Gå til innhold

Prekestolen - løst og fast om tro


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Leste for et par timer siden en sann historie om en fanatisk religiøs person som presterte å drepe hele familien sin (9 mennesker, om jeg husker rett) fordi han mente de måtte ofres til gud istedet for å bli "brukt" av myndighetene. Dette fikk meg til å tenke på en annen forferdelig person jeg er glad er ute av livet mitt.

 

Og dette er så ironisk at jeg må le, men moren til kjæresten min (amerikansk, har blitt prøvd hjernevasket til å blindt tro på selektive ting i bibelen) har alltid sagt til henne; "hvis du ikke elsker gud mer enn alt annet vil han ta fra deg pengene, jobben, familien, den du elsker mest, etc...". Hun har prestert å si at jeg bruker datteren for pengene sin skyld, for sex, etc. Det er viktig å poengtere at jeg står for 90% av inntekten, hun var den som gikk inn for sex første gang (shame on me?). Og i følge henne (moren) har hun "aldri tatt feil når det gjelder folk". Noe som blir reflektert når eks-mannen var utro for første gang når ungene var 3 år gamle og de er nå skilt (etter 17 år og X antall dåser besøkt (inkludert venner av datteren) bestemte hun seg at det var på tide). Dere skjønner hvor dette går, så tilbake til poenget.

 

Nå har kjæresten kuttet kontakten med moren 100% (faren har vært ute av bildet i 5 år). Det eneste hun har igjen er en "kjæreste" som full av drit (beklager ordbruken men dette er faktisk like trist som det er sant) og like ufunksjonell som henne. Og når jeg skriver et langt og detaljert brev om hvorfor hun tar feil (ikke om religionen sin, men om meg og kjæresten), svarer hun med at "the lord wants...bla bla bla". Nevnte jeg at hun ikke hadde noe imot eksen til kjæresten som var voldelig men gikk i kirken og fikk tilgivelse?

 

Jeg måtte bare få det ut. Selv har jeg aldri vært troende, og jeg har store problemer med å skjønne at dette faktisk har skjedd og at jeg har vært involvert (mer eller mindre). Helt utrolig. Foreldrene mine spurte hvorfor vi ikke kunne snakke om det med henne. Svaret er simpelt, det er umulig. Hvis hun hadde vraket bilen sin i en ørken, ville det selvsagt ikke vært hennes feil.

 

Herregud (pun), er alt jeg har å si. Takk for meg.

Endret av different
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå skal jeg ikke bruke din ulykke til å reklamere for anti-teisme, men man kan bli aktivist for mindre. Dette er hva som skjer når man ikke holder voksne mennesker ansvarlige for seg selv eller er selv ansvarlig for seg selv. Nå er det ikke sikkert slikt at moren er noe dårlig menneske per definisjon, da hun mest sannsynelig ikke har noe valg å tro slik hun tror etter å ha blitt hjernevasket. Men dette er korrupsjon av selve livet til mennesket og burde vært ulovlig. Lykke til videre different!

Lenke til kommentar

Nå skal jeg ikke bruke din ulykke til å reklamere for anti-teisme, men man kan bli aktivist for mindre. Dette er hva som skjer når man ikke holder voksne mennesker ansvarlige for seg selv eller er selv ansvarlig for seg selv. Nå er det ikke sikkert slikt at moren er noe dårlig menneske per definisjon, da hun mest sannsynelig ikke har noe valg å tro slik hun tror etter å ha blitt hjernevasket. Men dette er korrupsjon av selve livet til mennesket og burde vært ulovlig. Lykke til videre different!

Kunne ikke sagt det bedre selv. Jeg prøvde å respektere at hun var (hardbarket) kristen i over et halvt år, helt til hun presterte å si at jeg var feil kar for kjæresten (på grunnlag hun hadde fått hørt fra gud i hodet sitt), da hadde jeg fått nok. Det burde vært kriminelt å hjernevaske folk på denne måten. Det er rett og slett psykisk mishandling, og det går ut over alle rundt denne personen. Jeg er ikke overrasket over at hjernevasking er vanlig i diverse amerikanske kirker rundt om. Og når man stiller spørsmål svarer de "never question god", ja - dere skjønner tegninga. Håpløst.

 

 

Stakkars menneske.

