Herr Brun Skrevet 16. august 2007 Del Skrevet 16. august 2007 Noen som har tips til hva jeg kan lage til kjæresten i morgen? Skal være spesielt, med hvit duk og roser og stearinlys osv. Enkel forrett, hovedrett og dessert. Jeg er utrolig lite oppfinnsom på kjøkkenet, er det noen som har peiling? Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 16. august 2007 Del Skrevet 16. august 2007 (endret) Det enkleste er å søke på google. F.eks "3 retters middag" eller hva enn du måtte finne på. Haugevis av oppskriftsider og fine guides rundt omkring. Det er egentlig ingenting som heter "kan ikke lage mat", så lenge du kan lese og har en liten vekt+litermål klarer du det uansett. Finn ut hva hun IKKE liker på forhånd da, så du slipper å få en overraskelse. En kompis av meg mekket komplett julemiddag for 4 stk, kun etter oppskrift fra internett. Endret 16. august 2007 av Bitex Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 16. august 2007 Del Skrevet 16. august 2007 (endret) Fisk, fugl eller kjøtt? (hovedrett) Prisklasse? Student, mann på gata eller i Røkke-klassen? Endret 16. august 2007 av Jarmo Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 16. august 2007 Del Skrevet 16. august 2007 (endret) Ja, du passer nå på å vente til siste liten Herr Brun ... Forrett: Honningmelon, eller Cantaloup. 2 skiver Parmaskinke. Drikke: Kjøleskapkald Sherry (tørr). Hovedrett: Stek, eller grill 2 biffer av Steinbit (ca. 180 gr. biffer). Anrett på tallerken. Naper fisken med choronsaus (Bearnaise med litt ketchup, eller tomatpure). Strø over rekehaler (ferske reker, ca. 100 gr pr. pers), og aspargestopper (30 gr. pr. pers). Stek pommes frites til (ja, det vil si at du steker/koker disse i olje, ikke i ovn). Pynt med persille, sitronbåter, og kanskje en liten kvast fersk Koriander. Husk en skål med bladsalat/godt brød på bordet. Drikke: En halvdyr Chianti er ikke å forakte. Dessert: Ta ca. 3 dl. Vaniljeis, og 12 cl. whisky (Ballantines for eks). Dette kjører du mykt med kremvisperen. Anrettes i pene glass/skåler. Dryss over revet sjokolade og nøtter. Serveres med en god kopp kaffe. Bon apetit! Hele smørja skulle ikke ta mere enn ca 1 time å tilberede. Endret 16. august 2007 av Bruker-95147 Lenke til kommentar
Herr Brun Skrevet 16. august 2007 Forfatter Del Skrevet 16. august 2007 Ja det er litt i siste liten, men slik er nå det. Begge foretrekker fugl, fisk er ganske uaktuelt. Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 16. august 2007 Del Skrevet 16. august 2007 Helsikes fiskepuddinger ... Neida. Du kan bytte ut Steinbiten med et par nusselige kyllingbryst. Lenke til kommentar
g@bb@ Skrevet 16. august 2007 Del Skrevet 16. august 2007 En god biff forakte. ag noe som kommer fra hjertet, som du vet hun liker. Eller søk rett og slett på en romantisk middag på google HUsk å gi oss update på hva du finenr ut du skal lage da Lenke til kommentar
Herr Brun Skrevet 16. august 2007 Forfatter Del Skrevet 16. august 2007 Vurderte sterkt en god biff ja, men jeg er litt spent på tilbehøret. Hva er enkelt å lage og smaker godt? Tror jeg prøver meg på indrefilet, men hvordan skal jeg krydre den? Hvilken saus smaker godt? (ikke berneaise!) Hvilke grønnsaker passer best? Tenker jeg lager fløtegratinerte poteter til, men hva gjør jeg med biffen? Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 16. august 2007 Del Skrevet 16. august 2007 hvis du fløtegratinerer potetene så trenger du egentlig ikke en saus. Da kan du eks. flambere biffene, og etterpå koke ut pannen med kraft. Lenke til kommentar
Admin'c Skrevet 16. august 2007 Del Skrevet 16. august 2007 (endret) har ikke oppskriftene men 1. kamskjell og scampi som forett 2. biff er jo bænkers med bernaise (ikke kjøp ferdig men heller posebernaise) og fløtegratinerte poteter (gidder du ikke lage selv og synes det blir for mye posemat med halvferdig er bakt potet helt ok, halvkok dem først så går det mye kjappere) 3. Kan tenke meg at en sorbet er godt nå på sommeren, om du gidder så er det godt med en kake til matprat.net har noen tips og for guds skyld har du aldri stekt en biff før så les og prøv på forhånd. Kan være lurt å lage hele skiten en gang før selve middagen så du vet sånn halvveis hvordan ting funker. Du kan ikke lese deg til alt. edit:f får lese litt mer før jeg poster peppersaus er en klassiker, som tilbehør kan du jo lage en grønnsakswok for å gjøre det litt anderledes? Går jo også ann å se på kokebøker i butikkene. Du kommer langt med ting som høres avanserte ut som egentlig ikke er det. Desertalternativ to kan jo være creme brule, den ferdiggreia til freia(?) har jeg hørt mye godt om, poenget er at du skal kunne kakke på toppen uten å gå igjennom med skjeen. Endret 16. august 2007 av Admin'c Lenke til kommentar
Khaya Ivorensis Skrevet 17. august 2007 Del Skrevet 17. august 2007 Du kunne kjøpt en hel indrefilet og bakt den i ovn, jeg synes kjøttet blir mye saftigere og bedre på denne måten enn om du steker den som biff. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå