Melisma Skrevet 16. august 2007 Forfatter Del Skrevet 16. august 2007 Ikke nødvendigvis. Er en grunn til jeg slutte å drikke melk og gikk over til vann. 9297010[/snapback] Jeg MÅ ha melk.. finnes ikke noe bedre enn melk ved siden av brødskiva eller en sjokoladekakebit men jeg kan godt klare meg uten de flakene da Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 16. august 2007 Del Skrevet 16. august 2007 Melk er ikke så verst, men forsøk med et glass iskald pils til sjokoladekaken. Det er snadder ... Lenke til kommentar
Khaya Ivorensis Skrevet 17. august 2007 Del Skrevet 17. august 2007 Hmm.... idiotisk at folk skal kaste helt OK mat når det er andre som sulter og kunne spist hva som helst for ikke dø av sult. Folk har for mye penger. Lenke til kommentar
Brian Skrevet 17. august 2007 Del Skrevet 17. august 2007 Brødvarer kan man fryse ned, det gjør iallefall jeg og da holder brødet seg leeenge. Det tar bare 10-20min å tine brødskivene avhengig av hvilket brød det er snakk om. Lenke til kommentar
JohnMerrick Skrevet 17. august 2007 Del Skrevet 17. august 2007 Datostempelet bryr jeg meg ikke om, det er som regel satt med god margin så lenge maten er oppbevart riktig. Jeg jobbet som slakter i flere år og stoler på min egen evne til å vurdere kvaliteten på maten. Men jeg spiser aldri mat som er begynt å bli dårlig! Og det å skjære bort mugg er ingen god ide... Muggen sprer seg nemlig i lange, tynne tråder(spesielt i brød), og det kan være langt mer som er myglet enn det du ser... Lenke til kommentar
McMuffin Skrevet 20. august 2007 Del Skrevet 20. august 2007 Det er så mye konserveringsmidler i alt, så datostemplingen kan du godt ta med en klype salt. Unntaket er melkeprodukter.... En åpnet pose med revet ost som lå en måned i kjøleskapet..... Lenke til kommentar
Ozelot Skrevet 20. august 2007 Del Skrevet 20. august 2007 (endret) Det er så mye konserveringsmidler i alt, så datostemplingen kan du godt ta med en klype salt. Unntaket er melkeprodukter.... En åpnet pose med revet ost som lå en måned i kjøleskapet..... 9322360[/snapback] En måned er kanskje "litt" mer enn litt over datostemplingen. Vi hadde en pakke åpnet fajitas en gang, og de ble svarte etter noen måneder. Fan de når vi prøvde å finne ut hvor lukten kom fra. Endret 20. august 2007 av Ozelot Lenke til kommentar
Melisma Skrevet 20. august 2007 Forfatter Del Skrevet 20. august 2007 Jeg jobbet på Gilde når jeg var 15 elns.. da var vi en gjeng ungdommer som hadde ansvaret for å sende ut kjøttvarer til butikkene.. altså, vi hadde ansvaret for å se i pakkene om det var muggent eller ikke, for så å sende de ut til almennheten.. tror dere vi brydde oss fem flate øre etter å ha jobba overtid i mange timer og bare ville hjem? nei, vi ga f... , uheldigvis.. så mitt råd er, selvom pakka med kjøtt ser bra ut i butikken, så hadde jeg sett 2 ganger på innholdet i pakka før jeg kjøpte den ja.. samme gjelder vakum-innpakka brødvarer som pita brød, halvstekte baguetter o.l sett mye rart ja Lenke til kommentar
Reeve Skrevet 22. august 2007 Del Skrevet 22. august 2007 Jeg har selv flere ganger drukket melk som ahr gått ut på dato for over en uke siden. De gangene jeg har gjort det, så har den vært uåpnet, og stått i et kaldt kjøleskap, og da holder den seg lengre. Jeg har funnet ut at når det kommer til melk, så drikker jeg den så lenge det ikke er så veldig lenge siden den har gått ut på dato, og så lenge den er kald og IKKE klumpete. Men når det kommer til 2 dager gamle middagsrester som står i kjøleskapet? EKKELT! spør du meg. Det samme gjelder kald Pizza. Fajitas (taco i lefte eller hva fan det heter ) går forresten an å spise hvis man ettervarmer kjøttdeigen i mikroen. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 26. august 2007 Del Skrevet 26. august 2007 (endret) Men når det kommer til 2 dager gamle middagsrester som står i kjøleskapet? EKKELT! spør du meg. Det samme gjelder kald Pizza.9340251[/snapback] 2 dager er jo ingenting. Når det derimot begynner å dra seg mot en uke så kaster jeg det. Altså, dere må slutte å være så supersære på holdbarhetsdatoene - så lenge maten smaker og lukter greit så er det ikke noe problem å spise det. Endret 26. august 2007 av ahpadt Lenke til kommentar
Vannfrisk Skrevet 27. august 2007 Del Skrevet 27. august 2007 Best før dato er ikke såå farlig med i mine øyne. Kan godt spise kjeks, godis etc som er gått ut av dato. Men siste forbruksdato er veldig viktig syns jeg. Enig. Jeg kan godt spise mat med best før dato mange dager etter den har gått ut. Hva med Olden vann som går ut på dato? (ja det er faktisk datostempling på de - 1år) Tror de bare må sette på en dato for å gjøre det. Følge regler eller noe Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 27. august 2007 Del Skrevet 27. august 2007 Har aldri hørt om vann om går ut på dato. Lenke til kommentar
Bruktbilen Skrevet 27. august 2007 Del Skrevet 27. august 2007 Hvor lang er holdbarhetstiden på slike vannflasker? Lenke til kommentar
Vannfrisk Skrevet 27. august 2007 Del Skrevet 27. august 2007 Det er bare å ta en titt neste gang dere er i butikkene da. Jeg har ei Imsdalflaske med vann her. Ikke noe tilsatt smak eller lignende. Best før: 22 FEB 08, står det på den. Holdbarhetsdatoen bruker å være på over et år. Dette er ei "gammel" flaske Lenke til kommentar
P-in-P Skrevet 27. august 2007 Del Skrevet 27. august 2007 Dato stempling er noe jeg aldri ser på og det hender at jeg finner ut at jeg har hatt i meg ting som har vært for gammelt en måned eller 2. For eksempel Ketchup/sennep/majones... Hvis det derimot ikke smaker innenfor rimelighetens grenser så vurderer jeg å ikke spise mer av det. Lenke til kommentar
Mompen Skrevet 28. august 2007 Del Skrevet 28. august 2007 Fikk en kartong melk på ungdomsskolen (skolemelkordning) som var gått ut 3 uker over dato. Smakte stramt og nesten litt sterkt samt at små myke klumper snek seg saaakte nedover halsen. Etter det har jeg aldri drukket melk som har gått selv et par dager over datoen. Har også hatt en ubehagelig opplevelse med smurt tykklefse. Tok en svær bit av den, tygde godt og svelget ned. Når jeg skulle ta neste bit la jeg merke til at den var mørkegrønn inni (lysere ytterst og mørkere innover mot midten). Lenke til kommentar
MrQuote-on-Quote Skrevet 28. august 2007 Del Skrevet 28. august 2007 Hva med Olden vann som går ut på dato? (ja det er faktisk datostempling på de - 1år) Tror de bare må sette på en dato for å gjøre det. Følge regler eller noe 9373249[/snapback] Har hørt at det har med at det kan være bakterier i vannet, ubetydelige mengder naturligvis, som etter lang tid stående i en butikk kan bli til flere. Ikke at det betyr noe, hvem kjøper en flaske vann for å ha stående i flere år uansett? Det som er morsomt er å se på bokser med honning. Tror det står noe sånn som "tilnærmet uendelig holdbarhet". Lenke til kommentar
GeO Skrevet 29. august 2007 Del Skrevet 29. august 2007 Fikk en kartong melk på ungdomsskolen (skolemelkordning) som var gått ut 3 uker over dato. Smakte stramt og nesten litt sterkt samt at små myke klumper snek seg saaakte nedover halsen. Etter det har jeg aldri drukket melk som har gått selv et par dager over datoen. Har også hatt en ubehagelig opplevelse med smurt tykklefse. Tok en svær bit av den, tygde godt og svelget ned. Når jeg skulle ta neste bit la jeg merke til at den var mørkegrønn inni (lysere ytterst og mørkere innover mot midten). 9378546[/snapback] Argh. Dette trengte jeg ikke. Anyway - jeg er ikke så forferdelig streng på datostemplingen selv, altså. Hovedregelen er at så lenge det ikke er noe observerbart galt med maten (stram lukt, hårvekst osv.) så kan den spises. Mulig dette kommer til å bli min bane, men ... For et par dager siden observerte jeg sånne små "flak" i melken, forresten. Melken smakte jo nydelig, og var ikke gått ut på dato, så det jeg gjorde var å drikke opp, og riste kartongen litt før jeg fylte neste glass. Dermed var flakene borte. Lenke til kommentar
GeO Skrevet 2. september 2007 Del Skrevet 2. september 2007 Fikk litt lyst til å kommentere det jeg skrev sist her. For et par dager siden observerte jeg sånne små "flak" i melken, forresten. Melken smakte jo nydelig, og var ikke gått ut på dato, så det jeg gjorde var å drikke opp, og riste kartongen litt før jeg fylte neste glass. Dermed var flakene borte. 9383327[/snapback] Selv om jeg er i live ennå selv, vil jeg kanskje ikke anbefale andre å ikke ta hensyn til at melken begynner å få synlige aldersmerker. Det viste seg at den aktuelle melken i dette tilfelle faktisk ikke hadde lenge igjen å leve før konsistensen begynte å endre seg dramatisk, og resten av kartongen fikk en rask tur ned i avløpet. Hva moralen er, vet jeg ikke - kanskje at man ikke skal være hysterisk, men heller ikke blind for slike varsler? Lev på kanten, tror jeg vi sier. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå