ironduke Skrevet 26. juli 2007 Del Skrevet 26. juli 2007 Jeg foretrekker rent kjøtt foran feks kjøttdeig og pølser og kjøttkaker og alt det der. Velger derfor som oftest biff når jeg skal ha kjøtt. Men er biff usunt sammenlignet med andre ting? Når jeg spiser det har jeg nesten aldri saus på. Bare stekt biff, potet, brokkoli og stekt løk som oftest. Lenke til kommentar
kaaasen Skrevet 26. juli 2007 Del Skrevet 26. juli 2007 Biff er rent kjøtt, og regnes vel ikke som spesielt usunt i vanlige mengder. Det er jo oftest sauser o.l. som er det usunne i måltidet, som f.eks bernaise som er en smørbasert saus. Spis biff med god samvittighet - så lenge du ikke spiser for mye, og ikke har for mye dårlig tilbehør. Lenke til kommentar
Cerb89 Skrevet 26. juli 2007 Del Skrevet 26. juli 2007 Alt med måte, men biff er nok ikke spesielt usunt så lenge du utelater fett, siden du ikke bruker noe særlig saus kan jeg ikke se at det skal være usunt. Hiv innpå, bon Appétit Lenke til kommentar
ironduke Skrevet 26. juli 2007 Forfatter Del Skrevet 26. juli 2007 Det er godt å høre Lenke til kommentar
phax Skrevet 26. juli 2007 Del Skrevet 26. juli 2007 Det øker kreftfaren endel i for store mengder, var vel noe sånn som mer enn 80 gram dagen mener jeg å huske. Har også hørt at det skal øke faren for diabetes. Eller så er det jo endel fett i forhold til magert kjøtt som kylling eller svin. Men sålenge du spiser med måte og ikke dynker biffen i smør når du steiker den (sånn som meg) så tror jeg ikke det er så ille. Lenke til kommentar
Tunky Skrevet 26. juli 2007 Del Skrevet 26. juli 2007 Alt øker jo kreftfaren i disse dager, men biff? Det har jeg aldri hørt om før. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 26. juli 2007 Del Skrevet 26. juli 2007 Har alltid trodd at biff var ganske sunt jeg. Kommer selvfølgelig an på tilbehøret og tilberedningsmåte da. 1 Lenke til kommentar
cmf Skrevet 27. juli 2007 Del Skrevet 27. juli 2007 Biff er det beste som jeg synes Flint Steik er utrolig godt :F Spis Biff og bli Feit er et gammelt kinesisk ordtak Lenke til kommentar
phax Skrevet 27. juli 2007 Del Skrevet 27. juli 2007 Flintsteik er ikke biff.. det er svinekjøtt. Lenke til kommentar
Zuluzion Skrevet 27. juli 2007 Del Skrevet 27. juli 2007 (endret) Det øker kreftfaren endel i for store mengder, var vel noe sånn som mer enn 80 gram dagen mener jeg å huske. Har også hørt at det skal øke faren for diabetes. Eller så er det jo endel fett i forhold til magert kjøtt som kylling eller svin. Men sålenge du spiser med måte og ikke dynker biffen i smør når du steiker den (sånn som meg) så tror jeg ikke det er så ille. 9147074[/snapback] Diabets og kreft av biff? Så lenge du ikke spiser fetter på biffen, så er det vel like stor sjans for å få det om du spiser kylling/svin. Men alt med måte. Men som de andre sier det er som oftest den fete sausen. Det er nydelig med bernaisesaus til biffen. Prøv gjerne en lett saus lagd av kesam/yoghurt. Ganske godt deg også. Endret 27. juli 2007 av Zuluzion Lenke til kommentar
phax Skrevet 27. juli 2007 Del Skrevet 27. juli 2007 Ta og google det litt du, det er faktisk påvist økt kreftfare av rødt kjøtt. Lenke til kommentar
Zuluzion Skrevet 27. juli 2007 Del Skrevet 27. juli 2007 (endret) Rødt kjøtt har mer fett enn hvitt kjøtt. Det er tyngre for tarmene å bryte ned mettede fettsyrer. Jeg spiser nesten aldri fettet på biff, eller kjøtt i det hele tatt. Fett har en ekkel smak. Så hvis du tilbereder kjøttet ordentlig og skjærer av fettet er det nesten samme som å spise hvitt kjøtt. Artikkel Endret 27. juli 2007 av Zuluzion Lenke til kommentar
cmf Skrevet 27. juli 2007 Del Skrevet 27. juli 2007 Flintsteik er ikke biff.. det er svinekjøtt. 9153137[/snapback] Hva så det er godt fordet xD :!: Lenke til kommentar
Lmthaman Skrevet 28. juli 2007 Del Skrevet 28. juli 2007 Rødt kjøtt har mer fett enn hvitt kjøtt. Det er tyngre for tarmene å bryte ned mettede fettsyrer. Jeg spiser nesten aldri fettet på biff, eller kjøtt i det hele tatt. Fett har en ekkel smak. Så hvis du tilbereder kjøttet ordentlig og skjærer av fettet er det nesten samme som å spise hvitt kjøtt. 9155999[/snapback] og skjære av fett tilsier at du mister all smak. med andre ord du ødlegger mye av opplevelsen ved å gjøre noe sånt. i hvertfall vis man skjærer det av før steking, noe som er en feiltagelse mange gjør. enkelte produsenter har også startet med dette. er en grunn til at jeg spiser lite kjøtt fra gilde, det smaker jo ingenting. vis du er så sart i ganen at du ikke klarer smaken av smakfult kjøtt, hold deg til kylling. Lenke til kommentar
Zuluzion Skrevet 28. juli 2007 Del Skrevet 28. juli 2007 Har ikke noe imot rødt kjøtt, liker bare ikke fett. Jeg kan godt steke det med fettet på men jeg skjærer det av etterpå. Lenke til kommentar
cmf Skrevet 28. juli 2007 Del Skrevet 28. juli 2007 Ta og google det litt du, det er faktisk påvist økt kreftfare av rødt kjøtt. 9155943[/snapback] omg så slutt og spis det da -.- :!: jeg slutter ikke med det ivertfall -.- Lenke til kommentar
toazty Skrevet 28. juli 2007 Del Skrevet 28. juli 2007 e vel ikkje så bra med for mye animalsk fett.. og biff (storfe) inneholder jo en del fett i forhold til andre typer som svin, kylling, kalv , men direkte farlig kan jeg aldri tenke meg... og kreft faren kommer ofte av hvis du griller biffen med åpne flammer, og da "svir" biffen seg annerledes i enn hvis du steiker den i panna, og det er denne stekemetoden som kan være farlig, men nå griller vel svært få folk biff hver dag Lenke til kommentar
cmf Skrevet 28. juli 2007 Del Skrevet 28. juli 2007 e vel ikkje så bra med for mye animalsk fett.. og biff (storfe) inneholder jo en del fett i forhold til andre typer som svin, kylling, kalv , men direkte farlig kan jeg aldri tenke meg... og kreft faren kommer ofte av hvis du griller biffen med åpne flammer, og da "svir" biffen seg annerledes i enn hvis du steiker den i panna, og det er denne stekemetoden som kan være farlig, men nå griller vel svært få folk biff hver dag 9161126[/snapback] Om sommeren går det masse biff og kjøtt og det meste på grillen hakke fått kreft enda x) men steiker som regel med glør x) naam saftig deilig Biff Lenke til kommentar
phax Skrevet 28. juli 2007 Del Skrevet 28. juli 2007 omg så slutt og spis det da -.- :!: jeg slutter ikke med det ivertfall -.- 9160919[/snapback] Er du ti år gammel eller? Lenke til kommentar
DNA Skrevet 28. juli 2007 Del Skrevet 28. juli 2007 Ta og google det litt du, det er faktisk påvist økt kreftfare av rødt kjøtt. 9155943[/snapback] Du kan få kreft av alt her i verden omtrent. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå