Gå til innhold

Ihsahn; Albumguide og Diskusjon


H-e-l-l-o

Anbefalte innlegg

^_^

 

Introduksjon

artist_11561.jpg

 

Vegard Sverre Tveitan, bedre kjent som ''Ihsahn'' er en norsk musiker fra Notodden kjent for sitt arbeid i Emperor. Han skrev bl.a. hele ''Prometheus - The Discipline of Fire and Demise'' som noen Emperor fans regner som Emperors magnus opus, men noen regner den også som Emperors værste verk. Uansett lener Ihsahn seg mot den mer progressive siden av musikk, som merkes på hans soloalbum ''The Adversary'' som er av nesten samme stil, bare mindre black metal inflytelse, som ''Prometheus''. Ihsahn's vokal er både elsket og hatet, mest fordi hans kakemonstervokal er mer skriking enn tradisjonell black metal vokal. Han har immidlertidig en veldig god lys vokal og er en helvetes god gitarist.

 

Bortsett fra hans solokarriere og verk med Emperor har han blandt annet deltat i hans kones prosjekt kalt ''Peccatum'' (som forresten også er verdt å sjekke ut). Det nyeste albumet han har deltat på er Hardingrock; Grimen, som er et prosjekt bestående av Ihsahn, Star of Ash og Knut Buen, Norges ledende hardingsfelespiller.

 

Album

The Adversary - 2006

 

the%20adversary.jpg

The Adversary

 

Sporliste

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

1. Invocation

2. Called by the Fire

3. Citizen

4. Homecoming

5. Astera Ton Proinon

6. Panem et Circenses

7. And He Shall Walk in Empty Places

8. Will You Love Me Now?

9. The Pain Is Still Mine

 

The Adversary er Ihsahn hittil eneste soloalbum, mens verket er nok til minst 10. Albumet er mye mer varierende fra ''Prometheus'', men allikevel merker man at det fort er Ihsahns verk.

 

Utvilsomt et av 2006s høydepunkter. Man merker at Ihsahn ikke er redd for å eksperimentere, hvilket man hører bl.a. på ''Homecoming'' som har Garm fra Ulver som gjestevokalist. ''Called by the Fire'' er min yndlingssang fra albumet; den har en meget sterk vokal og en utrolig solo. Den beste soloen jeg har hørt fra Ihsahn noensinne. Andre høydepunkter er ''The Pain is Still Mine'' som starter med en utrolig fin piano intro som også går igjen igjennom hele sangen, noe som gjør at denne er utvilsomt den fineste sangen på albumet, om ikke den fineste sangen Ihsahn noensinne har skrevet.

 

Videon til ''Invocation'' kan du se på youtube ved å clicke her.

 

Sjanger:

Progressive extreme metal.

 

Høydepunkter:

Invocation, Called by the Fire, Citizen, Homecoming, The Pain is Still Mine.

 

Karakter:

10/10.

Endret av H-e-l-l-o
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, enklere at jeg lager en albumguide og anbefaler dette utrolige albumet på det sterkeste, enn at du skal bla igjennom de 1048 sidene på Backstage. Joda, skrev denne albumguiden fordi jeg hadde relativt lite å gjøre, men den er fortsatt seriøs.

 

Tenk på det positive. Nå vet du i hvertfall hvilken plate du skal kjøpe.

Lenke til kommentar

Er ikke spesielt fan av verken Hardingrock og Zyklon-B, har ei ikke hørt så mye til Thou Shalt Suffer, men jeg kan prøve å ta med Peccatum senere. Har dessverre bare hørt Amor Fati og Lost in Reverie så jeg kommer ikke til å begynne med å skrive før jeg finner og får hørt igjennom The Moribund People og Strangling from Within.

 

Takk for tipset.

Lenke til kommentar
Det kunne blitt interresant om du tok med alle side-prosjektene til Ihsahn, og ikke bare soloalbumet hans. Dvs. arbeidene hans i f.eks. Zyklon-B, Though Shalt Suffer, Peccatum og Hardingrock.

9240734[/snapback]

Peccatum fortjener egen tråd. Det er tross alt like mye Irhiel sitt prosjekt som det er hans.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...
MNEMOSYNE PRODUCTIONS/CANDLELIGHT RECORDS are happy to announce that a second IHSAHN album is set for release this spring. The album is titled "angL".

 

"I'm currently doing the final mixes for this album, and hope to have everything ready for mastering within a couple of weeks", says IHSAHN. "Musically this album can be seen as a natural progression from "The Adversary", but with a somewhat heavier touch", he continues.

 

The actual release date is yet to be announced. Stay with us for more information on this later.

 

Blir årets høydepunkt for min del :)

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...
  • 4 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...