Gå til innhold

Kritiser bildet mitt: Enda et av lillesøs.


_ART_

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

det første som slo meg er at det kan minne litt om esken til et random nvidia grafikkort :p

 

men tilbake til bildet så synes jeg det blir litt rart å ha hun på siden sånn slik at man bare får med halve ansiktet,, men det er jo opp til den enkelte å mene da. men selv ville jeg heller hatt med hele ansiktet :O også synes jeg at den blå øyenskyggen(?) ødelegger litt :E

Lenke til kommentar

Funker med halve ansiktet, men kanskje tatt med mer i høyden, f eks haka hennes. Ellers så synes jeg det blir litt uttrykksløst, bare et bilde av ei pen jente med noe anonymt i bakgrunnen. En mer spennende vinkel på ansiktet og et litt mer gjennomtenkt uttrykk kunne gjort motivet bedre. Om hun f eks hadde sett til høyre (altså inn mot bildet) tror eg at jeg ville fått følelsen av mer sammenheng mellom jenta og bakgrunnen.

Lenke til kommentar

Som si skriver så burde absolutt haken vært til stede. Bilder uten hake regnes som lite flatterende innen klassisk foto, og det er helt riktig. Hakeløse mennesker i bilder gir et helt feil bilde av personen, selv om halve ansiktet mangler vertikalt.

Valget av å dele vertikalt i to er en oppskrift som har fungert for mange. Jeg gjorde det samme med bildet av en katolsk prest for halvannet år siden, og mange likte det. Det har også vært tilfelle med et annet bilde som dukket opp for en tid siden. I dette tilfellet fungerer det også greit, med tegningen fra land og vann i bakgrunnen lager en velfungerende bakgrunn. Det er likevel ikke tvil om at det er to momenter som plager meg:

Det første har jeg nevnt, haken. Det andre er at et slik bilde overlever ikke i mine øyne uten at jeg får kontakt med objektet. Hun bør nemlig se rett inn i kamera på et slik bilde. Hvis ikke blir man mer nysjerring på hva som er utenfor bildet, enn på objektet selv. Det er jo lillesøs som er den viktige her, ikke gummianden fotografen hypnotiserer henne med. Det er en utbredt missforståelse at portretter skal tas med blikket til høyre eller venstre for kamera. Spesielt i såpass aparte bilder som dette er det feil.

Uansett er det et godkjent forsøk på å skape et annerledes portrett, men to feil må rettes til neste session før jeg hadde ville hatt det på veggen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...