Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

blad abonnement fortsetter


TanglewoodD

Anbefalte innlegg

Heisann

 

Får da Gatebil bladet i Posten hver mnd , jeg fikk purring på 350kr sist uke, selvom jeg for 3 mnd siden sendte en Mail til de, og sa jeg ville avslutte abonnementet.

 

Jeg har sendt 4 mailer for 3 mnd siden til nå, ikke fått noe svar. Sendt til informasjon delen hos de, og mailen som sto på Purringen jeg fikk.

 

Fått 3 blader, disse har jeg åpnet, for lysten ble for stor ^^

 

Må jeg betale noe ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dere burde ringe kundeservicen og forklare problemet.

Og forlang å få tjenesten oppsagt. Dere bør heller ikke betale for de siste bladene. Så lenge de er hele, så kan dere fortelle dem at de kan få dem i retur, om de selv dekker portoen.

Dere får nå en tjeneste/vare dere ikke har bestillt.

9222723[/snapback]

Han har åpnet bladene.

Lenke til kommentar

Dersom dere har sendt gyldig oppsigelse, er det ingen grunn til å betale for bladene. Jeg hadde heller ikke tilbudt meg å sende dem i retur. Dersom selger vil ha bladene tilbake, kan han komme og hente dem personlig på et tidspunkt det passer dere. Jeg ville ikke brukt en svettedråpe på å returnere varer jeg ikke har avtalt å betale for.

 

Jeg vet ikke hva dere mener med at bladene er "åpnet", men antar at de har vært pakket i plast eller lignende. Dersom selger mener at dette innebærer at dere har akseptert forlengelse av abonnementet, får han selv påberope seg det når han står i døren og mottar bladene.

Lenke til kommentar
Selvsagt er du nødt til å betale for bladene når du har åpnet dem.

9222361[/snapback]

 

Blir ikke dette et negativt salg? Er man da pliktig til å betale selv om man tar varen i bruk?

9223671[/snapback]

 

Jo det har mange likhetstrekk med såkalt "negativt salg", som er å kreve betaling for varer, tjenester og andre ytelser uten etter avtale. Dette er forbudt etter markedsføringsloven. Dersom avtalen er oppsagt, så foreligger det ikke lenger noen avtale og selger kan ikke kreve betaling for varer som leveres. At bladene er åpnet spiller neppe noen rolle i denne sammenhengen.

Lenke til kommentar

Jeg hadde samme problemet med en eller annen videoklubb, fikk en film i posten hver måned, over halvannet år etter at jeg hadde sagt opp. Sendte tre-fire mail og to-tre skriftilige oppsigelser i posten. Fikk beskjed på de fleste at abonnementet mitt var oppsagt, men fortsatte å få filmer (Hvor de selvfølgelig krevde at jeg sendte dem tilbake eller betale for dem, portoen var rundt 70 kroner som jeg måtte betale hver gang.)

Til slutt ble jeg så lei at jeg sendte dem en mail med CC til forbrukerrådet og jobben sin advokat. I det brevet sa jeg rett og slett at nå var jeg lei, dette var siste gangen jeg kom til å prøve å si opp, og alle filmer de fortsatte å sende meg ville jeg betrakte som en gave. Hørte aldri mer etter det...

 

-Q

Lenke til kommentar

Den oppsigelsesmailen bør trådstarter IKKE slette, men ta vare på som bevis.

 

Det kan kanskje være en idè å sjekke litt i abonnementsavtalen også, kanskje det står noe der om litt sære oppsigelsesregler (som at oppsigelsen ikke kan sendes via e-mail).

Endret av Autofil
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...