SmoPe Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 Jeg må bare få ut litt frustrasjon, og oppklare en misforståelse. Smuglerspriten som mange kjøper inneholder ikke 96% sprit. Når dere får beskjed om at det er ren 96% så er det ikke det. Mest sannsynlig ligger den litt under 80%. Den reneste spriten jeg har vært borti var ett parti borregaard sprit, det inneholdt ca 90%. Og bare for å ha sagt det så er det ikke mulig med dagens teknologi å få 96%. De har greid på ett labratorium å lage 95.89% (tror det var det, ihvertfall så var det litt under 96% ). Men som sagt så ligger smuglerspriten på ca 80% (hvis du er heldig, det er mye lureri her.) Lenke til kommentar
HKRoed Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 Hei! Tror nok du misser litt her. Det er fullt mulig å lage 99,99% sprit. Det kalles teknisk sprit. Hvordan det blir fremstillt forteller jeg ikke, men det er fullt mulig. Det blir nok litt vanskelig å fremstille dette med ett hjemmebrenningsanlegg, siden temp og trykk spiller en stor rolle. Lenke til kommentar
b-real Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 Ah...dette har jeg alltid lurt på! Lenke til kommentar
alos Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 Hei!Tror nok du misser litt her. Det er fullt mulig å lage 99,99% sprit. Det kalles teknisk sprit. Hvordan det blir fremstillt forteller jeg ikke, men det er fullt mulig. Det blir nok litt vanskelig å fremstille dette med ett hjemmebrenningsanlegg, siden temp og trykk spiller en stor rolle. Sorry man, det er nok du som misser, det er greit å lage 99,99% sprit, men med en gang spriten kommer i kontakt med luft fordamper mye av alkoholen, dermed synker % drastisk. Teknisk sprit er rundt 92-4%. Lenke til kommentar
HKRoed Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 Hei! Ja, det er det de fleste tror. Men det er ikke tilfelle. Eller, hvis den står med tilgang til oksygen en stund, snakker da om uker, så vil % innholdet synke. Det skjer ikke med en gang. Siden jeg jobber på en Spritfabrikk har jeg faktisk litt peil. Ikke mye, men litt. Lenke til kommentar
alos Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 ta for eksempel rødsprit, hvis du tar å heller litt rødsprit på bordet ser du hvor fort sprit egentlig fordamper, borte i løpet av 2 minutter, ikke 1 uke, strider litt imot dine argumenter. Lenke til kommentar
HKRoed Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 Enig. Den kan jeg ikke forklare nå. Men det jeg vet er at har du 99,99% på en kanne og skrur av korken, går det ikke 1 sek føre den er på 96% eller mindre. Det tar lengere tid. Lenke til kommentar
alos Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 det tar ikke 1 sek, men det tar vel ikke mye lengre tid en 1 time eller noe sånt. Lenke til kommentar
HKRoed Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 Nope, det gjør faktisk ikke det. Men du får tro hva du vil. Jeg har sett dette med egne øyne og blitt fortalt det av de som er i kontakt med spriten hver dag (labratoriet) så jeg stoler på de. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 Neida du skal ikke stole på fagfolk som har jobbet med dette i årevis, det er selvsagt "en på internett" som vet *ALT* som du skal stole på. Gubbene på jobben har selvsagt feil. Hva vet vel de i forhold til den store allvitende "fyren på internett"? Just give it up. Lenke til kommentar
SmoPe Skrevet 15. januar 2003 Forfatter Del Skrevet 15. januar 2003 Og bare for å oppklare en ting til. Jeg er ikke sur på at det er sånn. Jeg er sur på alle som tror de kjøper ren 96% og går rundt og skryter av den rene 96en sin. Lenke til kommentar
Kjetil Lura Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 ta for eksempel rødsprit, hvis du tar å heller litt rødsprit på bordet ser du hvor fort sprit egentlig fordamper, borte i løpet av 2 minutter, ikke 1 uke, strider litt imot dine argumenter. Joda men det har med bordet å gjøre, Et bord er stort og mye luft. Åpner du bare korken på en rødsprit flaske vil det ta mye lenger tid å fordampe. Lenke til kommentar
Kong_Tom Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 Forutsetningen for hvor sterk sprit du kan lage er lufttemperaturen og lufttrykket som til en hver tid befinner seg rundt oss. Jo kaldere det er jo sterkere sprit kan man lage, siden alkoholen da ikke vil fordampe, eller jo høyere "metningstrykk" det er på lufta rundt oss jo høyere prosent fordi vesker fordamper ikke så lett ved høyere trykk. Du kan ikke lage sprit sterkere enn rett oppunder 96% i vanlige omgivelser, med ett perfekt apparat. Lenke til kommentar
Ueland Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 gidd og drikk da... :-? Lenke til kommentar
John Abrahamsen Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 det tar ikke 1 sek, men det tar vel ikke mye lengre tid en 1 time eller noe sånt. Oksygen atomer i luften reagerer med etanol molekylet i spriten, som danner etansyre. Mao edikksyre. Det tar ikke lange tiden, det spørs akkurat hvor mye oksygen som er tilgjengelig. Lenke til kommentar
SnowDOG_ Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 Og bare for å oppklare en ting til. Jeg er ikke sur på at det er sånn. Jeg er sur på alle som tror de kjøper ren 96% og går rundt og skryter av den rene 96en sin.Blir du sur pga av det lille der? Herregud man. Fnis inni deg men ikke bli sur pga noe slikt. Lenke til kommentar
SnowDOG_ Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 Btw ka er det med rødsprit som er farlig å drikke? Lenke til kommentar
smetho Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 Samme pokker det vel. Resultatet blir det samme... Eller er det konkurranse om å mate elgen raskest mulig eller noe? Det har i tilfelle ikke jeg fått med meg så da får dere ha meg unnskyldt. Lenke til kommentar
HKRoed Skrevet 15. januar 2003 Del Skrevet 15. januar 2003 Hehe. Må bare le av alle som tror de har peil her. De fleste er helt på jordet. Ja jeg jobber på en Spritfabrikk og her lager vi 96% med beina på bordet. Helt fantastisk at noen kan skrive at de en gang har klart å lage rett under 96% på ett labratorium. Bra sagt! Lykke til folkens! Fyr opp apparatene deres! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå