Gå til innhold

Hvorfor spiser så få unge fisk?


JFM

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Enig med deg JFM, alt for få unge spiser fisk, det er jo både sunt og godt (for det meste), og om man ikke liker det kan man hvertfall spise det, det er ikke farlig(så sant det ikke er en super giftig fisk fra japan o.l eller den er råtten).

9339343[/snapback]

 

Jeg ser ingen grunn til å drive med selvplaging.

Lenke til kommentar

For tiden har jeg ikke særlig lyst på laks. Det skyldes nok at jeg har jobbet på lakseoppdrett i sommer. Men normalt sett er laks kjempe godt.

 

edit: Hvis mamma en dag finner på at hun skal lage laks til middag så spiser jeg det. Fordi det smaker godt og jeg har så stor respekt for mora mi, at jeg spiser det jeg får.

Endret av JFM
Lenke til kommentar

Det kommer helt ann på hvordan fisken er tilbredt. Omtrent all kokt fisk er pyton, men gi meg en stekt eller grillet fisk, så sluker jeg den kvikkt.

 

Shushi er også delikat :)

 

Foreldre må bare bli bedre å tilbrede maten, gi litt spennende variasjoner og prøve nye ting. En god saus er halve måltidet.

 

Og en annen grunn kan godt være at unger TROR de ikke liker fisk fordi det ikke akkurat ser eller lukter veldig bra i forkant. Hos oss har vi praktisert en enkel regel som har ført til at jeg er såpass altetende som jeg er i dag: Du trenger ikke spise opp alt på talerken, men du skal smake på alt.

Lenke til kommentar

Kokt torsk med kokte poteter... forkastelig! Først etter 17-18 år så har vi begynt å prøve andre varianter, anbefaler laks i folie oppå skivede poteter med spinat inni. Er vilt godt. Men sånne "lette" retter som nevnt over, og et stykk fisk, et stykk panne = et stykk måltid. Kjedelig...

 

Frykten for å få i seg bein er også der, hovedgrunnen til at jeg er negativ til fisk. Fått bein i halsen før, ikke gøy :(

Lenke til kommentar

Dårlig tilbedredning. Det var mye kokt torsk med poteter, fiskepinner og fiskegrateng (av typen med 5% fisk) når jeg var ung, og det fristet ikke mye å lage fiskemåltider da jeg flyttet for meg selv. Det tok et par år før jeg dristet meg til å ha fisk til middag igjen, men da litt forseggjorte retter.

 

Litt marinade, krydder eller bare det å ovnsbake fisken istedenfor å ihelkoke den, hjelper i bøtter og spann.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...