Jeg tror jeg har kommet til og gitt hu hjertefeil :p

Stakkars, indeed. Desverre(!) hadde du ikke klar å gitt hun hjertefeil. Det er snakk om en person som genuint tror hun kommuniserer med gud og dermed tar hun aldri feil, nettopp fordi han alltid har rett. Riktignok har hun innrømmet at hun ikke alltid har rett, men det blir jo en selvmotsigelse^. Det er faktisk klin umulig å snakke fornuft med denne personen. Hvis 100 personer er enige om at en bil er rød, vil hun kunne finne på å si bilen er blå (nei, jeg kødder ikke). De andre tar selvsagt feil av grunner vi ikke kan forstå. Jeg synst det er helt fantastisk utrolig at dette er mulig.

 

Er glad denne personen er ute av livet mitt nå. Og den eneste muligheten hun har for å se datteren sin igjen er å skrive et formelt brev uten noen som helst referanse til gud eller religion, der hun beklager for sin uakseptable oppførsel og mangel på respekt. Dette skal signeres, helst med en advokat tilstedet, slik at hun ikke kan nekte for det etterpå. Jeg føler at dette er det minste som må til. Så får vi se om hun verdsetter gud fremfor datteren (noe jeg egentlig vet svaret på allerede, da hun kastet henne ut av huset fordi hun sa hun ikke trodde på gud, go figure).

 

Det er også litt morsomt (eller trist?) at jeg snakket med moren om at folk måtte få tro hva de ville uten at noen skulle komme å sette spørsmål ved det og blande seg inn. Hun var totalt enig. Jeg trenger vel ikke å si at det var BS på høyeste nivå.... Jeg kan ikke si noe annet en at hun er en jævla drittkjerring/+person. Begynner det å danne seg et bilde av denne personen nå? Hvis ja, skal du være rimelig glad om du slipper å møte en hjernevasket person av dette kaliberet.

 

Jeg er glad jeg er fødd og oppvokst i Norge, for å si det sånn. Og jeg må jo bare le litt av hele situasjonen. Det er jo direkte komisk å se hvor feil det kan gå. Hvis dagen kommer skal de bli uendelig deilig å grille moren med alt jeg har når hun kommer krypende til korset fordi hun har mistet alt hun har pga sin egen idioti. Og nei, ikke faen om jeg kommer til å spare på kruttet, for selv om hun innrømmer at hun tar feil er det garantert bare spill.

Lenke til kommentar
Jeg er glad jeg er fødd og oppvokst i Norge, for å si det sånn.

Det er sikkert en rimelig god del bedre i Norge enn i USA, men vi er ikke helt fritatt for denslags religiøs idioti her heller.

 

A. En bekjent fra barndommen hadde foreldre som var aktive jehovas vitner. Foreldrene klarte å splitte familien over temaet religion da de sønn og datter i huset ikke hadde lyst til å følge foreldrenes religion lengre. Dette skjedde i ungdomstida og endte med at sønn og datter i huset flyttet ut før de ble 18 år. Barna og foreldrene pratet ikke sammen på flere år, før foreldrene "krøp til korset" og ba om unnskyldning for sin oppførsel og sa de skulle begynne å respektere barnas valg av religionsfrihet. Det er over 10 år siden familien begynte å bli på talefot igjen, men jeg tror ikke den familien der noen gang vil bli så tett som en familie burde være. Barna har flyttet til andre kanter av landet og møter foreldrene bare noen få dager i året i ferier og sånt.

 

B. En bekjent fra studietiden var oppvokst i en sentral sekt-familie. I ungdomstida fant hun ut at religion ikke var noe for henne og ville melde seg ut av sekta. Det skapte et vanvittig rabalder som endte med at hun ble frosset ut av familien, sektmiljøet og lokalmiljøet. Hun gikk i dekning flere år på en annen kant av landet og fikk seg en godt utdannelse og sunt vennemiljø. Familien vil fortsatt ikke ha noe med henne å gjøre, selv om hun gjerne vil ha kontakt med dem. Med unntak av denne mørke familiesituasjonen lever hun et lykkelig og godt liv separat fra foreldrene og hjembygda.

