeter?(usiker hvordan det staves) Lenke til kommentar
varmit Skrevet 21. oktober 2007 Del Skrevet 21. oktober 2007 Salpeter heter saltpeter på engelsk, og betyr metall i ioneforbindelse med nitrat. Altså ammonium er like mye salpeter som kaliumnitrat. Spise det? Nei takk.. Tror jeg velger natriumklorid som bordsalt jeg. Lenke til kommentar
AlecTBM Skrevet 21. oktober 2007 Del Skrevet 21. oktober 2007 salpeter heter saltpetre på engelsk da. Men for å fjerne forvirring så bruker man det kjemiske navnet, KNO3 Lenke til kommentar
Barcarolle Skrevet 22. oktober 2007 Del Skrevet 22. oktober 2007 Salpeter heter saltpeter på engelsk, og betyr metall i ioneforbindelse med nitrat. Altså ammonium er like mye salpeter som kaliumnitrat. Spise det? Nei takk.. Tror jeg velger natriumklorid som bordsalt jeg. Så bruker man det heller ikke til å salte maten på lik linje som med bordsalt. En mer vanlig bruk er som ingrediens i hjemmelaget spekepølse. Lenke til kommentar
GeO Skrevet 22. oktober 2007 Del Skrevet 22. oktober 2007 Tror ikke det er så vanlig å bruke kaliumnitrat i matlaging heller nå lenger (selv om man pleide å blande det med natriumklorid og bruke det til behandling av kjøtt, og, som du sier, spekepølse, før i tiden). Nitrater i for store mengder er farlige da de reduseres til nitritt i fordøyelsen, og deretter reagerer videre med aminer til kreftfremkallende forbindelser. http://en.wikipedia.org/wiki/Nitrate http://en.wikipedia.org/wiki/Nitrite http://en.wikipedia.org/wiki/Potassium_nitrate http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_bomb Jeg vil påstå at å lese gjennom disse artiklene er en god start hvis man skal eksperimentere med røykbomber hjemme (nummer 2 er kanskje ikke SÅ nødvendig å lese, men fortsatt lærerik og interessant). Lenke til kommentar
Barcarolle Skrevet 22. oktober 2007 Del Skrevet 22. oktober 2007 (endret) Tror ikke det er så vanlig å bruke kaliumnitrat i matlaging heller nå lenger (selv om man pleide å blande det med natriumklorid og bruke det til behandling av kjøtt, og, som du sier, spekepølse, før i tiden). Nitrater i for store mengder er farlige da de reduseres til nitritt i fordøyelsen, og deretter reagerer videre med aminer til kreftfremkallende forbindelser. Det har nok noe med å gjøre at det ikke er rent vanlig å lage sin egen spekemat lenger. Nitrater er farlig som du sier, men jeg mener det strengt tatt er å overdrive at en forgiftes av en spiseskje salpeter (det er omtrent det som går med i en spekepølse). Jeg vil anta at vi utsetter oss for langt større farer i løpet av dagen. Fint med linker. Jeg er hvertfall av den oppfatning at en bør ha god bakgrunnsinformasjon om evt. pyrotekniske, litt på kanten av loven, prosjekter. Da blir det meste både trygt og lærerikt. For ikke å snakke om en spennende opplevelse. Endret 22. oktober 2007 av Jensemann4 Lenke til kommentar
Litraphy Skrevet 22. oktober 2007 Del Skrevet 22. oktober 2007 Ser for meg avisoppslagene; "Gutt sprengte vekk 4 fingre etter lek med hjemmelagde røykbomber". Det er like greit å bare styre unna, og heller kjøpe ferdige produkter hvis man absolutt må teste ut dette. Lenke til kommentar
Barcarolle Skrevet 22. oktober 2007 Del Skrevet 22. oktober 2007 (endret) Det gjør ikke jeg, da jeg har testet saken. Det brenner kun voldsom, men nærmer seg ikke eksplosjon på noen som helst måte. Det er først når man skal begynne med slikt kødd å putte dette inni et metallrør, eller liknende, fingrene flyr. Da er det å anse som en granat. Forresten er det ikke en helt lik tråd litt lengre ned på siden? Endret 22. oktober 2007 av Jensemann4 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå