Gå til innhold

Kjøpte bygge pc for 9000,-.. slik ble det!


Anbefalte innlegg

Jeg spurte og gravde på HW.no om hva jeg skulle kjøpe hvis jeg skulle kjøpe en ny pc. Jeg kom fram til følgende oppsett: Komplett.no handleliste

 

Deretter valgte jeg å hente den i Sandefjord hos komplett.no klokken 08:00 (jeg kom 08:03 ^^, ). Leverte leveringsnummeret og dro bankkortet.... Bank terminalen viser IKKE GODKJENT.. Jeg forundrer meg og tenker hvorfor i hel***e det ikke funka. Det kom frem til at jeg hadde et electron bankkort hvor man maks kunne ta ut 2500 kr pr. 24 timer. Hjertet dunket fort og svetten rant. Dratt så langt også må jeg dra tilbake igjen, uten pcen? =( .. Tankene strømmet på og et lys gikk opp, brodern, han fikk jo lønning dagen før. Brodern fikk 10000 i lønning ca og han har vanlig kredittkort, det løste seg :w00t: .. puuhh. Til poenget:

 

Så braste jeg avgårde hjemover til indre-østfold for å sette i sammen pcen.

 

Alt sammen er pakket opp og klart til å monteres.

 

dsc05316ae1.jpg

 

 

En liten advarsel før du begynner å ta i hovedkortet:

 

Ikke bygg pcen på teppe (statisk elektrisitet kan kortslutte komponenter)

Jeg hadde ingen armbånd så jeg brukte gummi hansker lol. Gule oppvask hansker. Jaja, blei ihvertfall ikke no kortslutning hehe.

 

dsc05317no7.jpg

 

1. Jeg begynte med å ta ut brettet i kabinettet hvor hovedkortet skal sitte for så å feste hovedkortet på brettet.

 

dsc05318wa5.jpg

 

2. Prosessoren monteres på hovedkortet og litt kjølepasta smøres oppå prosessoren.

 

3. Prosessor vifta (CPU vifta) som jeg kjøpte fulgte det med 3 forskjellige monterings- kit for hvilket hovedkort du måtte ha. Jeg hadde et socket 775 hovedkort så jeg brukte to lange metall plater og 4 skruer. Det var litt tricky å få på men det er bare tålmodighetsarbeid. OBS! Vifta er veldig stor! Se bilde lenger ned.

 

4. Jeg bruker å montere alle komponentene som skal på hovedkortet før jeg putter det inn i kabinettet. Deretter pakket jeg opp minnebrikkene mine og festet de i "minne brakkene".

 

5. Skjermkortet som jeg kjøpte er veldig tungt og stort, så vær forsiktig når dere putter skjermkortet på hovedkortet og skal løfte hovedkortet inn i kabinettet, skjermkortet som er koblet i sloten kan brekke hvis du løfter for fort pga vekten fra kortet. Evt. monter skjermkortet etter at du har festet hovedkortet i kabinettet.

 

6. Strømforsyninga var egentlig det første jeg monterte, men fant ut at det bare sto i veien når jeg skulle putte inn hovedkortet.

 

7. Så puttet jeg inn den ekstra slot vifta jeg kjøpte. Monterte den under skjermkortet slik at den fikk mer kjøling. Fikk ikke så mye plass til den over skjermkortet og mot prosessoren selv om det var der jeg ville ha den =/..

 

8. Så stappet jeg inn hardisken.

 

9. Så stappet jeg i dvdrom`en og cdrom`en og koplet de til.

 

dsc05319ry2.jpg

 

10. Nå sto koplingene av alle delene som skal på hovedkortet for tur. Jeg startet med selve strømmen til hovedkortet (ingen rekkefølge for hva du skal kople først). Så koplet jeg til lyden forran, usben, power switchen osv. Husk å følge manualen til hovedkortet nøye for hvor du skal kople til de forskjellige delene!

 

dsc05321ai5.jpg

 

 

Nå har det seg sånn at jeg ikke har kommet lengre enn hit :p

DVDrom`en jeg har er fra den forrige pcen og den har ikke sata tilkopling, det samme er det med den andre hardisken jeg har og cdrom`en. Så må kjøpe IDE adapter eller noe i den duren.

 

Så er det noen innstillinger i BIOS som jeg ikke har så peiling på, så jeg får hjelp av en kamerat senere.

 

Update kommer :) vet ikke hvor nyttig denne posten jeg skrev var ^^, men syns det er morro å bygge pc..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...