 

C. En bekjent vokste opp i et religiøst hjem med mye vold og sliter i dag med senvirkningene av en ødelagt barndom.

 

D. En bekjent fra barndommen vokste opp med ei sterkt religiøs mor (pinsebevegelsen). Etter noen år med ungdomsopprør fra den ene sønnen endte årevis med dårlig samvittighet ovenfor mora med at han sprakk og lot seg hjernevaske med åpne armer. Da han var rundt 16 år erklærte mora meg og noen kamerater for djevelens yngler og forbød han å ha kontakt med oss. Noe han ikke hørte på og fikk regelrett bank av mora for flere ganger. Det hører også med at et høyt alkoholforbruk, mange damer og usunt kosthold var med på å bryte han ned psykisk og fysisk. I dag er han "tilgitt av gud" for sine synder og lever et sunt familieliv i en liten bygd med en stor menighet. Litt mindre fanatisk enn for 10 år siden da jeg og de andre "djevelens yngler" ikke fikk kontakt med han. Håper å lure han med ut på en pils og en burger en dag, men det skjer vel ikke før mora er død.

 

E. En læstadianer jeg gikk i klassen til hadde vært gift i 10 år. En dag bedrodde han seg til en annen i klassen om at han aldri hadde hatt sex med kona siden det var "syndig" og bare skulle gjøres i formål av å få barn, noe de ikke hadde planer om ennå. Dette ble sagt videre og snart viste hele klassen det. Noe han også bekreftet ovenfor klassen under press og forsvarte med syndighet og seksuelt overførbare sykdommer osv. Stakkars fyr som han ble mobbet for det der. Men jeg synes mer synd i han på grunn av all sexen han har gått glipp av på grunn av et forskrudd syn på sex. Sex er sunt, godt og forlenger livet. Goder som religionen hans fordømmer han fra å ta del i.

 

Så religiøs galskap finnes i høyeste grad i Norge også.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Haha, NRK2 viser dokumentar med Dawkins, det er komsik at dette er samme kanal som viser gudstjenester, er akurrat som kanalen har splittet persjonlighet, på en side har du Newton som er et vedlig fint program som lærer barn(og voksene) om vitenskap og natur, samt Schrödingers katt og da naturdokumentarer og vitenskaps dokumenterar og Dawkings.

 

På den andre siden har du gudtjenester.

Lenke til kommentar

Så lenge vi har semi-teokrati i landet, kan de sende så mye propaganda de vill, men jeg har mer problemer med TVN og deres "spiritualissme/alternativ syn" dritt

 

De fleste nordmen vet allerde at gud er bullshit men det er farlig mange som tror på klarsynte/healers og den dritten. Like farlig overtro som gud og det der

Lenke til kommentar

Så religiøs galskap finnes i høyeste grad i Norge også.

Uten tvil. Selv har jeg ikke hatt noen lignende episoder i Norge, og derfor ble jeg veldig overrasket over min egen situasjon. Og det er jo forferdelig trist, for det splitter familier og jeg tror ikke det mulig at familien blir den samme igjen. Her i huset er det neppe noen som kommer til å krype til korset, men det er helt greit for meg. Religiøs eller ikke, personen er ikke noe jeg er interessert i å være rundt (vet alt, har alltid rett, er best i alt, alt godt som skjer med alle er hennes feil, hvis du finner på en vits er det egentlig hun som fant på den først... etc).

Lenke til kommentar

Så lenge vi har semi-teokrati i landet, kan de sende så mye propaganda de vill, men jeg har mer problemer med TVN og deres "spiritualissme/alternativ syn" dritt

 

De fleste nordmen vet allerde at gud er bullshit men det er farlig mange som tror på klarsynte/healers og den dritten. Like farlig overtro som gud og det der

Jeg har også tenkt tanken: "Hvorfor får de lov til å sende slikt, enkelte folk tror faktisk på det..."

Hadde en diskusjon med eksen min om akkurat det der, men hun ville absolutt tro på det. Har også en tante som tror på sånt, ufoer og Gud for den sakens skyld...

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke at statskanalen får lov til å sende religiøs propaganda på hverken TV eller radio.

Det er da en god tjeneste for religiøse, særlig mange eldre, som ikke har mulighet til å komme seg i kirka. Å kalle det propaganda synes jeg blir for dumt. Det er jo bare en traust tv-overføring av en gudstjeneste klokka 11 på søndager. Tror aldri noen har blitt frelst av å se for mye på gudstjenester på NRK. I stedet for å kutte ut gudstjenester så kunne det kanskje være en idé å sende gudstjenester fra andre gudshus som synagoger og moskeer og hva nå enn folk tilber gudene sine i? Og Dawkins-dokumentarer for de militante ateistene. :)

Lenke til kommentar

Det er da en god tjeneste for religiøse...

Nei det er ingen god tjeneste for religiøse, det er en god tjeneste for kristne og en dårlig tjeneste for alle andre.

 

Hadde det vært en hvilken som helst annen politisk instutisjon hadde det vært propaganda, men så lenge det er statskirka er det ikke. Merkelig?

Endret av Abigor
Lenke til kommentar

Hvor mye fikk den norske kirke utbetalt av staten i år. Hvor mange "medlemmer" har de?

 

Hvordan regnes støtten til andre trossammfunn ut. Jeg mener å ha lest at den regnes ut på følgende måte: Hva den norske kirke får utbetalt/ antall medlemmer i den norske kirke * antall medlemmer i det aktuelle trossammfunnet.

 

Går drift av kirker og lønn til prester inn i dette regne stykket?

 

Er det et sted man kan sjekke hva feks muslimske trossammfunn får i statstøtte. Hvor mange medlemmer det er i feks påskevenne.

Lenke til kommentar

Hvor mye fikk den norske kirke utbetalt av staten i år. Hvor mange "medlemmer" har de?

 

Hvordan regnes støtten til andre trossammfunn ut. Jeg mener å ha lest at den regnes ut på følgende måte: Hva den norske kirke får utbetalt/ antall medlemmer i den norske kirke * antall medlemmer i det aktuelle trossammfunnet.

 

Går drift av kirker og lønn til prester inn i dette regne stykket?

 

Er det et sted man kan sjekke hva feks muslimske trossammfunn får i statstøtte. Hvor mange medlemmer det er i feks påskevenne.

 

Fant en del svar hvis noen andre lurte :

 

Livssynssamfunn med mer enn 500 tilskuddsberettigede medlemmer og trossamfunn utenfor Den norske kirke kan kreve et årlig tilskudd fra staten og fra kommuner hvor det bor medlemmer av samfunnet. Tilskuddet skal være av en slik størrelse at det omtrent tilsvarer de budsjetterte utgiftene til Den norske kirke justert for medlemstall. Det gis tilskudd per medlem av samfunnet.

Frist for å kreve statlig og kommunalt tilskudd til tros- og livssynssamfunn er 6. april 2010. Fristen kan ikke fravikes.

1. Sats for beregning av tilskudd til tros- og livssynssamfunn 2010 Tilskuddssatsen er fastsatt på samme måte som i tidligere år. Beløpet som ligger til grunn for utregningen er kr 1 455 424 000. I beregningen inngår statens nettoutgifter til driften av Den norske kirke og et beregnet nettobidrag fra Opplysningsvesenets fond til driften av kirken. Statens bidrag følger av Stortingets bevilgningsvedtak for 2010, mens bidraget fra Opplysningsvesenets fond er basert på fondets regnskap for 2008. På departementets nettsider finnes en mer utfyllende redegjørelse for beregningen av beløpet som ligger til grunn for tilskuddssatsen. Per 1. januar 2010 var det i alt registrert 3 854 273 medlemmer og tilhørige i Den norske kirkes medlemsregister.

Satsen som skal brukes for beregning av statstilskudd til tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke i 2010, skal være kr 378,- per medlem.

 

Du kan lese mer her

Lenke til kommentar

Er det riktig å dømme gud eller en eller annen guddom på bakgrunn av menneskers oppførsel?

 

De fleste religiøse skrifter advarer vel mot hykleri. Hvis vi tar bibelen så ser vi avsnitt som sier: "De ærer meg med sine lepper, men i sitt hjerte er de langt fra meg". For å oversette dette til moderne språk så betyr det kanskje "å ha merkelappen" av å tilhøre en guddom uten å eventuelt gjøre det.

 

Blir det feil å si at Jesus populariserte nestekjærlighet (eller iallefall la grunnlaget slik at kirken kunne gjøre det)?

 

Hvordan kan voksne mennesker virkelig opptre på guds vegne hvis de begår sjelelig overgrep ved å tvinge "det de har hørt fra gud" på andre?

 

Forsvinner ikke nestekjærligheten så raskt tvang kommer på banen?

 

Hvis mennesket som bedriver tvang selv tror han/hun opererer med nestekjærlighet kan det da hende at dette mennesket selv er forført eller lever i mørket?

Jeg mener tvang og kjærlighet utelukker jo hverandre totalt. Den av dere som nøye leser det jeg skriver vil også se mellom linjene at en ikke-religiøs person kan opptre i kjærlighetens navn fordi de er prinsipper alle kan leve etter.

 

Ser at de fleste her (virker iallefall sånn) ikke har så mye til overs for gud. Jeg stiller disse spørsmål som en oppmuntring til konstruktiv dialog.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...